Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

UUSI MATTO - OMAKA

Kaupallinen yhteistyö: Omaka

omaka_matto_hennam_2
Pitkästä aikaa vähän sisutus ja kotijuttuja! Nää on aina olleet yksiä teidän lukijoiden suosikkeja. Mutta myös mä rakastan näitä. Viime vuonna olleen muuton myötä halusin uuteen kotiin uudistaa pieniä juttuja, ja yksi joka sai luvan vaihtua oli ruokapöydän alla sijaitseva matto. Edellinen oli alunperinkin multa vähän pöljä valinta väriltään. Muuten kyllä tykkäsin siitä. Mutta koska multa ei löydy oikeastaan yhtään mitään muuta harmaata, se ei oikein koskaan sopinut muuhun asuntoon.

Yhteistyössä Omakan kanssa me päätettiin ratkaista mun matto-ongelma, ja sainkin valita heidän mielettömän hyvästä valikoimasta uuden maton itselleni. Omaka on syksyllä 2019 perustettu mattoja ja myös huonekaluja myyvä verkkokauppa. Huonekalujen ja mattojen parissa he eivät suinkaan ole tuoreita kasvoja, vaan verkkokauppaa ylläpitää yli 40- vuotta alalla toiminut pohjoissuomalainen huonekalualan yritys Oulun Matto ja Kaluste eli verkossa Omaka. 
    omaka_matto_hennam_1
Ison valinnan vaikeuden jälkeen päädyin tähän valkoiseen Sherpa mattoon. Tiesin haluavani valkoisen tai hyvin vaalean beigen maton, jossa saisi olla jotain kuviota. Tykkään tosi paljon erilaisista salmiakkikuvioista sisustuksessa, ja tässä tällainen hieman epäsymmetrinen kuvio iski muhun erityisesti. Tätä mattoa löytyy myös harmaana, sekä myös pykälää isompana ja pienempänä mitä tämä mun matto on. Matossa on ihanan pehmeä ja lyhyt nukka, joka on helppo pitää puhtaana. Se oli nimittäin tärkeä kriteeri maton sijainnin kannalta. Maton piti olla myös vesipestävä jos joskus sattuu käymään ruokailun yhteydessä vahinko ja matto saa pöydältä pintaansa jotain sinne kuulumatonta. 

Omakan valikoimastaan löytyy tosiaan yli 100 erilaista mattoa, eli ei suinkaan ihme, miksi mullekin se valinnan vaikeus iski. Valikoima on siis todella kattava. Mattojen lisäksi heidän valikoimastaan löytyy tosiaan myös erilaisia huonekaluja. Heidän verkkokauppaa selaillessani bongasin sieltä monia sellaisia tuotteita, joita en ollut aikaisemmin muiden verkkokauppojen valikoimassa edes nähnyt. Valikoima on siis tosiaan myös todella monipuolinen. 

Mikä myös itselle on nykyään myös tärkeää verkkokauppaa valitessa, on kotimaisuus. Ja Omakahan on juuri kotimainen verkkokauppa jonka juuret sijaitsevat tosiaan Oulussa! Eli jos etsinnässä on luotettava, hyvän valikoiman omaava sekä kotimainen huonekaluja sekä mattoja myyvä verkkokauppa, kannattaa ehdottomasti kurkata Omakan valikoima. Heiltä löytyy myös ihan kivijalkakauppa Oulusta, eli siellä suunnalla asuvathan voivat suunnata myös ihan suoraan paikan päälle. 
  omaka_matto_hennam_6 omaka_matto_hennam_5 omaka_matto_hennam_4 omaka_matto_hennam_3 Mä oon kyllä todella tyytyväinen mun valintaan. Tää matto sopii todella hyvin muuhun sisustukseen ja toimii älyttömän hyvin tän ruokapöydän alla. Vai mitä olette mieltä? Erityisesti tykkään siitä, kuinka se tasapainottaa tuota massiivista ruokapöytää. Muutaman päivän nimittäin kun elelin kokonaan ilman mattoa, näytti ja tuntui siltä kun ruokapöytä olisi tuplannut kokonsa ja vallannut ihan koko tilan. Maton kanssa se on ihanasti harmoniassa. Lisäksi se toimii hyvin yhteen myös muiden mattojen kanssa, toisin kuin se edellinen matto. En voisi olla valintaani tyytyväisempi, ja ihastella tätä päivittäin! Kannattaa muuten myös tilata heidän uutiskirjeensä, sen tilaamalla osallistuu samalla upean Scandi maton arvontaan. Palkinto arvotaan kaikkien 29.02.2020 mennessä kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken.

Jos sulla on mielessä kodin uudistaminen, esimerkiksi juurikin uusi matto, kurkkaa ihmeessä Omakan valikoima, yllätyt varmasti positiivisesti! 

10 kommenttia

 1. Onpa ihana matto! Samaan aikaan raikas ja tyylikäs! Sopii loistavasti kokonaisuuteen. Mulla itse asiassa vähän vastaavanlainen matto makkarissa, kun uudistin sen sisustusta noin vuosi sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas ja tyylikäs on kyllä just oikeat sanat kuvailemaan tätä :-) Oi, vastaavat kuviomatot sopii kyllä myös makkariin varmasti!

   Poista
 2. Itselläkin puuttuu vielä ruokapöydän alta matto, mutta taidan sen hankkia vasta siinä vaiheessa kun neiti ei päivittäin tiputtele ruokaa lattialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti hyvä idea siirtää maton hankintaa tuossa tapauksessa :D Kyllä sitä itsekin välillä vähän pelkää kuinka valkoinen matto toimii ruokapöydän alla :D

   Poista
 3. Kiva matto. Itse tosin en käytä mattoja ruokapöydän alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas ruokapöydän alle kuuluu matto :-)

   Poista
 4. Teillä näyttää todella kauniilta ja tuo matto on ihan täydellinen valinta. Upea väri ja tuo salmiakkikuvio on tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! :) Minustakin tuo hieman epätasaisesti menevä kuvio on tyylikäs!

   Poista
 5. Todella kiva matto! Vähän minäkin epäilen maton käytännöllisyyttä ruokapöydän alla. Sisustuskuvissa ne ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas matto kuuluu ruokapöydän alle :-) Toki lapsiperheessä hieman eri asia jos ihan pieniä lapsia. Tää matto esimerkiksi auttaa noita painavia tuoleja liukumaan paikalleen paljon paremmin, kuin ilman mattoa :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥