Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

UUSIA LAUTAPELEJÄ - LAUTAPELIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Lautapelit.fi

  lautapelit_hennam_2Lautapeli-hullu-Henna täällä taas moi! Monet siellä jo tietääkin, että mähän tosiaan rakastan erilaisia lautapelejä. Ja meillä niitä pelataankin käytännössä lähes joka viikko. Tykätään pelata S:n kanssa ihan kahdestaan, sekä isommalla porukalla. Perheen kesken pidetään ihan peli-iltoja ja kavereitakin kutsutaan välillä ihan vain peli-iltaa viettämään. Niin parasta! 

Mä oon jo pidempään tehnyt yhteistyötä mun suosikki lautapelikaupan kanssa, eli Lautapelit.fi kanssa. Aikaisemmat postaukset peliesittelyineen voit lukea suoraan täältä ja täältä. Siellä esittelen mm. mun suosikkipelit Dominion ja Catanin. Vakiintuneiden suosikkien sijaan nyt lähdettiinkin testaamaan ihan täysin uusia tuttavuuksia mulle. Valittiin yhdessä Lautapelit.fi kanssa kolme uutta peliä, jotka mä saisin yhteistyössä testattavaksi. Nyt kaikkia pelejä on tullut pelailtua muutamat tai useammat kerrat, joten on aika kertoa lisää näistä peleistä, ja lopuksi mun mielipidettä kokonaisuutena. 

Lautapelit.fi on tosiaan sekä verkkokauppa, että kivijalkamyymälät Helsingissä ja Tampereella. Helsingin liike sijaitsee Kamppi Keskuksessa ja Tampereen myymälä taas Ratinan kauppakeskuksessa. Heidän tuotteitaan löytyy myös monista eri tavarataloista.


Carcassonnesta puhutaan usein 2000 luvun tärkeimpänä pelijulkaisuna. Mutta silti minä en ollut koskaan ennen pelannut sitä kertaakaan missään. Monesti olin pohtinut pitäisikö tämäkin vihdoin hankkia itselle, mutta aina joku toinen peli kiilasi sitten tämän ohi.  Kun yhteistyössä Lautapelit.fi ehdotti, että kokeilisin tätä Carcassonnen uutta versiota, olin myyty. Vaikka pää idea tässä onkin sama, tässä jotenkin visualisointi ja kaikki herätti ihan eri tavalla mun mielenkiinnon. Carcassonne on tosiaan laattojen asettelu peli, jossa kerätään pisteitä. Pelin lopussa eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa. Pisteitä voi kerätä monella eri tavalla, mikä luo peliin monipuolisen tvistin. Peliä voi pelata 2-5 pelaajaa. Me ollaan kokeiltu kahdestaan ja sitten isommalla porukalla, ja molemmilla vaihtoehdoilla peli toimii oikein kivasti.
Carcassonne Kivikausi ei suinkaan ole ihan uusi juttu, vaan se on uudelleen julkaisu ja monien mielestä edelleen se paras sisarpeli alkuperäiselle Carcassonnelle. Sanoisin, että tosi kiva lisä meidän pelihyllylle, jota tulee varmasti pelattua paljon peli-illoissa! 
      lautapelit_hennam_5 IMG_6158 lautapelit_hennam_16SUSHI GO!
Korttipelit on aina olleet mun suosikkeja, joten siksi lähdin tosi innoissani testaamaan tätä uutta Sushi Go! -korttipeliä. Tän kehutaan olevan nopea tempoinen ja hauska peli. Ja sitä se kyllä onkin! Tässä nimittäin ei pelatakaan vain yksillä korteilla, vaan tässä käsikortit vaihtavat koko ajan pelaajalta toiselle. Kaikki mahdolliset taktikoinnit yms onkin siis suunniteltava normaaliin korttipeliin nähden ihan uusiksi. 
Pelissä kerätään kortteja omaan pöytään, jotka muodostavat lopuksi pisteet. Käsikorteista valitaan aina yksi kortti omaan pöytään jonka jälkeen kortit annetaan seuraavalle, ja näin saat myös itse käteesi uudet kortit toisesta suunnasta. Lopulta kun kaikki kortit on pelattu pöytään, lasketaan pisteet. Yhteen kokonaiseen peliin menee kolme täyttä korttikierrosta, eli peli on ajallisesti hyvin nopea. 
Mukava lisä lyhyt tempoisten pelien joukossa, ja tässä peli paranee mitä enemmän pelaajia on mukana. Kahdellakin pelaajalla onnistuu, mutta huomattavasti antoisampi peli, jos pelaajia on vähintään 3, mielummin 4 tai jopa 5. 
      lautapelit_hennam_3 lautapelit_hennam_12 lautapelit_hennam_13 lautapelit_hennam_14 NOVA LUNA
Kolmanneksi uudeksi peliksi valitsin sitten vähän erilaisemman pelin, josta en ollut itse kuullut mitään aikaisemmin. Kyseessä on nimittäin ns. pähkäily peli. Erityisesti mä tykkään tän kuvituksesta ja ulkonäöstä, silläkin kun on kuitenkin peleissä aina enemmän tai vähemmän merkitystä. 
Itse peli on hyvin erilainen, mitä muut pelit. Toki jutun juuri eli nopeiten eniten pisteitä kerännyt voittaa pelin. Pelissä asetellaan laattoja, ja yritetään toteuttaa laattojen asettamia tehtäviä mahdollisimman hyvin. Ja esimerkiksi pelivuoroja ei jaeta normaalisti myötäpäivään, vaan pelissä seuraavan vuoron saa aina kehällä viimeisenä oleva pelaaja. Paljon siis tuttuja juttuja, mutta paljon on myös tuttuja juttuja väännetty uuteen kulmaan. Strategiapeliksi mä kuitenkin tykkäsin tästä, ja varmasti pääsee pelattavaksi monet kerrat. Pelin kunnolla sisäistämiseen menee muutaman pelin verran, joten pelistä saa enemmän irti vasta kun sitä on muutaman kerran päässyt pelaamaan. 
     lautapelit_hennam_1 Kokonaisuutena olin kyllä tyytyväinen uusiin peleihin. Erityisesti Carcassonne pääsee varmasti vielä useasti pelipöydälle. Lautapelit.fi julkaisee jatkuvasti uusia pelejä, joten kannattaa tutustua heidän valikoimaansa, jos vaikka tulevaan kesään ja mökki-iltoihin kaivataan uusia pelejä pelattavaksi. Heidän valtavasta valikoimasta löytyy pelejä ihan varmasti jokaiseen makuun! 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥