Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Ikuinen Hiuskriisi!

Pitkän pitkään oon halunnu höpistä teille vähän tukkajuttuja. Kärsin ite melkoisesta hiuskriisistä, ja sen takia tästä tänne sitten kirjoitella päätinkin. Oon hiusteni kanssa melkoinen tuuliviiri. En oikeestaan koskaan oo niihin tyytyäinen. Tummana kaipaan blondia ja blondina tummaa. Yks värisenä useampaa väriä ja värikkäänä yhtä väriä. Tylsänä shokkiväriä ja shokkivärissä tylsyyttä. Tuttua?
  
hiukset1 Mun päässä onkin nähty jos jonkinmoista yhdistelmää. Koska en oo ikinä halunnu vaihtaa tummasta blondiin sillai yhden illan aikana. Vaan yleensä on ensin raidoiltetu ja pikkuhiljaa väriä kevennetty jos niin voi edes sanoa. Sit siinä matkan varrella on tullut nähtyä jos jonkinmoisia ruskean ja vaalean sävyjä. Viimeisimpänä vaihdoin tähän nykyiseen syyskuussa 2013. Koko 2013 vuoden muuten mulla oli tosiaan niitä eri sävyisiä ruskeita. Kunnes lopulta vedettiin sitten joku kevyempi värinpoisto ja saatiin tulos blondin puolelle. Edelleenhän mulla on jonkin verran keltaisuutta ja ruskean vivahdetta latvoissa, mutta jos niitä lähtis taitteleen ne menis veden mukana viemäriin pesun aikana. 

hiukset3 Yks missä viihdyin todella pitkään oli tuo tummanruskea blondilla etuosiolla. Se vaan oli niin ihana. Mut sitten tietenkin kyllästyttiin (oi miksi ihmisen pitää kyllästyä niin hemmetin helposti joka asiaan......) ja se lähti vaihtoon. Sitä oon jopa haaveillut takaisin, mutta ei ihan nuin tummalla pohjalla. Ja koska etuosiohan oli välillä jopa niin blondi että se kampaamo kerran jälkeen veti sinisen puolelle. Pitihän siihen kokeilla sittne kirkkaan pinkkiäkin väillä. Siittäkin tykkäsin tosi paljon. Mut se tunne kun joka suihkukerran jälkeen pinkkiväri valui veden mukana viemäriin ja kohta se olikin ruman punainen. Olisin mä halunnut kokeilla siinä ihan oikeaa sähkönsinistäkin, mut jotenkin se sitten aina jäi. 
Tuossa ylemmässä kuvassa keskellä oleva versio iski muhun kyllä kans tosi lujaa. Ja sitäkin vaihtoehtoa oon nyt pyöritellyt mielessä. Tosin paria astetta vaaleampana ruskeana. 

Oma väri mulla on melko vaalea. Mut ei ihan tän mun nykyisen värin vaalea, mut ei kuitenkaan ihan se supisuomalainen maantienharmaa. Sen takia oon nyt vaaleena näin yllättävän pitkään viihtynytkin. Kun ei näytä ihan niin järkyttävältä vaikkei kampaajalla kerran kuukaudessa ravaisikaan. Itseasiassa olin tossa 6kk ilman värjäystä viime vuonna, ja oon aika ylpee siittä!

hiukset2 Se mikä mua tummassa vaihtoehdossa hankaa todella paljon vastaa on se jäätävä ylläpitäminen. Koska oma väri on se suhteellisen vaalea, on juurikasvu myös sen näköistä etten mä ainakaan kestä sitä hetkeäkään. Ja en oo taas sellanen et jaksaisin ja haluaisin sitä kahden viikon välein tai edes kuukauden välein olla värjäämässä. 

Jos saisin nyt mennä tyytyväisenä nukkumaan ja herätä aamulla ns. unelma värityksellä. Nää olis luultavasti latvasta ruskeat ja juuresta blondit. Tai juuresta punaiset ja latvasta blondit. Tai joku tälläinen yhdistelmä. Tai sitten platinablondit. Se on yksi mikä mulla on salaisena haaveena. Sellaista mulla ei koskaan ole ollut niin siksi. Ehkäpä jopa sellaiset jotka menee vähän harmaan puolelle. Joo, just sellaiset. 

Mitä hiusten mittaan ja malliin tulee, oon senkin kanssa ihan kahden (okei viiden vaiheilla..) että mitä teen. Mulla on aina ollut pitkät hiukset. Tai suhteessa pitkät, mullehan nää on oikeesti lyhyet. Ihan liian lyhyet. Mut silti mua himottais napata kunnolla mittaa pois. Ehkä johonkin olkapäille saakka. Tai sitten oikeesti lyhyeksi. Mut en osaa oikein kuvitella itteeni lyhyillä hiuksilla. Varsinkin kun mulla on todella ohuet ja hennot hiukset. Joku polkkatukkaa astetta pidempi malli tällä rotanhännällä ei vaan mun mielestä toimi mitenkään.
Otsahiukset mulla on ollut useita kertoja sekä niinsanottu heittoletti tuossa edessä. Nyt molemmat pois kasvatteena tietenkin tekis mieli leikata molemmat heti takaisin ja vaikka yhtäaikaa. Mut sit taas se työ mikä siittä pois pääsemisessä on. Ja musta on todella jees nyt kun kaikki hiukset rupee oleen suhteellisen pitkiä niin ne saa kaikki ponnarille helposti. Mitään muuta vihaakkaan niin paljon kuin sitä että pitäis pinnien kanssa kikkailla että hiukset pysyy ponnarilla edes suhteellisen jees- näköisenä.
  hiukset4 Pidennyksiäkin mä oon taas vähän mietiskelly. Mullahan on semmoset clip-onit ollu. Vaikka ne on ihan taivaallisen kivat kun saat ite päättää koska heität ne päähän nii jotenkin en oo vaan hankkinu siltikään uusia. Joku niissä tökki ja pahasti. Sitten taas siihen en kyllä helposti lähde et rupeisin liimailemaan tai ompelemaan tai vaikka taikomaan omiin hiuksiin vakkaristi kiinni jotain toisia hiuksia. Yh! En tajua itteeni miten semmosen ajatuksen oon saanutkin, mut jotenkin se vaan tökkii vielä enemmän.

Hiuskriiseily on kyllä mun kohdalla ihan jatkuvaa. Vois melkein ottaa sellaisen asenteen että antaa mennä vaan ja värjäillä just sellaiseksi kuin mieli tekee, koska se mieli muuttuu kuitenkin jossain kohtaa. Se vaan tulis sit vastaan et mulle ainakin hiusten kunto on tärkeä asia, en halua mitään hamppulatvaa tai yhtään tän vähempää hiuksia. Niin se painais sitten kyllä aikalailla jarrua. Lyhyillä hiuksilla se olis niin paljon helpompaa. Mutmut, emmää ainakaan toistaseks raaski tästä riutuneesta leijonanharjasta luopua. Vaikkei tää kyllä tästä mittaa enään kasvakkaan, vaikka olin sen 6kk värjäämättä ja leikkaamatta mitta oli tismalleen sama.

Onneks en taida olla ainut tän mun suuremman luokan "ongelman" kanssa.

16 kommenttia

  1. On sinulla kyllä monenlaista päätä ollut :) Itsekin nuorempana värjäilin hiuksia tosi paljon, mutta lopulta siitä hiuskriiseilystä pääsi yli! Minun mielestä sulle sopii parhaiten tuo toisen rivin keskimmäisen kuvan väri, tuollainen luonnollisen vaalea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 6 vuoteen on mahtunut montaa väriä kyllä! :) Tuosta ruskeasta mä tykkään kyllä itekkin tosi paljon!

      Poista
  2. Haha, mä en oo värjänny hiuksiani ikinä :D eipähän tarvi painia väri ongelmien kaa kun pitäytyy omassa värissään :)
    T. SaaraM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joo joskus kuullutkin ettet oo koskaan värjänny! :) Sulla on kyllä oma väri tosi hyvä väri, ettei oo sellanen väritön mitä useimmilla! :) Oo siis kuule onnellinen et säästyt värjäys rumbalta samalla omistaen upeat hiukset!

      Poista
  3. Sama homma! Vaalea on toisaalta mun juttu ja kaikki sukulaisetkin mummusta lähtien jaksaa kehua, kuinka se sopii! Toisaalta kaipaan kipeästi vaihtelua ja katselen ikävöiden kuvia tummasta tukastani, joka oli tietty myös paljon pitempi ja hyväkuntoisempi kuin tämä vaalea piiska. Mutta jos tummaksi värjään niin haluan luultavasti heti takaisin blondiksi ja se on sitten taas aivan oma opertaationsa. Voi hiukset! Miksei niitten väriä vois vaan vaihtaa yhdellä napin painalluksella tai jotain.. D::

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli sellanen fiilis et olisin hyvin voinut kirjoittaa ihan samanlailla koska ajatukset kohtaa niin täysin! Ja se et aina sitä kaipaa mitä ei oo! :) Toi nappitsydeemi olis kyllä niin kätevä, voi veljet miten helppottus elämä! :D

      Poista
  4. Hiuskriiseilyt on kyllä niiiin tuttua! :D Varsinkin laiskana värjääjänä on kiva jos se tyväri loistaa kilometrien päähän -tuttu tunne!! :') Mun mielestä kaikkien kivoimmat lookit/mallit ja värit sulle olis tuossa vikassa kollaasissa tuo eka ja keskimmäinen! :) Tuollanen ekn kuvan hiekkaisen ruskea sopii tosi kivasti sun ihonsävyyn, mutta tuollanen keskimmäisen kaltainen punariskeakin on tosi upee!! <3 Otsatukkakin sopii sulle kyllä tosi hyvin! Vaikee valinta! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vikan kollaasin eka mulla oli tosi pitkään, kun silloin vaalenneltiin pikkuhiljaa blondia kohti. :) Otsahiukset mulla oli myös kauan, ja tykkäsin niistä kyllä. Mut enemmän tykkään ilman :)
      Onneks en oo ainut joka hiuskriiseilee! Ja vaikea valinta, pikemminkin mahdoton! :D ♥

      Poista
  5. Et todellakaan ole ainut! Itsellä on ihan sama homma. Sillon ku oon värjännyt tummat hiukset,haluankin vaaleat ja toisinpäin! :D Kävin vasta kampaajalla laittamassa vaaleita raitoja. Yritän saada taas vaaleat hiukset tummien tilalle. Saa nähdä jaksanko kärsivällisesti projektin loppuun vai retkahanko värjäämään vaan tummiksi takaisin. Ja hiusten leikkaus on toinen ongelma. En ikinä tiedä millaiset hiukset haluaisin leikkuuttaa. Toisaalta haluaisin ihanan pitkät hiukset,toisaalta taas en. Ja leikkaanko otsatukan vai kasvatanko pois. Mun kärsiväällisyys ei vaan riitä kasvattaa niitä pois, joten nyt tuli taas leikattua otsatukka. Sitten kohta ärsyttää, kun se on yli pitkä ja sitä pitäs olla taas leikkaamassa. Koskaan ei siis ole hyvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnetusti sitä kaipaa aina sitä toista, eikä sitä minkä on kauhealla työllä saavuttanut! :D Koita vaan jaksaa, kyllä se sitten lopputuloksellaan (ainakin hetkellisesti!) palkitsee! ♥ :)
      Ja hiustenleikkaus on kans niin tuttu ongelma jos joku. Ihana kun jollakin on tismalleen samat ongelmat! :D

      Poista
  6. Sulla on kyllä ollut vaikka minkämoisia hiuksia! Kaikki todella ihania tyylejä :) Kiva, että toiset jaksaa aina kokeilla erilaisia hiuksia! Mä kun olen yhtä vuotta lukuunottamatta ollut aina blondi :D Mutta juu, mun mielestä sulle sopii erityisen hyvin vaaleanruskeat ja tummanruskeat hiukset raidoilla sekä sitten toisiksi alimman kollaasin punaninen look on vautsivau todella ihastuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita ollut, 6 vuoteen on kerennyt jos jonkinmoista! :D Mulla ei sillain oo kokeilu mielessä tullut suurinkaan osa, vaan kun päätös tummasta takaisin blondiksi on tehty niin matka sinne on ollut aika kirjava aina :-)
      Eiköhän näille taas jotain keksitä! :)

      Poista
  7. Ite taistelen useasti myös saman ongelman kanssa. Oon itsekin luonnostaan vaalea, ja olen kuullut monen suusta ja itsekin ymmärtänyt että yleensä parhaiten kuitenkin sopii se itelle ominainen väri. Sinuna en ehkä menisi tekemään liian suurta ja radikaalia muutosta kuten värjäystä tummanruskeaan tai mustaan, sillä tulet todennäköisesti katumaan sitä. (tai näin on ainakin itseni kohdalla :-D) onneksi olen löytänyt ainakin omaan tilanteeseen keinon; kampaajan suosittelemat sävytteet! Niillä saa kivaa piristystä, joka ei rasita hiuksia yhtään ja lähteekin sopivasti pois :-) Omaksi lemppariksi on jäänyt erityisesti harmaa/hopea, joka poistaa samalla oman hiuksen keltasuutta!
    Tai entäs tummempaa raitaa, tai luonnollista ombrea? Voisi toimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävytteet on mullakin ollut välillä käytössä! :) Ihan fiksu keksintö kyllä ne! :)

      Poista
  8. Haastoin sut kysymyshaasteeseen, kannattaa käydä katsomassa ja tehdä! :) ---> http://inka-allornothing.blogspot.fi/2015/03/kysymyshaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka! :) ♥ Katotaan josko tänne vielä yksi kysmystsydeemi sopisi ;)

      Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥