ValkosuklaaCookie - ohje!

Moikka! Näin syksyisin mun sisäinen leipuri aina innostuu kaikista jutuista, ja päätinkin kokeilla tänään kuinka vanha tuttu valkosuklaacookie resepti toimii, ja toimihan se! Yhtä mallikkaasti kuten aina ennenkin. Tästä sainkin idean heittää tän kielen mukanaan vievä ohjeen tänne teillekkin. Yks syy minkä takia mä tästä ohjeesta tietenkin aivan herkullisen lopputuloksen lisäksi tykkään, on se ettei kaupasta tarvitse napata kuin fariinisokeri ja valkosuklaa mukaan, yleensä kaikki loput aineet löytyvät jo valmiiksi kotoa!


DSC_0148  
1. Tarvitset:

250g voita 
2,5dl fariinisokeria 
2tl vanilliinisokeria
1 muna
1 tl suolaa (jonka mä unohdan joka kerta....)
2 tl leivinjauhoja 
5 dl vehnäjauhoja
 350 g valkosuklaata (itse käytän aina 300g ja piisaa!)

noin. 200 asteisen uunin. 

DSC_0132  
2. Mä aloitan aina itse sillä että pilkon valkosuklaat. Ite oon käyttäny sekä leivonta että normi pandan suklaata ja kummatkin toimii yhtä hyvin! Yritän aina palastella semmosia eri kokosia palasia, mutta se on ihan maku asia minkä kokoisia palasia sinne haluaa sotkea.
             
leivonta1 
3. Pehmennä rasva, ja lisää joukkoon sokerit. 
4. Vatkaa seos kuohkeaksi. 
     
leivonta2

5. Vatkaa joukkoon muna. 
6. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhot toisessa kipossa. Ja sen jälkeen lisää ne taikinaan.

leivonta 3  
7. Sotke valkosuklaat taikinaan. Tässä kohtaa taikinasta tulee niin "sitkeää" että mä en ainaan onnistuntu enään minkäänlaisen vispilän kanssa, vaan pakko oli sotkea kädet jotta saatiin homma sekaisin. 

8. Pyörittele käsissäsi pieniä "klönttejä" ja painele ne pellille hyvin välimatkoin litteiksi. Koska keksit keksivät painua uunissa melko tavalla. 


Mulla tuli näitä kolme pellillistä, ja yhdellä pellillä oli aina rontti kymmenen. 
Yks pellillinen oli kerrallaa uunissa 7-10minuuttia. Ja ensimmäiset, jotka olivat sen tasan 10min, olivat siinä ja siinä olivatko ne liian tummia pohjasta. Joten suosittelen semmoista 8min. Vaikka keksit siinä kohtaa näyttää raaoilta, on ne silti just semmoisia kuin pitääkin. Niitten pitää vaan antaa rauhassa jäähtyä. 
 Kun keksit on tarpeeksi jäähtynyt, eivätkä ne enään lahoa käsiin. Sitten nautitaan!
     
DSC_0199

9 kommenttia

  1. näyttää niin hyviltä! :) pakko kokeilla seuraavan kerran kun leipomiskärpänen iskee! :--)

    http://neeajuulia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ooi namnam <3 Ja aivan ihana toi bannerin kuva, VAU!
    Ja peukut tupakoimattomuudelle (y) Sama tilanne mulla ja ylpeä siitä :) Ja sun blogi vaikuttaa tosi mukavalta, jatkampas selailua!

    VastaaPoista
  3. Tuleeko tota vanilliinisokeria tosiaan noin paljon (2,5dl) ? Eihän tossa purkissakaan oo niin paljoa ?
    Tervv. Amatöörein leipuri ikinä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2,5 dl FARIINISOKERIA :D:D ja 2 tl vaniliinisokeria :)

      Poista
    2. taisit kattoo väärää kohtaa :) ? toi 2,5 dl on fariinisokerin kohdalla :) Vaniliinisokerin kohdalla on 2 tl.

      Poista
    3. Kyllä ensimmäinen ano on aivan oikeassa! :D mulla oli tuossa aluksi aika paha kirjoitus moka! :D Nyt ohje on kuitenkin juuri niinkuin pitääkin :)

      Poista
  4. Vähänkö kiva postaus! Jään seurailee tätä blogii, saatat saada uuden lukijan :)

    http://laughss.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Muistetaan pitää se kommentointi asiallisena!
Kiitos paljon kommentistasi ♥

Usein kysyttyä:

Asun Tampereella ja olen 22 vuotias.

Blogini kuvat on pääasiassa Nikon D5000 + Nikkor 35mm & 18-55mm ja Olympus PEN E-PL7 + 14-42mm & 25mm 1:1.8 & ED 9-18mm 1:4.0‑5.6

Kuvat muokkaan Macbookin omalla muokkausohjelmalla sekä Photoscapella.

snapchat: hennatasmoi
instagram: hennatasmoi

Voit seurata blogiani myös facebookin kautta!