Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

SISUSTUS AAKKOSET 

Täällä blogissa ei oo pitkään aikaan puhuttu mitään isompia sisustusjuttuja. Koti, ja kuinka se on sisustettu on mulle kuitenkin ihan äärettömän tärkeitä juttuja. Siksipä mä halusin vihdoin julkaista teille tän Sisustus Aakkoset postauksen, jonka toteuttamista oon pitkään miettinyt, ja nyt se on ollut luonnoksissakin jo hyvän tovin odottelemassa. Keväisin sitä iskee kova sisustuskuume, niin siksikin tämä tulee nyt oikein hyvään saumaan. Ihan jokaiselle aakkosten kirjaimelle mä en sitten millään keksinyt mitään, mutta onneksi suurimmalle osalle kuitenkin. Tässä siis vähän mun mietteitä sisustamisesta ja kotoisasta ja toimivasta kodista!

sisustusaakkoset_3
AURINKO. Ja sen tuoma valo. Yksi ehdoton asia sisustuksessa ja kotona. Jos aina olisi pimeää tai synkkää, koti ei tuntuisi kodilta. Mutta, kun edes joskus näkee valon pilkahduksen, siitä koko koti herää henkiin, ja hehkuu sinne seuraavaan valonpisaraan saakka.

BALLMUIR. Mun uusin ihastus sisustuksessa. En oo koskaan aikaisemmin kiinnittänyt kyseiseen merkkiin sen suuremmin huomiota sisustuspuolella. Mutta nyt mulla on jo kiikarissa useampi juttu, jotka taitaa olla pakko vielä saada. 

DESIGN. Tietyt design jutut iskee muhun todella paljon. Nyt vain nykyiseen pieneen kerrostalokotiin niitä ei juurikaan ole tullut hankittua. Mutta ne tietyt unelmajutut odottelee siellä sitä omakotitaloa ja tilaa! 

ERILAISUUS. Mä en seuraa juuri lainkaan sisustustrendejä. Mä sisustan kotini sen perusteella, mistä mä vain satun tykkäämään. Siitä tulee se erilaisuus, mun koti tulee tuskin koskaan olemaan suoraan sisustuslehdestä. 

sisustusaakkoset_5-side
FIILIS. Tosi tärkeä juttu. Sisustuksesta ja kodista pitää tulla hyvä fiilis. Itseasiassa tosi hyvä fiilis, jos tarkkoja ollaan. Tähän vaikuttaa moni yksittäinen tekijä. Fiiliksen on tärkeää olla kunnossa.

HOPEA. Vaikka kaikki sisustuskaupat tunkee nyt sitä kultaista joka tuutista, mä liputan ehdottomasti hopean puolesta. En oo koskaan lämmennyt kultaiselle sen suuremmin missään. Mun sydän vaan on taidettu tehdä hopeasta, kun se iskee aina niin paljon enemmän, kuin kulta. Tämä toki tuottaa ajoittain aika isoja haasteita löytää niitä miellyttäviä juttuja, koska nykyään tosiaan kaikki sisustusmerkit ja kaupat tuntuu olevan täynnä kultaista. Amanda B:n valikoimasta tosin on vielä paljon kaikkea hopeisena, kannattaa ehdottomasti kurkata! Esimerkiksi nuo kuvissa näkyvät hopeiset kynttilänjalat sekä tuo hopeinen hurrikaani on heiltä*! 

IKKUNAT. Vitsit miten mä rakastankaan isoja ikkunoita! En voisi kuvitellakaan asuvani kodissa, jossa olisi pienet ikkunat. Sitten joskus, kun etsitään/rakennetaan sitä omaa taloa, on yksi ykkös asia, että siellä pitää olla isot ikkunat. 

JÄRJESTYS. En tykkää yhtään sotkuisesta ja sellaisesta rauhattomasta kodista. Vaikkakin välillä ajanpuutteen takia sellaisessa on hetkellisesti pakko elää. Mutta pääasiassa meillä on kyllä kotona aina tavarat paikoillaan. Mulle on myös tärkeää järjestyksessä, että kaikki sopii ja toimii yhteen. 

KAUNEUS. Kauniit esineet on mun heikkous. Varsinkin hopeisena/valkoisena pisaralla vaaleanpunaista. Leikkokukat on mun mielestä myös todella kauniita maljakossa, joten niitä tuleekin sen takia usein ostettua. Varsinkin keväällä ja kesällä. 

sisustusaakkoset_1

LUOVUUS. On yksi osa mulle tärkeää ja kaunista sisustusta. Tällä hetkellä se näkyy lähinnä tauluilla. Oon pitkään himoinnut maalaavani itse yhden taulun, mutta ehkä senkin aika tulee sitten sinne omaan isompaan kotiin, kuin tänne.

MODERNI. Iskee muhun sisustustyyleistä eniten. En halua, että kaikki sisustuksessa on modernia, mutta isot jutut kuitenkin. 

NUOREKKUUS. Muhun ei iske sisustamisessa mitkään vanhat jutut, kuten esimerkiksi antiikki tai 50- & 60- luvun tyylit. Vaan sen pitää olla nuorekas ja nykypäiväinen. Nykyään kaikki vanha tuntuu olevan tosi pinnalla, ja siksi mä heiluttelenkin taas lippua vastarannalta, mutta muhun ei vaan iske sellainen.

OMA. Mulle on todella tärkeää, että sisustus ja koti on sellainen oman näköinen. Se ei saa olla yhtään sellainen, että iskee fiilis "olenko mä nyt kotona". Sellainen epämukava fiilis, joka ei tunnu omalta. Tää on itseasiassa tosi tärkeä juttu, mutta tätä on tosi vaikea avata teille, että mitä mä tällä tarkoitan. 

PEILIT. Niin tärkeä juttu!! Joskus sitten mun unelmien omakotitalossa meille tulee olohuoneen seinälle jokin todella iso peili, samoin makkarin tai eteisen seinälle. Peilit heijastaa valoa ja ovat vaan niin kauniita. Oon myös suunnitellut, että sitten joskus kun saan vihdoin sen oman pukeutumishuoneen, sinne tulee peilikatto!


sisustusaakkoset_8
RAIKKAUS. Mä en tykkää tummista väreistä kotona juurikaan. Varsinkaan minään isoina kokonaisuuksina ne ei iske muhun. Mulle on tärkeää, että ilme ja kokonaisuus on raikas, eli vaaleita värejä pienillä kirkkailla tehosteilla.

SOHVA. Ehkä tärkein huonekalu kaikista. Meidän sohva on tosiaan teetetty just sellaiseksi kuin halusin. Huonekalukauppoja kierrellessä kun piti joutua toteamaan, ettei mun unelmieni sohvaa ole olemassakaan. Mutta nyt se on! Todennäköisesti joskus kun tulee uuden aika, toimin ihan samalla tavalla. Vaikka siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, se on jokaisen euron arvoista. 

TOIMIVUUS. Kodin ja sisustuksen pitää toimia. Esimerkiksi tällä hetkellä meidän sisustus ei oo ihan täysin hyvä, koska meillä on liian vähän neliöitä. Tarvittaisiin kolmio, mutta tällä hetkellä en silti halua vielä muuttaa tästä minnekään. Toimivuus on siis tosi tärkeää, mutta se ei oo se ihan kriteeri yksi. Sisustuksen pitää myös sillä tavalla toimia yhteen, että esimerkiksi värimaailma ei saa riidellä keskenään. Se ei istu mun silmään sitten nimittäin yhtään. 

UNELMAT. Mulle on tärkeää, että sisustuksessa näkyy unelmat edes jotenkin. Esimerkiksi mulla on olohuoneen seinällä taulu San Franciscosta, koska se on yksi paikka, jossa on pakko joskus päästävä käymään.


sisustusaakkoset_10
Hopeinen kynttilänjalka // valkoiset pallokynttilät
VAALEANPUNAINEN / VALKOINEN. Tähän on nyt ihan pakko valita kaksi. Koska nää on molemmat niin kovia suosikkeja. Valkoinen luo isompia kokonaisuuksia sisustuksessa, ja vaaleanpunainen tehostaa sitä pieninä väripilkkuina.

WIHERKASVIT. Haha, oli pakko hyödyntää tämä kaikkien kammoksuma W- kirjain. Viime vuonna se iski muhunkin, nimittäin viherkasvi-intoilu. Tällä hetkellä meiltä löytyy Kultajukka (eli siis virallisemmin kulta-palmu), ja sitten kolme muuta kasvia, joiden nimiä en itseasiassa tiedäkkään. En voisi kuvitellakaan enää olohuonetta ilman yhtäkään rehua. 

YKSITYISKOHDAT. Tosi tärkeä juttu. En tykkää liian pelkistetystä, mutta yksityiskohtia ei saa olla liikaakaan. Tykkään todella paljon kauniista esineistä, ja sen takia ehkä yksityiskohdat onkin erityisen tärkeitä.

ÄIDIN TEKEMÄ MATTO. Yksi lemppari asia! Sohvapöydän alla saa tämä ihanuus olla. Itse virkattu valkoinen matto on vaan niin älyttömän kaunis. Ja vielä, kun se on oman äidin tekemä, on sillä ihan omanlaisensa tunnearvo. 

13 kommenttia

 1. Ihanan raikas koti!<3 Mä tykkään kans hopeasta enemmän kuin kultaisesta ja oon isoja tummia huonekaluja vastaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru!! <3 Ihana kuulla, että en oo ainoa vastarannankiiski tän hopean kanssa :D tuntuu, että kaikki tykkää vaan kultaisesta sisustuksessa! Ja joo tummat huonekalut on ehdoton nounou tällä hetkellä! varsinkin just isot huonekalut :)

   Poista
 2. Tää oli kiva postaus! Täällä vaan ihailen miten kaunis koti siulla onkaan ♥

  VastaaPoista
 3. Teillä on todella kaunista ja raikasta. Ihania aakkosia oletkin luetellut ja samoja mietteitä monesta kohtaa. Sisustan omalla tyylillä ja voi kun olisikin isot ikkunat ja paljon valoa <3

  Oikein kaunista sunnuntaita sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Ihana kuulla, että oot ollut monesta jutusta samaa mieltä!

   Poista
 4. Tosi samoilla linjoilla mennään! Erityisesti tuon auringon, isojen ikkunoiden ja valkoisen värin kanssa! Ihana postaus ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja isot ikkunat on ehkä koko homman se tärkein juttu! :)

   Poista
 5. Superkiva idea tehdä aakkospostaus sisustuksesta! :) Teillä on kyllä tosi ihanan ja valoisan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä ihanasti viihtyy tällä hetkellä! ♥ :) Toteuta säkin tällainen postaus ihmeessä!

   Poista
 6. Hei hyvä postaus idea tää! :) Teillä näyttää tosi kotoisalta, tykkään<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät! ♥ Ihmeessä hei toteutat tän kanssa!! :)

   Poista
 7. Oho! ♥ Ihan huippupostaus!! En oo ennen nähnytkään kenenkään toteuttavan tällaista! Ihanat kuvat! ♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥