Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

NIZZA

nizza_28
Noniiiin. Vihdoinkin postausta meidän extempore reissusta. Maaliskuun lopussa tuli tosiaan vietettyä 5 päivää Ranskan Nizzassa. Mä en ollut koskaan aikaisemmin käynyt edes koko Ranskassa. Eikä mun alunperin pitänyt sinne lähteä nytkään. Asiat nyt vaan ei aina mene niinkuin ne on suunnitellut, ja joskus vaan on tartuttava tilaisuuteen. 
Me siis tosiaan tehtiin J:n kanssa päätös lähteä tälle reissulle vajaa 2 vuorokautta ennen koneen nousua. Eli ylimääräistä aikaa tehdä päätöksiä ei meille suotu lainkaan. Hommahan meni siis niin, että alunperin reissuun piti lähteä J:n sisko ja veli perheineen. Mutta siskon perhe sairastui juuri ennen lähtöä niin pahasti, ettei heistä ollut lähtijöiksi. Lopulta sitten me päätettiin hypätä heidän paikoilleen ja lähteä kuitenkin. Alkuperäiseen suunnitelmaanhan, kun reissua alkuvuodesta varattiin oli myös puhe, että me lähdettäisiin myös heidän mukaansa J:n kanssa. Mutta silloin me päätettiin skipata kiireisen kevään takia. Nyt kuitenkin molemmille osui sopiva lovi kalenteriin juuri noille päiville. Ja matka kohti Nizzaa sai alkaa.
Me majoituttiin siellä Airbnb:n kautta, ja voin jo tässä kohtaa sanoa, että ei tulla koskaan enää käyttämään kyseistä sivustoa majoituksen varaamiseen. En kuitenkaan tuhlaa tätä postausta tuohon aiheeseen, vaan teen siitä lähiaikoina ihan oman postauksen. Mutta sanotaanko lyhykäisyydessään niin, että meillä meni kaikki mikä vain voi mennä pieleen, niin kunnolla pieleen heidän kanssaan. Eli suosituksia täältä kyseistä lafkaa kohden ei todellakaan heru.

nizza_6
nizza_10 Me otettiin reissu ihan vain lomailun kannalta. Etukäteen suunniteltuja juttuja ei ollut mitään muita, kuin käydä jonakin päivänä Monacossa. Ja niin me sitten tehtiinkin. Tietysti, koska matkalla oli mukana yksi iloinen ja reipas 2- vuotias, piti paljolti tehdä ja mennä myös hänen ehdoillaan. Tiukan aikataulun takia, mä en kerennyt tutustua Nizzaan enkä Ranskaan oikeastaan lainkaan ennen lähtöä. Niimpä mä päätinkin ottaa aika avoimin mielin vastaan sen, mitä siellä sitten olisi vastassa.
Majoitus meillä tosiaan sijaitsi Nizzan vanhankaupungin puolella. Siitä alueesta mä tykkäsin erityisesti. Oli jotenkin omalla tavallaan tosi jännä, miten kävellessäsi kaupungilta huoneistolle, ja astuttuasi keskustasta vanhaankaupunkiin se maailma muuttui ihan täysin.
Ajankohta reissata Nizzaan oli oikeastaan tosi hyvä. Oltiin siis tosiaan liikenteessä maaliskuun lopussa, kun Suomessa vielä tuiskusi lunta ja räntää. Nizzassa sensijaan lämpötila vaihteli 15-20 asteen välillä. Sinä päivänä kun me saavuttiin sinne, heitti pienen vesisateen, mutta muuten kyllä ei ollut tietoakaan sateesta. Vaan aurinko sai paistella lähes pilvettömältä taivaalta. Toki, kyllä Nizza varmasti on ihan älyttömän hyvä kohde myös kesällä ja syksyllä!

nizza_26 nizza_4 nizza_3 nizza_12 nizza_14 nizza_8
nizza_9 nizza_20 nizza_24 nizza_29 nizza_16 nizza_27
Vaikka majoitus menikin ihan kunnolla persiilleen, oli meillä silti oikein onnistunut reissu kuitenkin kokonaisuudessaan. Mulle jäi tosi kivat fiilikset niin Nizzasta, kuin Ranskasta ylipäätään, ja on hyvin mahdollista, että me sinne vielä joskus uudestaan matkustetaankin! 
Mä ajattelin tehdä teille sellaisen tarkemman Nizza-kattauksen ihan omassa postauksessaan. Että missä mun kokemuksen perusteella kannattaa käydä, shoppailla, syödä jne. Sekä  tietysti ihanasta Monacosta tulee aivan oma postauksensa! Koska tästä postauksesta olis tullut kohtuuttoman pitkä, jos olisin sisällyttänyt tähän kaiken. 
Onks siellä ruudun toisella puolella joku käynyt Nizzassa, ja jos on, mitä te tykkäsitte paikasta? 

15 kommenttia

 1. Ihania matkakuvia! Ootte selkeästi päässyt nauttimaan onnistuneesta säästäkin :) olen kuullut paljon hyvää airbnb mutta sehän riippuu aina vuokraajasta melkeinpä myös eikä vain palvelusta.. odotan innolla sitä shitti postausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Joo siis paljon on kiinni ihan vain vuokraajasta, mutta meidän tapauksessa kyllä myös itse pääjehu mokasi sen homman aika lahjakkaasti. :D

   Poista
 2. Ainakin kuvien perusteella upea paikka! :)

  VastaaPoista
 3. Oon muutamista blogeista nyt lukenut kyseisestä kohteesta, ja sitten exä vielä kertoi siitä aikoinaan ja kyllä mä vaan sinne joskus haluaisin :) Todella kauniin näköinen kaupunki ja tekemistä varmasti riittäisi. Upeita kuvia ja näiden kuvien jälkeen tekee mieli ulkomaille, vaikka eilen just sanoin äidille ettei näiden Suomen säiden johdosta onneksi edes tee mieli nyt mihinkään. Silti joku kiva kaupunkiloma kesällä ois kiva tehdä ;) Hei ootan mielenkiinnolla lisäpostausta Nizzasta sekä tuota Airbnb:n postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nizza on ihan käymisen arvoinen paikka! En sitä ehkä itse olisi valinnut vielä kohteeksi näin vähää euroopassa reissanneena, mutta kyllä siitä silti oikein positiiviset ja kivat fiilikset jäi! :)

   Poista
 4. Apua miten ihania kuvia, nyt tuli matkakuume! Harmi, että Airbnb-kokemus oli huono, mutta ihana, että muuten kaikki meni hyvin :) Nizzassa en oo koskaan käynyt, muualla Ranskassa kyllä. Tuonne pitää kyllä päästä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en ole koskaan käynyt muualla Ranskassa, mutta pitää kyllä joskus päästä sielläkin käymään! :)

   Poista
 5. Todella ihania kuvia ♥ Vähänkö ihana juuri, että noin pienellä varoajalla pääsitte lähtemään reissuun :D Mullakin on pari viimeisintä ulkomaanmatkaa ollut vajaasta vuorokaudesta pariin päivään varoajalla, mikä vie niitä turhia odotuksia onneksi aika hyvin pois ja tekee ehkä matkasta siksi myös paremman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ehkä ihan hyväkin ettei tutustu turhaan etukäteen, vaan ottaa kaiken sitten avoimin mielin ja hymyssä suin vastaan :-) Kiitos kehuista! ♥

   Poista
 6. Vau, näyttää ihanalta!<3 Nizza on mullakin ollut jo kauan listalla, ja saa nähdä koska sitten saadaan aikaiseksi lähteä sinne. Ja hei mä kannatan erillistä postausta tuosta Airbnb:stä, koska meilläkin oli vähän erikoiset kokemukset siitä, tosin vaan Suomen puolella...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tuosta airbnb kokemuksesta on tehtävä ihka oma postaus :D Nizza on kyllä ihana! ♥

   Poista
 7. Kauniita kuvia!💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Niin ihania kuvia! Määkin haluaisin päästä käymään tuolla!<3

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥