Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

KOH LANTA - THAIMAA

Thaimaa. Vitsit miten hurja ikävä mulla tuota paikkaa tulekaan näitä kuvia katsellessa ja reissua muistellessa. Koko alkuvuosi on mennyt melkoista haipakkaa, enkä oikein ole itsekään pysynyt perässä mitä kaikkea on kerennyt tapahtua, ja tästä syystä johtuen nämä reissupostauksetkin ovat vain venyneet ja venyneet. Nyt mä kuitenkin ajattelin tykittää nämä kaikki loputkin teille, ja kertoa vähän tarkemmin miten reissu, josta mä olin kerennyt haaveilla vuosia oikein sitten lopulta menikään. Aikaisempaan postaukseen ja sen kuvapläjäykseen pääset suoraan tästä.

9105826F-D15D-4934-9560-01EA49FAF3F7
Mä kerkesin tosiaan haaveille Thaimaan reissusta jo melkoisen monta vuotta, ennen kuin se sitten vihdoin viime vuodenvaihteessa toteutui. Mulla oli useampi kaveri ja tuttu käynyt siellä, enkä ollut kuullut kuin yhden palautteen verran huonoa. Lähes pelkästään hyvää ja toinen toistaan ihanampia kokemuksia. Paratiisirantoja, mielettömän hyvää ruokaa, ystävällisiä ihmisiä, lämpöä, ja oikeastaan ihan kaikkea mitä paratiisilta voikaan odottaa. Odotukset olikin siis lähtiessä melkoisen korkealla. Totta kai mua myös tietyllä tavalla jännitti. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Euroopan ulkopuolella. En ollut koskaan lentänyt niin pitkää lentoa. Kaikki meni kuitenkin loistavasti (muutamaa pientä kommellusta lukuun ottamatta, joille voi onneksi näin jälkeen päin pelkästään naureskella) Reissu olikin siis kokonaisuutena erittäin onnistunut, ja aivan varmasti mä tulen vielä palaamaan näihin maisemiin. Tässä postauksessa esittelen teille meidän reissun ensimmäistä puoliskoa, ja samalla kerron reissusta yleisesti.
    DSC_0041
30CE9C9A-82B3-4945-9D64-8F2EE9E1444C
Koko meidän reissu starttasi tosiaan Bangkokista, johon saavuimme paikallista aikaa 31.12. illalla. Haluttiin nähdä vuoden vaihtuminen Thaimaan pääkaupungissa, joten varattiin vähän hulppeampi huone keskustahotellista. Lopulta meidän huone sijaitsikin jossain lähes kolmessakymmenessä kerroksessa, ja ikkunasta aukesi ihan mielettömät maisemat Bangkokin ylle. Koska Thaimaassa vietetään uutta vuotta varsinaisesti vasta huhtikuussa, ei meidän meille tuttuna uutena vuotena siellä ole läheskään niin suuria juhlia, kuin perinteisesti huhtikuussa. Mutta kyllä siellä silti vilskettä riitti ja raketteja paukkui, varsinkin kun kello löi 00:00, taivas suorastaan täyttyi toinen toistaan upeammista raketeista. Meidän porukka oli kuitenkin matkustamisesta niin väsyneenä, että paljoa ei vuorokauden vaihtumisen jälkeen enää hereillä pysytty. Aamulla nimittäin taksi odotti valmiina hotellin edessä, viemään meitä takaisin lentokentälle kohti Krabia.

Bangkokin visiitti oli siis hyvin pikainen, mutta oli kuitenkin hieno nähdä myös sitäkin puolta Thaimaasta. Varmasti joskus tulen vielä palaamaan niihinkin maisemiin ihan ajan kanssa, mutta nyt siitä sai hyvin esimakua, niin osaa sitten vähän varautua mitä kaikkea siellä voikaan olla edessä.
Sisäinen lento Bangkokista suoraan Krabille sujui todella helposti, ja aikakin kului ihan hujauksessa. Krabin lentokenttä sitten taas olikin ihan eri maailmasta mitä Bangkokin kenttä. Se oli todella pieni ja pelkistetty. Siis oikeasti pieni. Kentällä meitä oli vastassa suoraan meidän hotellilta tilattu taksikuski, joka lähti kuljettamaan meitä kohti ensimmäistä kohdetta.

DSC_0080 DSC_0062 kohlanta_hennam
Koh Lanta. Paratiisisaari, jota se kyllä myös oli. Vietettiin lomastamme ensimmäinen viikko täällä, ja tähän saareen mä rakastuin kyllä palavasti. Aivan satakymmenen varmasti mä joskus vielä palaan tänne. Koh Lanta sijaitsee tosiaan Krabin etelä puolella. Ja on nimensä veroisesti tosiaan saari. Meidän taksikuski hoiti homman todella mallikkaasti, ja vei meidät perille saakka. Mantereen ja saaren välillä ajaa aamusta ilmaan lauttoja, joihin pääsee helposti kyytiin autolla tai skootterilla. Lentokentältä Koh Lantalle kesti meillä alle kaksi tuntia, mutta jouduimme hetken aikaa odottamaan satamassa lauttaa, kun emme enää mahtuneet juuri lähtevän lautan kyytiin. Tämäkin matka meni ihan hujauksessa upeita maisemia ihastellen, varsinkin lauttamatkalla, kun taksista sai nousta pois ja kiivetä ylemmäs katsomaan maisemia.

DSC_9946
IMG_8452 IMG_8584 DSC_9907 Paikka oli todella ihana. Toinen toistaan pidempiä ja kauniimpia rantoja, rauhallisia katuja, ja paljon hyviä ruokapaikkoja. Olin lukenut ja kuullut, että Thaimaa olisi liikenteeltään ja muutenkin todella vilkasta aluetta, ja näinhän se tosiaan useimmiten olikin. Koh Lantalla huomasi selkeän eron. Se oli huomattavasti rauhallisempi paikka. Toki sielläkin saattoi joku huristella skootterilla koko 4 hengen perheen voimiin kaasupohjassa, mutta verrattuna esimerkiksi Krabin alueeseen ero oli huomattava. Siellä jopa uskalsi vuokrata yhtenä päivänä skootterit, ja lähteä ajelemaan ihan saaren eteläkärkeen saakka. Etelässä me myös nähtiin ensimmäiset apinat ihan livenä tien varressa aikaa kuluttamassa. 

Ajankohdallisestihan meidän reissu osui tosiaan tammikuun alkuun, joten lämpöä kyllä riitti. Joka päivä lämpötila huiteli 30 ja 35 asteen välillä. Onneksi meidän majoituksessa oli kaksi isoa uima-allasta, ja merivesikin viilensi mukavasti. Mähän toki nautin myös lämmöstä suuresti, joten ajankohta oli valittukin ihan sen lämpimimmän kauden mukaan. 

IMG_8410
DSC_0057
Koska päädyimme hektisen syksyn ja talven jälkeen viettämään lomaa Thaimaan auringon alle, ja erityisesti yhdelle heidän parhaimmista paratiisisaaristaan, oli selvää, että halusimme majoitukseksemme Bungalowin. Olimme reissussa tosiaan ihan omatoimimatkalijoina, eli emme olleet varanneet minkään sortin pakettimatkaa. Vaan kaikki lennot ja majoitukset oli erikseen varattu ja hoidettu. Tätä Koh Lantan majoitusta me mietimme kaikista pisimpään, koska tässä emme erityisesti halunneet joutua pettymään. Luimme lukuisia arvosteluita ja kokemuksia, ja lopulta päädyimme tähän Pinky Bungalow Resort tarjoamaan bungalow majoitukseen. Joka oli muuten ihan täys kymppi! Hinta ei ollut lainkaan paha, muistaakseni vähän alta 70€ yö. Toisen korvaan tämä saattaa kuulostaa kalliilta majoitukselta, kun puhutaan Thaimaasta. Mutta me oltiin reissussa heidän kovimpaan sesonkiaikaansa, jolloin hintatasoissa oli selkeä ero. Verrattiin meidän majoituksen hintaa tammikuun loppu puolen hintoihin, niin hinta putosi jo 50 euron luokkaan per yö. Mutta me ei tosiaan pidetty tuota lainkaan pahana. Saatiin ihka oma bungalowi, jonka lähes suoraan edessä oli ensimmäinen uima-allas, ja muutaman askeleen päässä toinen. Lisäksi hintaan kuului aamupala heidän omassa ravintolassaan, jossa myöskin ruuat oli aivan taivaallisia. Yksi meidän reissun parhaimpia ravintoloita. Palvelun laatu oli myös todella, siis todella hyvää. Vuokrasimme skootteritkin suoraan hotellilta, koska palvelu pelasi heillä niin loistavasti, että halusimme tukea heitä siinäkin puolessa.

Jos, tai varmastikin kun joskus päädyn Koh Lantalle uudestaan, on Pinky Bungalow varmasti hyvänä majoitusvaihtoehtona. Sijainti oli noin puolessa välissä saarta, ja meren rantaan ei ollut kuin vajaan kilometrin verran. Muutaman askeleen päässä oli yksi saaren pääkaduista, jonka varsi oli täynnä erilaisia pieniä kauppoja ja ravintoloita. Joten niidenkin tarjontaan oli helppo tutustua ihan vain kävellen. Pinky oli myös ihanan pieni hotelli, bungaloweja taisi olla alle 20 yhteensä, ja niiden lisäksi kaksi pientä hotellirakennusta. Joten tunnelma oli ihanan rauhallinen ja rento.


IMG_8434
IMG_8396 IMG_8636 No sitten se ruoka. Aivan taivaallinen thaimaalainen-ruoka. Tätä kohtaan mulla taisi olla eniten ennakkoluuloja. Ajattelin sen olevan todella tulista ja mausteista. Jopa vähän jännitin, että kuinkahan mun käy, löydänkö mitään jota kestäisin. En nimittäin siedä pientäkään tulisuutta. Ja aivan turhaan jännitin. Ruoka oli ihan taivaallista. Koko reissun aikana, kukaan meidän porukasta ei tainnut kertaakaan saada epäonnistunutta annosta. Pääasiassa söimme perinteisiä Thaimaalaisia ruokia, mutta muutamia kertoja tuli vedettyä burgeria, pizzaa tai pastaakin esimerkiksi. Erityisen hyvää tottakai oli juurikin paikallinen ruoka, mutta ei nuo muutkaan koskaan huonoja tosiaan olleet. Ennen reissua, olin monesti kuullut puhuttavan "muovituoli-paikoista" ruokapaikkojen suhteen, Tätäkin mä kyseenalaistin tosissaan. Miten muka huonommalta näyttävä paikka voisi olla parempi. Ja näin itseasiassa oli. Ylläolevassa kuvassa oli yksi meidän vakkari mesta Koh Lantalla. Paikka näytti ulkoapäin kaikelta muulta, kuin hyvältä. Mutta ruoka. Ai että se oli täydellistä! Parhaimmillaan kun tilasimme sellaiset hedelmäshake-juomat (joita muuten on ihan kamala ikävä!) lähdettiin skootterilla hedelmät hakemaan aivan tuoreimmillaan suoraan torilta. Ainoastaan kerran koko reissun aikana kävimme hieman hienommassa paikassa syömässä, ja sekin oli Krabilla. Hinnat olivat lähes nelinkertaiset, ja ruuan taso vähintään samassa suhteessa huonompi. Joten, ei todellakaan kannata antaa ravintolan ulkonäön hämätä. 

DSC_9860 IMG_8528 DSC_0048 IMG_8449 IMG_8552 DSC_9902 DSC_9879 Kokonaisuudessaan Koh Lantan osuus meidän reissusta oli täydellinen. Aivan mielettömän ihana paratiisisaari, jonne tulen aivan takuuvarmasti joskus vielä palaamaan uudelleen. Thaimaa vei kokonaisuudessaankin mun sydämen, ja haluan nähdä vielä monia erilaisia paikkoja sieltä. Jos mietit Thaimaan reissua ensimmäistä kertaa, voin kaikella lämmöllä suositella Koh Lantaa. Helpolla sijainnilla ja kokonaisuudessaan aivan ihana paikka. 

4 kommenttia

 1. Aika näyttää kuinka matkailun käy, toivottavasti kuitenkin tuollaisiin maisemiin joskus itsekin pääsisi!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania lomakuvia. Tunsin melkein sen ihanan lämpimän tuulen iholla näiden kuvien kautta :)
  Itse en ole Thaimaassa käynyt ainakaan vielä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, niin kauhea matkakuume mulla taas :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania lomakuvia. Aika näyttää kuinka meidän matkailun käy ja koska seuraavan kerran matkstamme.

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥