Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

TALLINNA ♥

* Postaus toteutettu yhteistyössä Original Sokos Hotel Viru Tallinna kanssa, ja hotellimajoitus saatu heidän kauttaan. *

tallinna_4
Kuukausi sitten tuli vietettyä aivan ihana viikonloppu äidin kanssa Tallinnassa. Oon itseasiassa huomannut, että mä lähden nykyisin paljon mielummin viettämään viikonloppua Tallinnaan, kuin esimerkiksi Helsinkiin. Sinne on kuitenkin oikeastaan ihan yhtä helppo lähteä. Pikalaivalla yli kestää muutaman tunnin, ja senkin ajan voi kuluttaa vaikka laivan buffetissa. Tallinna itsessään taas tarjoaa mun mielestä niin paljon enemmän, mitä Helsinki. Helsinki muistuttaa mun mielestä ehkä vähän liikaa Tamperetta, ja siellä jää se sellainne lomamoodi vähän kuin tulematta, tai ainakaan se ei tuu ihan samassa mittakaavassa, mitä Tallinnassa. Tietenkin yksi iso syy mikä Tallinnaan aina vetää, on se aivan ihana vanhakaupunki. Siihen vaan ei koskaan kyllästy ♥ 

Meidän reissuhan oli täysin mun suunnittelema, ja mamma sai tietää matkakohteen vasta tuntia ennen satamaan pääsyä. Hän ei siis tiennyt yhtään mihin mä olen häntä viemässä. Halusin nimittäin yllättää hänet! Hän täytti kesällä pyöreitä, ja sitä oli aika lähteä ihan vain tyttöjen kesken juhlistamaan, ja mun mielestä Tallinnan reissu on erittäin mainio sellaiseen. Piti vain huolehtia, että hänellä oli henkkarit mukana, jos sattuisi tarkastukset osumaan just meidän kohdalle. Me mentiin jo aamulaivalla, jotta paikanpäälle jäisi mahdollisimman paljon aikaa. Syötiin aamupala laivalla niin menomatka hurahti ihan hetkessä. 

tallinna_42tallinna_40-tile tallinna_27 tallinna_1-tile tallinna_39-tile tallinna_38 tallinna_36
Hotelliksi mä valitsin meille tutun ja turvallisen Sokos Hotellin. Original Sokos Hotel Viru Tallinna on mun mielestä paras valinta Tallinnan hotelleista. Useammassa eri hotellissa kun on itsekin tullut vierailtua, mutta ehdottomasti eniten mä oon tykännyt tästä. Sijainti, laatu ja hinta. Ne kaikki kohtaa täällä aivan järjettömän hyvin.  Lisäksi yhtään liioittelematta, aamupala on heillä yksi parhaista! Sokos Hotelli Viruhan sijaitsee siis Viru-keskuksen yläkerrassa, eli tähän kauppakeskukseen pääsee helposti shoppailemaan ihan sisäkautta. Viru on myös mun suosikki kauppakeskus Tallinnassa, joten siksikin valinta on erittäin hyvä. Satamastakaan hotellille tulee inan reilu kilometri, eli ei lainkaan huono sekään. Lisäksi kaikki muutkin löytyy tosi läheltä, esimerkiksi vanhankaupungin puolelle kävelee ihan muutamassa minuutissa. Sokos Hotelli sijaitsee siis aivan loistavalla paikalla keskellä Tallinnaa. 

Sokos Hotellista löytyy tosiaan kaksi puolta, ja viime kerralla J:n kanssa me testattiinkin Estorian puolta, joka oli myös oikein toimiva ja ihanan persoonallinen. Tällä kertaa mamman kanssa me päädyttiin tällaiseen Suomi 100-teema huoneeseen. Meidän huoneen teema oli "kuuluisat arkkitehdit" joka oli kyllä oikein kivasti laitettu ja toteutettu. Teemahuoneita löytyy yhteensä 11 erilaista, joukossa on mm. kiekkoleijonat, 10000 järven maa, Popin lähettiläät ja Fingerpori. Eli montaa erilaista lyötyy! Teemahuoneet sijaitsevat myös sen verran korkealla, että näkymä huoneista on aivan ihana. 

Meidän loma oli siis oikein onnistunut. Rentoa kaupungilla pyörimistä, maisemien ja vanhankaupungin katujen ihastelua, taivaallisen hyvää ruokaa, sekä pientä shoppailua. Siitä koostui meidän miniloma, joka oli juuri sitä mitä siltä tavoittelinkin. Tallinna ei siis tälläkään kertaa pettänyt! 

tallinna_13 tallinna_23-tile tallinna_43 tallinna_14-tile tallinna_10 tallinna_45-tile tallinna_32 tallinna_29-tile tallinna_6 tallinna_28 tallinna_26 tallinna_25 tallinna_19-tile tallinna_18 tallinna_47 tallinna_44 tallinna_20 tallinna_21 tallinna_11-tile tallinna_49
Mä suosittelen Tallinnaa ehdottomasti miniloman viettoon. Niin helppo ja ihana paikka! Meilläkin oli aivan huikea reissu, ja varmasti vielä joskus palataan mammankin kanssa yhdessä näihin Tallinnan maisemiin. 
Kiitos Sokos Hotelli Virulle majoituksesta, me tullaan varmasti toistekin! ♥

13 kommenttia

  1. Tuo viimeinen kuva on niin ihana! Mun mielestä oot saanu tosi ihanan yhteistyön, sillä tuo hotellikin on aivan keskustassa kaiken lähellä. Myös me harkittiin tuota matkaa yöllä tallinnassa, mutta jää nyt säästöön ennemmin pidemmälle euroopanmatkalle ne rahat. Ehdottomasti tosi ihania kuvia!

    www.visionkatri.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää hotelli on kyllä aidosti ja oikeasti huippu ja mun lemppari! :) Kiitos kehuista! <3

      Poista
  2. Mä oon aina haaveillut muuttavani pk seudulle sillä "sitten voin käydä vaikka joka viikonloppu laivalla"! 😂👌 Helppoa, halpaa ja kivaa! On turha väittää ulkomaan matkoja kalliiksi kun naapuri maahan pääsee parin kympin hinnoin 😊 Teidän reissu kuulosti mitä ihanimmalta ja kuvat ovat niin kauniita, kesäisiä ja värikkäitä 😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Sanni! <3 Onneksi pk seudullekin matkaa suht kivuttomasti nykyään melkein mistäpäin Suomea tahansa :) Ja aivan totta, Viroon matkustamista pitäisi arvostaa enemmän, koska se on just helppoa, halpaa ja kivaa!! <3

      Poista
  3. On se jännä miten eri tavoin ihmiset kokee asioita. Itsestäni Helsinki on niin moninainen ja niin paljon nähtävää ja koettavaa ja Tallinna on nähty hyvin nopeassa ajassa. Me tosin käydään joka vuosi Tallinnassa (paitsi tänä vuonna) että voi johtua siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuo, että kaikki näkee asiat niin eri tavoin, ja musta just hyvä niin! :) Itsekin oon nyt useamman vuoden käynyt 1-2 kertaa vuodessa Tallinnassa, mutta mä en ainakaan vielä oo kerennyt siihen kyllästyä! Ja tuskin kyllästynkään :-)

      Poista
  4. Voi miten ihanan yllätyksen olet järjestänyt äidillesi! <3 Miekin rakastan järjestää ylläreitä läheisilleni, parasta on nähdä heidän iloiset ilmeensä :) Itse en ole yöpynyt koskaan Virussa, mutta olen kuullut siitä kyllä paljon hyvää ja joskus voisi kyllä käydä itsekin siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti tykkäsi kyllä hurjasti! <3 Ja hyvä niin! :) Virulle kyllä aidosti kaikki suositukset!

      Poista
  5. Onpa kauniita kuvia Tallinnasta ja ylltykset ovat kylla huippuja. Varmasti virkistava reissu niin sinulle, kuin aidillesi. Itsekin tulee kaytya Tallinassa oikeestaan joka kesa. Kiitos piristavasta kirjotuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! <3 Yllätyksiä pitäisi järkätä kyllä useammin, on niin huippua nähdä toisen yllättynyt ja iloinen ilme! :)

      Poista
  6. Ai että miten ihanat värit tossa vikassa kuvassa! Tosi hyvä idea yllättää lähimmäinen tälläisellä reissulla, oli varmasti mieleinen! Tallinna on kyllä todella ihana viikonloppulomakohde, tulee ihan eri vibat kuin Helsingissä käydessä lomaa ajatellen. Jyväskylästä on välillä hankala lähteä ylipäätään mihinkään, joten Hkiin ajon päälle parin tunnin laivamatka ei juuri tunnu missään :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeinen kuva onnistui kyllä hyvin, vaikka lasin läpi onkin otettu! :) Viikonloppukohteeksi Tallinna on kyllä loistava munkin mielestä!

      Poista
  7. Tallinnaan ei kyllä koskaan kyllästy. Ihanat kuvat ja varsinkin tuo viimeinen.
    Itse kien Helsingin todella mielenkiintiosena paikkana. Johtuu varmaankin siitä, että lapsen ehdoilla käydään ja koetaan asioita. :)

    VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥