Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

MacBook Pro Retina ♥

kone2 Näin sunnuntaina on tosi hyvä aika puhella teille tästä mun uudesta koneesta, jonka tosiaan heinäkuun alussa ostin. Mä punnitsin pitkään että onko se edelleen joku Windows masiina, vai säästänkö suoraan Appleen jotta kaikki laitteet mätsäävät keskenään. Mä kuitenkin inhosin niiin paljon uutta Windowsin kasin "laatikko" tyyliä (tai pikemminkin tyylittömyyttä..) puhumattakaan tästä uudesta kymppi versiosta josta on selvästi enemmän haukkuja kuin kehuja. Näin sekin sitten lopulta sulki kokonaan sen vaihtoehdon pois ja tilalle jäi Apple. 
Omppu päätöksen tehtyäni alkoikin vielä pidempi ja vaikeampi pohdinta. Mikä niistä? Tietoa mulla ei ollut mitään muuta ennestään kuin se että oli olemassa kahta mallia, Airia ja Pro:ta. En aluksi edes tiennyt mitä eroa niillä oli... Siinä sitten aluksi googleteltiin ja googleteltiin, kyseltiin ihmisiltä kenellä applen koneita oli että mitä mieltä yms. Lopulta näiden välinen ero sitten selvisi, ja koska halusin koneen olevan tehokas päädyin Pro:hon. Näitäkin markkinoilta löytyi useampaa versiota, mutta koska olin nimenomaan uutta konetta hankkimassa, halusin myös markkinoiden uusimman mallin. Ja sopivasti juuri keväällä olikin Pro:sta tullut uusi versio markkinoille. Tän mun koneen tarkkamalli on siis MacBook Pro Retina 13, MF840KS/A.

kone4
Tässä nyt pian tätä kaksi kuukautta käytelleenä on jo kertynyt aika paljon kokemuksia ja mieltymyksiä. Ihan ruusuinen tää tie ei toki ole ollut. Konehan on kerran käynyt jo huollossa... Kahden viikon jälkeen tosiaan kone alkoi pitää niin jäätävää meteliä pikkuisenkin kuormittuessaan ettei edes telkkaria meinannut sen takaa kuulla. Ihmettelin että tämä tuskin on tämän masiinan ominaisuus ja poikkesin Applen huollolla. Siellä kehuttiin heti että joo, tuuletin on viallinen. Kone jäi sinne. Viikon kuluttua sain hakea koneen varustettuna uudella tuulettimella ja jollain pikkujutuilla. Alkuperäinen osa oli ollut viallinen alunperinkin. 
Muutos Windows- pohjaisesta koneesta tähän on pitänyt välillään aikamoisen kuilun. Kaikki on pitänyt opetella uudestaan ja vanhat tutut ja turvalliset tottumukset unohtaa. Alussa meinasi jopa välillä tulla itku kun oli kauheat poltteet päästä bloggailemaan ja leikkimään uudella laitteella mutta kun ei osannut. Se otti oman aikansa, ja edelleen on paljon asioita jota en tästä tiedä, osaa enkä ymmärrä. Mutta käyttämällä, kokeilemalla ja pitkällä pinnalla (jota mä oon ainakin joutunut haeskelemaan välillä) asiat ja koneen ihmeellinen maailma on pikkuhiljaa alkanut tulla tutuksi. Ja vaikka hyppy tuntemattomaan oli suuri, ja kaikki uutta ja aluksi tietenkin vaikeaa, en hetkeäkään ole katunut. Tämä on huisisti parempi mitä aikaisempi Fujitsun kone! 

kone3
Kokonaisuudessaan, sekä jokaisella yksittäisellä osa-alueella tämä on ehdottomasti parempi mitä kaikki mun aikaisemmat koneet. Vielä näin kahden kuukauden jälkeenkin sitä hämmästyy kuinka nopeasti tämä vehje on valmiina käyttöön käynnistyksen jälkeen, kuinka nopeasti ja toimintavarmasti mä seikkailen jo netin vuoristoradoilla, ja kuinka nopeasti tämä myös sammuu surffailun päätteeksi. Se on luksusta aikaisempaan verrattuna!
Käyttöjärjestelmä ja kaikki siihen liittyvä on tosiaan ihan yö ja päivä verrattuna windowsiin. Alussa käyttöä hankaloitti se että töissä mä joudun käyttämään windowsia, ja kotona sitten taas tätä. Mutta nyt sekin sujuu jo ongelmitta. Aluksi kansioita ei meinannut löytyä mistään, sekä avainnippu hyppi silmillä kokoajan jotain omaa tarinaansa. Ja kaikista pölhöin juttu oli kun latasin ja muokkasin kuvat ihan normaalisti blogiin, näytti ne joltain aivan kamalalta. Lopulta kuitenkin selvisi, että tässä näyttö on niin moninkertaisesti parempi aikaisempaan verrattuna, että se syyksi meni se "huonolaatuisuus". Ja näinhän se on, tässä näyttö on monin monin kertaisesti parempi. Yksi asia mistä on myös pakko mainita, on akun kesto. Voi vitsit mutta että tykkään tästä johdottomuudesta. Tässä kestää akku lähemmäs 10h ilman mitään ongelmia. Ja kaikenlisäksi tämä lataa ihan äärettömän nopeasti itsensä taas täysille tehoille. 


kone5 kone1
Vaikka tämä kustansikin pienen omaisuuden, uskon sen olevan jokaisen euron arvoinen. Käyttömukavuus on huomattavasti parempi, ja uskon käyttöiänkin huitelevan ihan eri luvuissa missä mun aikaisempi kone. Se hidastui huomattavasti jo ensimmäisen puolen vuoden jälkeen. Lyhyesti en voi kun suositella MacBookin ostamista, tää on yks mun parhaimmista hankinnoista ikinä, eikä paluuta windowsiin enään ikinä varmasti ole! 

8 kommenttia

 1. Itse oon niin mukavuuden haluinen, etten uskaltais vaihtaa windowsin käyttöjärjestelmästä mihinkään, kun on esimerkiksi puhelimessakin Windowsin käyttöjärjestelmä. :D Justiin päivitin tietokoneeseen Windows kympin ja kyl tää nyt on ihan jees. :) Uus kannettava pitäis kyllä jossain vaiheessa hankkia, kun tää nykyinen on aika hidas, mutta onhan tää toki jo viitisen vuotta vanha. :D Tosin täytyy myöntää, että tuo Macbook näyttää kyllä hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannattaa sitten puhelimen vaihdon kohdalla miettiä onko se windows jatkossakin! Itse hyppäsin Applen maailmaan iPadilla, sitten tuli puhelin ja nyt sitten vielä kone. Eli pikkuhiljaa maailma tutuksi :-) MacBook tuntuu ja näyttää kyllä hyvältä, siinä olet oikeassa! :)

   Poista
 2. Tosi kiva saada tälläinen postaus sillä olen itsekin miettinyt juuri macbookin ostoa :) Osaatko sanoa että onko tuo Pro parempi blogijuttuihin esim. videonmuokkaukseen ja kuvien muokkaukseen? Olen miettinyt Airin ja Pron välillä joten olisi kiva tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että oli hyötyä postauksesta! :) Itse en ole tällä (vielä!) videoita käsitellyt, mutta sen olen ainakin huomannu että blogia tehdessä, kun mulla on aina miljoona välilehteä, kuvanmuokkausohjelma/ohjelmia, kuvien esikatseluohjelma, sekä muitakin sovelluksia samaan aikaan auki, ei kone hyydy yhtään, vaan teho on ihan sama kuin olisi vain yksi sovellus auki! Tosin mulla ei ole mitään kokemusta Airista, eli en pysty vertaamaan käyttöä. Uskon kuitenkin että ei tää ihan huuhaata ole että tämä on tehokkaampi! Varsinkin varmaan videonmuokkauksessa eron jo huomaisikin! :-) Mä suosittelen siis lämmöllä suoraan Prota! :)

   Poista
 3. Onhan ne Applet aika käteviä työkoneina ja etenkin kuvanmuokkauksessa. Tosin veikkaan, että niissä maksaa melkeimpä enemmän merkki kuin teknologia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti merkillä on oma osansa hinnassa, en sitä kiellä :-) Kuvanmuokkauksen saloihin mä en ole vielä päässyt mukaan täydellisesti mutta pikkuhiljaa! :)

   Poista
 4. Voi vitsit mullakin ois uuden koneen osto pikkuhiljaa tiedossa ja alko tän postauksen myötä himottelemaan joku applen kone! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kun himotus applen koneesta iski, se oli menoa se! :D

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥