Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

LUONTEENVAHVUUSTESTI

Mua on aina kiinnostanut psykologia ja kaikki siihen liittyvä tosi paljon. Se vaan on tosi mielenkiintoinen ja kiehtova aihealue. Oon myös aina ollut innokas tekemään kaikkia testejä aiheeseen liittyen. Varsinkin ns. oikeita testejä, eikä sellaisia leikkimielisiä. Siksipä olin aika fiiliksissä tästä, kun The VIA Surveyn luonteenvahvuustesti osui kohdalle ihan sattumalta Johanna Turpeisen blogista. Eipä tarvinnut edes harkita, tekisinkö sen myös itse. Kysymyksiä oli yhteensä 120, eli kyseiseen testiin kannattaa varata kunnolla aikaa, jotta saa miettiä vastauksiakin rauhassa. Ydinvahvuuksia on testissä yhteensä 24, ja ne on jaettu kuuteen eri hyveeseen: inhimillisyyden-, kohtuullisuuden-, oikeudenmukaisuuden-, rohkeuden-, transsendenssin-, ja viisauden hyve. 

minä_1

Mun TOP 10 vahvuudet oli

1. Rakkaus (inhimillisyyden hyve)

2. Huumori (transsendenssin hyve)

3. Ystävällisyys (inhimillisyyden hyve) 

4. Johtajuus (oikeudenmukaisuuden hyve)

5. Sosiaalinen älykkyys (inhimillisyyden hyve)

6. Toiveikkuus (transsendenssin hyve)

7. Uteliaisuus (viisauden hyve)

8. Luovuus (viisauden hyve) 

9. Reiluus (oikeudenmukaisuuden hyve)

10. Rehellisyys (rohkeuden hyve)


Näihin kysymyksiin vastaillessani mietin paljon itseäni ja luonnettani. Lopulta kun sain vastaukset eteeni, en ollut oikeastaan yllättynyt. Tunnistan nimittäin tästä kyllä itseni. 24 kohdasta mun heikoimmat kohdat oli itsesäätely, henkisyys ja ryhmätyö. Tunnistan myös näistä heikkouksista kyllä itseni oikein hyvin. Nää yksittäiset sanat ei tosin hirveesti kerro sitä koko totuutta, mutta testin tehtyä sivulle tulee hyvät perustelut, niin siitä varsinkin kyllä tunnistin tosiaan itseni. Oikeastaan ainut, mikä mua hieman yllätti tässä, oli nuo uteliaisuus ja luovuus. Koska ne lasketaan viisauden hyveiksi, ja niiden perustelut oli sitä luokkaa, etten olisi heti osannut itsestäni ajatella sellaisia puolia. Mutta sitten kun rupesin aihetta miettimään ja pohdiskelemaan, niin kyllä nekin aikas kohdalleen osuivat.
Vaikkei psykologia aiheena mitenkään erityisesti edes kiinnostais, nii tää testi pistää sopivasti miettimään omaa luennetta ja sen vahvuuksia sekä heikkouksia. Joten suosittelen kyllä ehdottomasti jokaista tekemään tän! 

7 kommenttia

 1. Hitsi miten mielenkiintoinen testi! Tuohan pitäisi melkein tehdä, sillä on olemassa vain harva testi johon oikeasti uskon.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli oikeasti mielenkiintoinen testi! Mulla meinaan sama, että en kans hirveän herkästi tällaisiin usko :)

   Poista
 2. Kaikki tuollaiset persoonallisuustestit kiinnostavat minuakin!:) Voisinkin tehdä tuon testin joskus itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tehdä! Aikaa se vie, mutta tosi hyvin siitä saa kyllä omasta persoonallisuudestaan irti! :)

   Poista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta testiltä.

  VastaaPoista
 4. Tein ennen paljonkin testejä, mutta nykyään en ole ehtinyt samalla tavalla paneutua. Ehkä koska on ollut vaikea löytää hyviä testejä, joiden vastauksista voisi olla hyötyä myös muuhun elämään. Tämä kyseinen testi voisi tulla hyödyksi esim. mieluisia työpaikkoja miettiessä.

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥