Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Millainen bloggaaja olen?

Nyt alkuvuodesta on paljon pyörinyt blogeissa tällainen postaus bloggaamisesta. Teitä uusia lukijoita ja seuraajia on löytänyt tänne viime aikoina taas tosi mukavasti lisää, niin mäkin halusin toteuttaa tämän postauksen. Tää oli samalla kivaa muistelua itsellekin bloggaamisesta! 

a_mulberry_asu_3 Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Bongasin netistä ensimmäisen suosikkiblogini (jota on muuten ikävä edelleen..) Jonnalauriinan blogin, ihastuin siihen tosi paljon, ja halusin itsekin kokeilla blogin pitämistä. Siitä ajatus bloggaamisesta alkoi. Blogeja ei siihen aikaan ollut juuri nimeksikään, joten sekin ehkä vaikutti. Halusin tehdä ja harrastaa jotain erilaisempaa. Rakkaus kirjoittamista ja valokuvausta kohtaan oli jo silloin todella suuri, ja tässä sai hyvin yhdistettyä ne molemmat. 

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Tämä blogi on perustettu heinäkuussa 2011. Ensimmäisen blogini perustin 2010. Eli kahdeksan (!?!?) vuotta sitten. Huhhuh miten nopeasti aika menee! 

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisen aihe yms.
Blogissa yhdistyvät suuret intohimoni: muoti, kauneus ja valokuvaus. Ja niillä myös kuvailisin tätä. Tällä ei ole, eikä tällä koskaan tule olemaankaan vain yhtä pääasiallista aihetta, vaan tämä on sopiva sekoitus mulle tärkeitä asioita. Tämä blogi on siis pintaraapaisu mun Hennan elämästä, jossa joskus sukelletaan hieman pintaa syvemmälle pohdiskelujen ja mielipidekirjoitusten myötä. Pääasiassa kuitenkin kaikkea kaunista ja tyttömäistä hömppää. 

Kuinka usein päivität blogiasi?
Tällä hetkellä 2-4 kertaa viikossa. Siihen oon myös normi olosuhteissa pyrkinyt.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Tää vaihtelee tosi paljon. Joskus on luonnoksissa monta, ettei tartte kuin painella julkaise nappuloita, joskus ei oo yhtään. Joskus on puoliksi valmiita postauksia ja joskus ei. Siis se riippuu tosi paljon tilanteesta. Pyrin kuitenkin siihen, et aina olis vähintään yksi valmiina. 

a_mulberry_asu_6
a_mulberry_asu_4
Kumman valitset ensin, kuvat vai teksti?
Kuvat. Ehdottomasti kuvien kanssa menee myös aikaa enemmän. Itse kuvaus prosessi, käsittely, lisäys tänne jne. Teksti syntyy sitten kuvien jälkeen kuin itsestään.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?
Sieltä täältä ja tuolta. Mulla ei oo koskaan ollut mitään yhtä lähdettä tähän. Joskus saatan napata puolikkaan idean tuolta, yhdistää siihen ripauksen tuota, ja kuorruttaa sen vielä kolmannella ajatuksella. 

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Illalla. Oon muutenkin niiiiin iltaihmisiä, kuin ihminen vaan voi olla. Joskus satunnaisesti kirjoittelen aamulla tai päivällä, mutta ehkä 80% ellei jopa yli, postauksista syntyy kello 22:00 jälkeen. Kuten tämäkin.

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Joka päivä jotain. Blogi kulkee mun arjessa mukana. Jokainen päivä tulee ajateltua tai tehtyä jotain blogiin liittyvää. Toinen päivä isompia juttuja, toinen päivä pienempiä. 

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen aika paljonkin. Hyvin pitkälle samankaltaisia, mitä tää mun blogi on. Mutta jonkin verran myös sisustusblogeja tulee lueskeltua.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Kokonaisuus on mulle se tärkein. Jos jokin pikkuseikka repsottaa, se ei haittaa. Mutta jos kokonaisuus ei miellytä, en jää lukijaksi. Lisäksi mä kiinnistän oikeasti enemmän huomiota niihin negatiivisiin asioihin, kuin positiivisiin. Jos jokin negatiivinen asia pomppaa liikaa pinnalle, ja blogi olisi muuten ihan 6/5, en palaa siihen enää. Mikä mun mielestä on esimerkiksi negatiivista, on se, että blogista paistaa heti läpi epäaitous, tietynlainen negatiivinen huomion kipeys, väärät syyt pitää blogia jne. Se ei ole negatiivista, jos banneri on vaikka väärän värinen mun makuun, vaan paljon isommat ja kokonaisvaltaisemmat asiat. Laadukkaat kuvat on muuten yks ehto, mikä pitää olla, jotta musta saa lukijan!

a_mulberry_asu_2
a_mulberry_asu_9
Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
- Itsensä toteuttaminen on se ehdoton ykkönen. Tässä saa samalla yhdistettyä niin monta itselle tärkeää asiaa. 
- Te, siellä ruudun toisella puolella. Moni teistä on pysynyt tän blogin matkassa jo vuosia, ja se jos joku on ollut mun mielestä tosi ihanaa. Jaksatte jättää ihania kommentteja, ottaa yhteyttä muunkin kuin kommenttiboksin kautta. Kaikki se vuorovaikutus teidän kanssa. Vaikken mä koskaan halua julkkikseksi tai sillai tunnetuksi, on silti ollut ihania hetkiä, kun useampaan kertaan te lukijat ootte tulleet moikkaamaan mua. 
- Mahdollisuudet ja kokemus. Mitä tää blogi on mulle tuonut. Oon päässyt osallistumaan moniin erilaisiin toinen toistaan upeampiin juttuihin tän kautta, ja saanut tästä tosi paljon arvokasta kokemusta. Mitä toki tulee kokoajan edelleen lisää kun tätä pitää. Mutta nyt jo. Oon esimerkiksi edennyt mun varsinaisella työuralla paljon tän blogin pitämisen avulla. 

Entä kolme huonointa?
- Vapaana riistana oleminen. Eli siis arvostelun kohteena. Kuka vaan voi tulla purkamaan pahan olonsa ja huonon itsetuntonsa mun julkiseen kommenttiboksiin nimettömänä. Kuka vaan voi laukoa suoraan mulle vaikka ja mitä törkeyksiä nimettömänä. Blogi tarjoaa ihan suoran kanavan siihen. Onneksi nykyään ihmiset kuten itse bloggaajakin on vuosien kuluessa aikuistunut, ja tällainen kommentointi on jäänyt todella minimiin, ellei jopa hävinnyt kokonaan. Onneksi sitä on myös osannut olla alusta saakka välittämästä näistä. 
- Aika. Tai siis sen puute. Mä en esimerkiksi tällä hetkellä pysty pitämään tätä blogia yllä ihan just sillä tavalla, kuin haluaisin. Mun vuorokaudesta loppuu yksinkertaisesti tunnit. Blogin pitäminen vie ihan älyttömän paljon aikaa. Ei sitä edes ulkopuolinen välttämättä ymmärrä. Joskus olisi ihan kiva, että mullakin olis edes kerran kuukaudessa hetki, kun mulla on tylsää. Mutta ei puhettakaan bloggaajana. 
- Todella, todella usein pitää ajatella asiat blogin läpi. Tässä on paljon hyvääkin, mutta myös huonoa. 

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Tietysti olen! Vuorovaikutus on yks tosi ihana juttu koko blogissa. Kommentteja on myös aivan ihana saada, ja niihin on myös mukava vastata. 

Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?
Blogilla on Facebook sivu, ja mulla sitten taas itsellä on Instagram, missä luonnollisesti on myös blogijuttuja. Snapchat löytyy myös, mutta sen kökön uudistuksen myötä sen päivittely on aikaslailla kuihtunut. Molemmista mut löytää nimimerkillä @hennatasmoi 

a_mulberry_asu_10
a_mulberry_asu_11 Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?
Kyllä bloggaan. Ei tää oo mitenkään salaista tietoa, että mulla tällainen löytyy. 

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Kyllä mä hyödyn. En tosin kovin paljoa, mutta sen verran kuitenkin, että en voi vastata, että en hyödy. Oon aina halunnut pitää blogin harrastuksena, en koskaan oo halunnut, enkä myöskään halua tästä päätyötä itselleni. Joten näin miten tällä hetkellä on, on hyvä. 

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
No ihan niinkin mielenkiintoinen, kuin oma nimi. Koska tää blogi kertoo pinta raapaisun mun elämästä, en kokenut sille mitään muuta nimeä sopivammaksi. 

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?
Haluaisin kehittyä valokuvaajana. Se vaan vaatisi niin pirusti enemmän sitä aikaa, mistä on tällä hetkellä muutenkin pulaa. Mutta sen mä kyllä vielä joku päivä toteutan. Ylipäätään, vaikkei koko HENNA M. blogia olisi, tahtoisin osata kuvata paremmin. Aluksi mietin jotain lempinimeä, mutta koska Hennasta väännetyt lempinimet on luokkaa "Hemuli" tai "Hege" niinkuin veli mua kutsuu, niin totesin, että juu ei.

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?
 - Älä vaadi itseltäsi liikoja, vaan muista olla myös armollinen itsellesi.
 - Kysy, kysy ja kysy. Ei ole todellakaan häpeä pyytää apua blogin kanssa!
- Sisäistä, että tää homma vaatii ihan oikeasti sitä aikaa, ja paljon.
  a_mulberry_asu_1a_mulberry_asu_8 a_mulberry_asu_5 Jacket Only | Jeans Mango | Shoes Timberland | Shirt Mango | Scarf Mulberry | Bag Louis Vuitton 

14 kommenttia

 1. Tosi kiva ku päädyit väkertää tän postauksen :D Tässä ku on sellasii kysymyksii joit aina pohtii bloggaajien kohdalla. Oli kiva lukee sun vastaukset ja päästä tutustuu suhun enemmän bloggaajana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa ihana kuulla, että säkin tykkäsit kun toteutin tämän! 😊

   Poista
 2. Oi, tää olis kiva toteuttaa jossain vaiheessa myös omassa blogissa! Tosin vastauksissa olisi paljon samaa! :D Toi on totta että suurin osa ei tajua kuinka paljon blogi vie aikaa ja järjestelyä! Etenkin talvella kun on pimeää, eikä oo hyvää valoa tai sitten on hyvä sää, mutta ei ole kuvaajaa! :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea sun vastaukset kysymyksiin ja oppia uutta, ihanat kuvat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Ja ihana kuulla, että postaus oli mieluisaa luettavaa 💕

   Poista
 4. Ihana postaus :) Pitää harkita jos dusaisi vastaavaa joskus itsekin, koska nää on aina oman blogikehityksen kannalta parasta kultaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta ihmeessä tää postaus! Näitä oli itsekin ihan hyödyllistä ja kiva mietiskellä :)

   Poista
 5. Tää on kyllä kiva idea, ja laittaa itsensäkin miettimään miksi blogia pitää ja missä voisi parantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tärkeää välillä itsekin pysähtyä miettimään näitä asioita :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus, en olekaan törmännyt tällaisiin aiemmin. Vitsi mä oon myös kirjoittanut jo viisi vuotta, huh! Mulla menee samalla tavalla blogi niin arjessa mukana, että joskus tulee ihan mietittyä minkälaista elämä olisi jos se ei olisi jatkuvasti mielessä... :D

  VastaaPoista
 7. Olipas mukava lukea tällainen postaus :) Ja tässä kävi väkisin vähän miettimään itsekin omaa blogiaan ja kirjoitteluaan jne! Ja wau, mitä kuvia sinulla noin yleisestiottaen on blogissasi, kun vilkuilin muitakin postauksia.

  VastaaPoista
 8. Näitä on aina niin ihana lukea, koska oppii tuntemaan toista vähän paremmin ja näin ensikertalaisena blogissasi, on mukava saada hieman enemmän tuntumaa kerralla:)

  VastaaPoista
 9. Voi että harmittaa, kun tämä postaus oli mennyt kokonaan itseltäni ohi! Ihania vastauksia sulla :) ❤

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥