Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

NÄILLÄ TUOTTEILLA MINÄ HOIDAN HIUKSIANI

*Merkityt tuotteet saatu Cocopandalta

Istun tässä juuri suihkun raikkaana kasvonaamio kasvoilla keittiönpöydän ääressä, tarkoituksena viettää koko lauantai ilman minkäänlaista ressiä mistään. Aikomuksena syödä hyvin, pelata pleikkaria ja katsoa jotain hyvää sarjaa. Olla vain. Tässä välissä mä halusin kuitenkin tulla näyttämään teille, miten ja millä tuotteilla mä tällä hetkellä hoidan mun hiuksiani. Havahduin nimittäin yks päivä, että näistähän on kasvanut ihan hervottoman pitkät! En edes jaksa muistaa, onko mulla koskaan ollut näin pitkiä hiuksia, jos siis pidennyksiä ei lasketa. 

DSC_2148 
Mulla on hiustuotteissa ollut aika pitkään jo sama kaava. Ne muutamat tuotteet on vuodesta toiseen vakiot, ja sitten niiden rinnalla muutamia tuotteita mä tykkään kokeilla erilaisia. Tässä nyt tällä hetkellä ehdottomasti eniten käytössä olevat tuotteet. Tuotemerkeissä mulla ei ole yhtä tiettyä jota tykkäisin erityisesti suosia. Mutta sen oon omalla kohdalla todennut, ettei "markettishampoot" toimi omalla kohdalla yhtään niin hyvin, kuin kampaamo tuotteet. Kun kampaamotuotteita osaa etsiä oikeasta paikasta, ei niiden hinnan ero markettituotteisiin eroakaan enää ihan niin hirveästi. Mä oon myös kokenut nämä huomattavan paljon riittoisimpina tuotteina. 

Mun hiukset on tosiaan kasvaneet nyt ihan hurjan paljon viimeisen vuoden aikana. Oon käynyt kampaajalla viimeksi toukokuussa, eli lähes vuosi sitten. Sen jälkeen oon pyrkinyt kiinnittämään vielä normaaliakin enemmän huomiota hiusten hyvinvointiin. Lämpökäsittelen hiuksia mahdollisimman harvoin. Oon esimerkiksi tämän kuluneen vuoden aikana föönillä kuivannut tukkaa varmaan 2 tai 3 kertaa. Muotoilurautaa olen käyttänyt varmaan kymmenisen kertaa, jos sitäkään. Uskon tämän olevan yksi suuri tekijä, miksi hiukseni voivat nykyään paremmin ja ovat päässeet kasvamaan näin pitkiksi. Tässä kuitenkin tuotteita, joita mä voin aidosti suositella, ja jotka mulla on tällä hetkellä kovassa käytössä. 

DSC_2155

Jo useamman vuoden mä olen vannonut tämän Four Reasonsin kestosävytteen nimiin. Käytän tätä ehkä 3-4 kuukauden välein, ja tällä saan kirkastettua väriä aina asteen-pari verran. Mikään varsinainen värihän tämä ei siis ole, eli mitään ihmeitä mustasta vaaleaan tältä ei kannata odottaa. Mulla on suht vaalea juurikasvu, jota tämä hieman kirkastaa. Eli toimii pääasiassa värjättyihin/vaalennettuihin hiuksiin. Mulla on käytössä ollut aina tämä Ice Ice Blondy, joka on tän sarjan kylmin vaalea. Näissä kestosävytteissä on myös todella hellävarainen koostumus, eli nämä eivät myöskään vaurioita hiuksia läheskään samalla tavalla, mitä kestovärit.
Tämän rinnalle mä olen ottanut käyttöön tämän Wellan Color Fresh -sävyte. Tämä on vähän kuin hopeashampoota, mutta tehokkaampaa. Jopa niin tehokasta, että tämä on ihan pakko levittää kumihanskat käsissä, tai muuten uusi ihonväri muistuttaa pidemminkin Avatarta. Tämä taas taittaa lämpöä ja etenkin keltaisuutta reippaasti pois. Iso plussa tälle tämän helppo käyttöisyydestä. Sotketaan vaan suoraan tukkaan ja annetaan vaikuttaa 3-20 minuuttia riippuen halutusta lopputuloksesta. Tätä mä käytän usein tuon kestosävytteen välissä, myöskin noin 3-4 kuukauden välein. 

DSC_2173

Jos mun pitäisi sanoa yksi, vain yksi vaaleiden hiusten luottotuote, se olisi tämä Color Mask, sävyssä Silver (ennen brändiuudistusta sävy Platinum). En edes muista kuinka mones puteli tätä on menossa, mutta mones. Ihan ehdoton ykkös tuote! Tämähän on tosiaan sävyttävä tehohoito. Usein sävyttävät tuotteet on tosi kuivattavia, joten tässä on suorastaan ihme samassa purkissa. Tämä kosteuttaa ja hoitaa, sekä samalla sävyttää ja taittaa keltaisuutta pois hiuksista. Jos et ole vielä kokeillut, kokeile ihmeessä. Sävyjä on monia eri, mutta vaaleille hiuksille tämä silver on ihan ehdoton. 
Kuivashampoiden maailmaan mä pääsin mukaan vasta ihan muutama vuosi sitten. Niissä mä vannon Batisten tuotteiden nimeen. Oon välissä aina yrittänyt kokeilla muitakin merkkejä, mutta ei ole (ainakaan vielä) löytynyt näiden voittanutta. Tällä hetkellä mulla on käytössä tämä Flora, mutta melkein kaikki eri tuoksuvaihtoehdot on tullut testattua läpi. Tuoksuista ehkä lempparein on sweetie, joka odottaakin laatikossa jo vuoroaan tämän ensiksi loputtua. 
Erilaisia hiusöljyjä on vuosien aikana tullut testattua jo aikaa monta eri merkkiä ja sorttia. Vuosien jälkeen mä palasin kuitenkin takaisin tähän teinivuosien ykköstuotteeseen, Wellan SP- Luxe hiusöljyyn. Tuoksu, koostumus, ja teho saavat kaikki täydet pisteet. Mulla on ollut käytössä useampi erilainen öljy, jotka ovat kyllä hoitaneet tukkaa, mutta myös jotenkin latistaneet sitä samalla. Tämä kyllä hoitaa, mutta ei aiheuta mitään negatiivista samalla. Cocopandalla tää on usein myös todella järkevän hintainen, ja jokaisen euron arvoinen. 


Viime syksynä sain Cocopandalta testiin tämän elämäni ensimmäisen GHD:n muotoiluraudan, enkä voi tätä hehkuttaa tarpeeksi. Tämä on IHANA. Mä oon oikeastaan aina tehnyt kiharat suoristusraudalla. Mulla on ollut minirautaa ja useampaa eri merkkistä normirautaa. Ne on olleet hyviä ja ihan hyviä. En kuitenkaan ikinä olis uskonut, minkälainen ero voi oikeasti olla. Tällä hiustenlaitosta on tullut suorastaan juhlaa. Super pitkä johto, aina oikea lämpötila, ja nopeasti käyttövalmiina. Tällä onnistuu kauniit laineet tai kunnon kiharat. Tätä en vaihtais enää mistään hinnasta pois. 
Hukkasin joku aika sitten yhden mun hiusharjoista jotenkin mestarillisesti, ja tilallehan piti sitten saada uusi. Mikäs muukaan disney hullulle, kuin Disneyn Pocahontas harja. Wetbrush lanseerasi hiljattain upean malliston Disneyn hiusharjoja, joista mun makuun eniten iski tämä Pocahontas (toki olisin voinut ottaa ne kaikki!) 

DSC_2150

Hopeashampoiden-kuningas, eli tämä Fanolan No Yellow Shampoo. Tästäkin on menossa jo ainakin kolmas purkki. Aikaisemmilla hopeashampoilla mitä käytin, oli aina se sama ongelma. Ne kuivattivat hiuksia ihan jäätävästi. Tämän en ole koskaan huomannut sellaista tekevän. Toki mä käytän tätä lähes poikkeuksetta yhtä aikaa tuon Color Maskin kanssa, joka sitten heti perään hoitaa hiusta. Mutta niin mä käytin muidenkin hopeashampoiden kanssa, ja niissä huomasin kuivuuden. Olen myös huomannut, että tämä on tuonut hiuksiin lisää kiiltoa. Jos et ole kokeillut ja käytät hopeashampoota, suosittelen testaamaan. Omalla kohdalla melkoisen ihmeputeli sais käteen osua, että lähtisin tämän jälkeen edes tastaamaan muita. Nyttenkin tämä litran purkki on alle kahdella kympillä Cocopandalla, joten myös hintalaatu-suhde on todellakin kunnossa. 
Koska en halua joka hiustenpesu kerralla käyttää sävyttäviä tuotteita, oon hankkinut niiden rinnalle nämä RedKenin hoitavat shampoon ja hoitsikan. Valitsin nämä alun perin ihan vain arvosteluiden mukaan. Nämäkin on tulleet mun hiustenhoitotuotteisiin jäädäkseen. Nämä itseasiassa vetelevätkin tällä hetkellä jo vähän loppusuoraa, joten täytyykin pistää uudet heti tilaukseen. 


Joicon tuotesarjaan sain tutustua viime vuonna ensimmäisen kerran. Sitä ennen, se oli mulle täysin tuntematon merkki. Onneksi sain, nimittäin näistä niiden tuotteista on ollut pelkästään hyviä kokemuksia. Tällä hetkellä mulla on käytössä heiltä tää viileää sävyä ylläpitävä muotovaahto sekä kirkastava seerumi. Muotovaahtoa mä käytän aika harvakseltaan, mutta silloin kun käytän on yleensä tosi kyseessä. Panostan silloin tukkaan erityisesti, joten muotovaahdon pitää olla toimivaa tavaraa. Ja tämä on sitä kyllä. Kirkastava seerumi taas on käytössä aina silloin tällöin hiusöljyn tilalla. Tykkään sen koostumuksesta ja helppokäyttöisyydestä tosi paljon. 
Hiuslakkana taas toimii TIGI:n jo vuosia ja vuosia toisena lempparina ollut yksilö. Mä oikeastaan melkolailla vuorottelen tämän ja Tigin Masterpiecen kanssa. Molemmat on ihan ykköstuotteita hiuslakaksi. Pitoa löytyy, ei tahmaa ja tuoksukin mitä parhain, varsinkin tuossa masterpiecessä. 


Mikä on sun ehdoton ykkös tuote hiustenhoidossa?

2 kommenttia

  1. Mulla samat redkenit tilattuna myös cocopandalta, missä ovat halvimmillaan. Tuotteet just käytössä, nää on ihanat sillä ne sisältää niin paljon sulfaatteja ja silikoneja että mikä vaan takkutukka muuuttuu notkeaksi ja suoraksi näillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cocopandalla on kyllä ihana valikoima, ja on just usein edullisin markkinoilla! :) RedKenit pysyy mulla käytössä, on ihan huippu tuotteet!

      Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥