BLOGI-VINKIT: FLICKR 

Mulla historia blogi-maailmassa on jo kovin pitkä. Vuosien kuluessa ulkoasu on muokkaantunut kerran jos toisenkin. Kerran jos toisenkin on myös hermot palanut ulkoasun käsittelyyn ja hahmotteluun. Silloin, kun mä tän homman aloitin, oli olemassa useampi todella laadukas ja aktviinen ulkoasunkoodamisesta kertova ja neuvova blogi. Sieltä mä sain todella paljon erilaisia vinkkejä ja ohjeita. Nykyään, mä en ainakaan tiedä, että olisi olemassa mitään yhtä isompaa blogia, joka käsittelisi pelkästään tätä puolta. Nykyään on myös huomattavasti hankalampi löytää netistä ne ohjeet siihen ulkoasun muokkaamiseen, jotta siitä saisi mieleisensä. Siispä, mä halusin aloittaa blogissani tällaisen uuden postaussarjan nimeltä: blogi-vinkit. Haluan tavallaan kantaa korteni kekoon tässä hommassa. Multa myös usein kysytään neuvoa ulkoasun ja koodaamisen kanssa, joten näistä se ajatus sitten lopulta syntyi. Näiden postauksien alle voitte myös esittää kysymyksiä blogien ulkoasuihin yms liittyen. Autan teitä parhaani mukaan, ja bongailen sieltä myös sitten ideoita seuraavia osia varten.
blogivinkit_1-1

Viime kuukausina, mä oon todella monessa blogissa törmännyt aiheeseen Flickr. Multa on usein myös kysytty tästä. "Millä lisäät kuvat tänne?", "Minkä levyisiä kuvien pitäisi olla?" jne. Mä olen käyttänyt Flickerin kuvapalvelua jo vuosia. Ihan ensimmäisen ensimmäiset kuvat lisäsin tällaisen palvelun kautta blogiini Photobucketista. Mutta sehän tässä joskus otti ja muuttui maksulliseksi, ja kaikki vanhat kuvat tavallaan hävisivät. Silloin jouduin itsekin poistamaan monta vanhaa postausta kuvien puuttumisen takia. Flickrin kanssa mulla ei koskaan ole ollut mitään isompia ongelmia. Mitä nyt heillä joskus on sivut alhaalla, ja tietokoneen ruudun valtaa Pandan kuva eikä palvelua pääse käyttämään. Mutta, nää on ihan yksittäisiä tapauksia, eivätkä koskaan ole kestäneet mitenkään kauaa. Ikinä multa ei siis ole jäänyt postausta julkaisematta Flickrin takia.
Aikoinani mä rupesin lataamaan kuvat blogiini Flickrin kautta ihan vain sen takia, että bloggerista loppui tila. Mä en tiedä enää nykypäivän tilannetta, että voiko niin edes enää käydä. Mutta uskoisin, että voi. Voi tai ei, mä suosittelen kummassakin tapauksessa hoitamaan homman silti jonkun muun, kuin bloggerin oman kuvapankin kautta. Siksipä mä tässä postauksessa kerron, kuinka se homma tapahtuu Flickrin kautta, ja kuinka ne ärsyttävät kuvien päälle nouset Flickrin hologrammit saa pois! 

blogivinkit_1-1-1


Ihan ensiksi, sun pitää luoda tunnukset. Se tapahtuu Yahoon kautta, mikä on täysin turvallinen ja helppo sivusto. Tunnukset luotuasi, saat käytettyä niitä samoja tunnuksia aina. Mullakin kone muistaa ne aina ulkoa, et ei mun tartte sinne kirjautua koskaan, vana kone hoitaa sen aina automaattisesti.

Kun tunnukset on luotu, on aika ruveta lataamaan kuvia sivustolle. Mä lataan itse aina vaan ne kuvat, mitkä haluan blogiinikin. Eli en koskaan lataa mitään ns. ylimääräisiä kuvia. 
- Aloitussivun kohdalla, paina oikealla yläkulmassa olevasta pilven kuvasta! Ja pääset alkaa valitsemaan haluamisia kuvia. 

vaihe_1 Painettuasi pilvestä, pääset valitsemaan koneeltasi juuri ne kuvat, mitä haluat ladata. Sen tehtyäsi, sivusto heittää näkymän ylläolevan näköiseksi. Kun kuvat ovat latautuneet tähän vaiheeseen, jatkat eteenpäin painamalla oikealta yläkulmasa sinisestä Upload- kohdasta. Jos huomasitkin, että jokin kuva jäi lataamatta, voit tässä kohtaa vielä helposti lisätä kuvia vasemmalta ylhäältä Add kohdasta. 
   vaihe_2

Kun kaikki kuvat on latautunut onnistuneesti, ne aukeaa sulle tuollaisessa ns. rullassa. Voit selata niitä nuolista vasemmalle tai oikealle, tai sitten aukaista ihan sen koko kansion, mistä löytyy kaikki kuvat pieninä esikatseluina. Miten sitten se kuvien lisääminen blogiin tapahtuu: 
Aloita painamalla tuosta yllä näkyvän kuvan nuolesta. 

vaihe_3

Sen jälkeen sun pitää valita haluamasi koko, minkä kokoisina ne blogissasi näkyvät. Mulla itselläni on tällä hetkellä säädettynä, että lisäsin mä kuvan minkä kokoisena tahansa, se tulee aina näkymään blogissa silti tietyn kokoisena. 
Ennen tätä järjestelyä, mä muokkasin kuvat jo tietyn levyisiksi, latasin ne oikean kokoisina, ja tässä kohdassa valitsin aina tuon Original -koon. Jos sulla siis ei ole tuota koodia blogissasi kuvien suhteen käsiteltynä, mä neuvon suakin toimimaan tällä tavalla. Eli kuvan muokkaus vaiheessa, laita kuvat aina samanlevyisiksi. Näin myös blogisi ulkoasu pysyy kauniissa linjassa! 

Kun koko on valittu, kopio tuo valkoisen nuolen kohdalla oleva linkki kokonaisuudessaan. 
Ja liitä se blogisi postaukseen HTML puolelle. HTML puolelle pääset tekstin muokkauksessa vasemmasta yläkulmasta, vaihtoehdot on LUO / HTML. 

  Nyt kuva näyttää blogissasi tältä:
vaihe_6

Tästä päästäänkin tähän ärsyttävään ilmiöön! Flickrin hologrammeihin, jotka nousevat esiin, kun hiiren vie kuvan päälle. Näistä pääsee kuitenkin tosi näppärästi eroon!

Mene takaisin HTML puolelle, etsi pätkä jonka sinne liitit, ja poista siitä alusta ja lopusta pätkä. Jätä jäljelle siis VAIN KESKIOSA. Allaolevassa kuvassa tarkat kohdat. 

  vaihe_4


Näin toimittuasi, kuva näkyy blogissasi normaalisti. Ilman mitään ylimääräisiä ärsyttäviä hologrammeja. Kuva ei myöskään enää sisällä sitä linkkiä, mikä ohjaa Flickrin sivuille.

Kysy, jos jokin kohta meni ohi! :-)

6 kommenttia

 1. Oi vitsi, pitäisikö sitä sit vihdoinkin alkaa käyttämään tota Flickreriä kun kerta sai näinkin selvät ohjeet siihen 🤔 Sitä vaan aina epäröi kaikkea uutta vaikkei olisi ees syytä 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on aika kovasti meillä luonteessa kiinni, että uudet jutut mietityttää! Mutta kyllä mä suosittelen käyttämään Flickeriä! :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, täälläkin Flickr ollut jo useamman vuoden käytössä! Miten oot säätänyt ton, että kuvat näkyvät automaattisesti samankokoisina huolimatta siitä millaisina ne liittää? :)

  https://viiviviljaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa sulle nyt suoraan vastata, mutta mä otan tän idean korvan taakse, jospa tekisin tästä seuraavan postauksen tähän sarjaan! :) Se ei ollut ihan yksinkertaista, ja siitä on hetki aikaa kun sen oon tehnyt, niin siksi en pysty sulle nyt suoraan vielä vastaamaan! Mutta palaan tähän tosiaan mahdollisesti, koska et oo ainut joka tätä on kysynyt! :)

   Poista
 3. Mäkin oon käyttänyt jo tosi monen vuoden ajan Flickriä, enkä vaihtaisi sitä pois! :) Ainoa, mitä en oo vielä kertaakaan tehnyt on se, että en oo poistanut noita Flickrin lisäämiä tekstejä kuvasta, mutta jospa sitäkin alkaisi nyt tekemään, kun sai siihen selkeät ohjeet tämän postauksen myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poistaa! Koska mua ne ainakin ärsyttää aina :D Tulee sellainen olo, ettei ihmiset vaan viitsi poistaa niitä! Vaikkakin monella se on just sitä, ettei ole osannut poistaa niitä :-) Mutta kiva, jos tästä oli apua!

   Poista

Muistetaan pitää se kommentointi asiallisena!
Kiitos paljon kommentistasi ♥

Usein kysyttyä:

Asun Tampereella ja olen 24 vuotias.

Blogini kuvat on pääasiassa Nikon D7100 + Sigma 30mm 1:1.4 & 18-55mm ja Olympus PEN E-PL7 + 14-42mm & 25mm 1:1.8

Kuvat muokkaan Macbookin omalla muokkausohjelmalla sekä Photoscapella.

snapchat: hennatasmoi
instagram: hennatasmoi

Voit seurata blogiani myös facebookin kautta!