Kateus.

Mun on viime viikkoina tehnyt tosi paljon mielikirjoittaa vähän syvällisempiäkin ajatuksia tänne. Ja nyt päivä päivältä mä oon ollut vaan entistä varmempi mistä mä kirjoitan. Tai mistä omasta mielipiteestäni mä avaudun.
Tässä on 19- vuoden aikana tullut koettua melkoisen paljon ihmissuhde krääsää ja kränää. Ja jos jotain on siitä "oppinut" niin sen, että ihmiset ovat toisiaan kohtaan pahempia petoja kuin mitkään. Ja aika usein tämän pahuuden takana onkin kateellisuudesta syntynyt viha. 
Kateus on yksi tosi vahva piirre muiden joukossa, ja jos se saa väärän vallan, ei seuraa yhtikäs mitään hyvää. 
 
Kateellisuus2  
Nykyään ei osata enään iloita tai olla onnellisia yhtään siittä miten ja mitä itsellä on. Liian usein jopa naapurilla on asiat paremmin. Vaikka omat asiat olis kuinka hyvin tahansa, mikään ei tunnu riittävän. Monta kertaa joidenkin ihmisten/tapausten kohdalla oon mielessäni ajatellut "jos toi voittais lotossa vaikka nyt viis miljoonaa, en usko että se olis silti tyytyväinen, se ei varmaan osaisi iloita siitä koska edellis viikolla oli kymmenen miljoonaa jonka joku toinen voitti..." 
Mikä siinä onkin että aina muilla on asiat paremmin, ja kaikki mitä itsellä on jää huomaamatta? Sitten puidaan tästä syntynyttä pahaa oloa "minkä ihmeen takia tuon naapurinkin piti nyt mennä ostamaan uusi auto, mitä ihmettä se sillä tekee, eikö vanhempi olisi auttanut..." Ja varmasti usein näissä tapauksissa oma auto on tästä vieläkin uudempi tai arvokkaampi. Millä tavalla se on keltään pois jos se naapuri menee ja ostaa sen uuden auton? Ajatteleeko ihminen siinä kohtaa oikeasti ennen tätä naapurin uuden auton ostoa, että on joku naapuruston herra kun on se inan hienompi auto kuin muilla, ja saa kaikkien arvostuksen ja kunnian. Ja sitten joku pirulainen menee ja ostaa vähän vastaavanlaisen niin johan on naapuruston herruus jaettu.  
Tässä kohtaa pitäisi pikemminkin iloita siittä että hei "tekin olette saaneet uudemman auton, eikös ole nyt mukavempi ajella ymsyms" 
 
kateellisuus1

Kateus on oikeasti niin vahva ja todella paljon pahaa aikaan saava piirre. Loppupeleissä sen pahimman olon saa kuitenkin sen kantaja, eikä niinkään kohde. Vaikka kyllä tulee kohdekkin omansa saamaan ja ihan syyttä. Ja ennenkaikkea se on ihan turha piirre, kukaan meistä ei tarvitse sitä mihinkään. Ei ole olemassa mitään syytä minkä takia toista pitäisi kadehtia niin että antaa sille vallan. Mä en olis ennen edes uskonut mihin ihmiset pystyvät sen vallassa, mutta vuosien myötä oon saanut niin ison osan tuntea sitä nahoissani että tajuan, ettei sitä pysty edes käsittämään kokonaisuudessaan.
En tahdo edes miettiä kuinka moni tässä maailmassa onkaan menettänyt henkensä toisen kateellisuudesta tai kärsinyt pysyvästi. Esimerkkinä tähän voinkin heittää että mä tiedän yhden tapauksen missä toisen autonrenkaan pultteja auottiin useamman kerran niin että aiheutettiin kuskille vaara tilanne. Sekä olishan siinä autokin kärsinyt kunnon vauriot jos rengas/renkaat olisivat ajossa irronneet, ihmisvahingoista puhumattakaan. 
Siis kyllä ihmiset ovat oikeasti osa niin heikkoja. Tässä kohtaa ennen kuin ottaa sen työkalun käteen ja lähtee aiheuttaman toisella mahdollista suurta vahinkoa olis pitänyt pysähtyä siihen peilin eteen ja pitkäksi aikaa. Tuijottaa sitä omaa kuvaa ja miettiä että missä se oikeasti menee vikaan. Se vika ei meinaan todellakaan ole siinä joka sitä autoa missä renkaan on kohta huonosti kiinni ajaa. Vaan kyllä se löytyy ihan sieltä omasta peilikuvasta. Omat asiat ja mieli on pakko olla sekaisin kun näkee toisen niin paljon korkeammalla, että on yritettävä nujertaa sitä toista päästäkseen samalle tasolle. 
Tässäkin kohtaa kun tälläiset ihmiset ymmärtäisivät ettei elämässä ole mitään tasoja. Kaikki ollaan omat valintamme tehneet ja sen mukaan pärjätty. Ei ole sulta mitenkään pois jos toisella on asiat erilailla. Jos haluat ne samanlaisiksi, tee herranjumala jotain sille omalle elämällesi äläkä yritäkkään koskea siihen toisen elämään. Se on sen varmasti työllä ja vaikeilla valinnoilla rakentanut.
kateellisuus3  
Eikä pelkästään se että kateutta olisi tässä maailmassa jo tarpeeksi. Se kun on niin kavala kummajainen että saa syntymään muitakin tunteita ja piirteitä. Mä tiedän niin monia tapauksia missä tyhjästä syntynyt viha onkin ihan puhdasta kateutta pukeutuneena vihan viittaan. Nää tapaukset on yleensä tosi säälittäviä. Ei osata arvostaa sitä omaa elämää, ja nähdään vaan kuinka hyvin toisella on asiat. Sit keksitäänkin sabotoida sitä. 
Kyllä mä myönnän että mäkin kadehdin tiettyjä juttuja. Mutta en anna sen vaikuttaa mitenkään siihen mitä esimerkiksi kyseisestä ihmisestä muuten ajattelen. Esimerkikisi nyt viime päivinä. Porukka on hehkuttanut kuinka on päässyt just sinne opiskelemaan mihinkä on polvenkorkuisesta asti halunnut, tai nähnyt todella pettyneitä ilmeitä kun tiedetään tasan tarkkaan mitä halutaan ja sit ei onnista. Mä kadehdin sitä että joku tietää tasan tarkkaan mitä haluaa. En kadehdi sitä jokua. Vaan sitä että toisella on selvät sävelet. Itse kun en todellakaan tiedä mitä mä haluan elämältäni. 
Siispä, piirteitä, asioita, ominaisuuksia mitä näitä nyt on, saakin kadehtia. Mutta ei rengastaa sitä kehenkään tiettyyn ihmiseen. Voit kadehtia ihmisiä kenellä on se bemarin uusin pakaste vedetty auto. Mutta siinä kohtaa kun sä kadehdit vaan sitä naapuria kenellä se on, mutta muut maailman uusimman bemarin omistajat saa ajella omillaan ilman että ne hetkauttaa sua pätkääkään, siinä kohtaa menee ihan helvetin paljon metsään.
Mutta eipä sitä kateutta saa kukaan kitkettyä kerralla kaikkialta. Se on jokaisen itse tutkiskeltava itseään ja opeteltava arvostamaan niitä oman elämän asioita. Ja jos ne ei riitä, opeteltava tekemään asialle jotain. Tajuttava, ettei sen naapurin, kissan, koiran, kaiman, ystävän, asiat ja elämänlaatu vaikuta mitenkään siihen mitä sun elämänlaatu on, josset anna sen tosiaan tapahtua. Ja jos annat, ainut mitenkä se vaikuttaa on negatiivisesti suhun itseesi.

Kateellisuus4  
(kuvat we♥it)

7 kommenttia

 1. En kestä miten asia muija oot Henna! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä Henna! Täyttä asiaa koko teksti!:)

  VastaaPoista
 3. Pieni kateus on aina hyväksi, sillä silloin saa itsekin sitä halua tehdä ja saavuttaa jotain. Kiva postaus ja pakko sanoa vielä, että sun blogi on aivan mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! :-) Mut nimen omaan se pieni ja ei mitenkään henkilökohtane! :)
   Kiitos ♥

   Poista
 4. todella hyvä teksti! mahtava postaus c:

  VastaaPoista

Muistetaan pitää se kommentointi asiallisena!
Kiitos paljon kommentistasi ♥

Usein kysyttyä:

Asun Tampereella ja olen 24 vuotias.

Blogini kuvat on pääasiassa Nikon D7100 + Sigma 30mm 1:1.4 & 18-55mm ja Olympus PEN E-PL7 + 14-42mm & 25mm 1:1.8 & ED 9-18mm 1:4.0‑5.6

Kuvat muokkaan Macbookin omalla muokkausohjelmalla sekä Photoscapella.

snapchat: hennatasmoi
instagram: hennatasmoi

Voit seurata blogiani myös facebookin kautta!