Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

LAUTAPELIHULLUN PARATIISI - LAUTAPELIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Lautapelit.fi

lautapelit_hennam_1
Monet teistä siellä ruudun toisella puolen jo tietääkin, miten mä rakastankaan pelata erilaisia lautapelejä. Ne kuuluu meidän perheellä varsinkin tähän joulun aikaan, mutta myös ympäri vuoden me järjestetään erilaisia peli-iltoja. Mähän olen luonteeltani todella kilpailuhenkinen tyyppi, ja siinä mielessä lautapelit sopii mulle tosi hyvin. Ja vaikka kilpailuhenkeä löytyykin, ei se voiton hakeminen suinkaan ole pelaamisessa se tärkein omalla kohdalla. Vaan se yhteinen aika tärkeiden ihmisten kesken saman pöydän ääressä keskittyen. Koska lautapelit on niin iso juttu, lähdin taas oikein erityisen mielelläni yhteistyöhön lautapelit.fi kaupan kanssa. Yhteistyössä sain valita heidän valikoimastaan taas muutamia uusia pelejä pelailtavaksi ja testattavaksi. Viime vuoden postauksen löydät täältä, ja nuo silloin valitut pelit on kaikki edelleen kovassa käytössä. Erityisesti Catan iskee edelleen koko porukkaan. Nyt mä haluan kuitenkin esitellä vähän näitä uutukaisia ja yhden kaikkien aikojen suosikin!

lautapelit_hennam_2 lautapelit_hennam_5 lautapelit_hennam_7 lautapelit_hennam_6
Tän pelaamista mä odotin itse tosi innolla. Rakentelupelit on usein olleet omia suosikkeja, ja niin kävi myös tämän kanssa. Tässä on tosiaan ideana rakentaa oman pelilaudan talo valmiiksi parhaiten. Vähän samoja viboja mitä tetriksessä, mutta monilla kivoilla lisäjutuilla ja haasteilla. Peli sopii tosiaan koko perheelle 8 vuotiaista ylöspäin, ja se onkin itseasiassa saanut vuoden 2019 pelaajien suosikki -palkinnon "vuoden perhepeli" kategoriassa. Mä tykkään tässä myös siitä, että tää on suht nopeatempoinen peli. Yksi peli kestää valmistajan arvion mukaan noin 20-40 minuuttia. Mun mielestä se on just passeli aika tällaiselle pelille. Kunnon peli-illan aikana peliä kerkeää pelata sen 1 tai 2 peliä helposti. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.

lautapelit_hennam_3
lautapelit_hennam_11
lautapelit_hennam_13
Kyseessä on laattojenasettelupeli, jossa laatat asetellaan kuninkaan ohjeiden ja käskyjen mukaan. Kun lähdin pelaamaan tätä ensimmäisen kerran, mulla ei ollut oikein minkäänlaista ennakkokäsitystä tai fiilistä tästä. Ohjeet piti muutamaankin kertaan lukaista ajatuksella, koska pelissä on paljon erilaisia juttuja. Ideana on siis tosiaan rakentaa omaa linnaa mahdollisimman hyvin ohjeita ja sääntöjä noudattaen. Mitä paremmin pystyt niitä noudattamaan ja samalla linnaasi kasvattamaan, sen paremmin saat pisteitä. Luonnollisesti eniten pisteitä saanut pelaaja voittaa pelin. Lisäksi pelissä on mukana rakennusmestari, jonka titteliä kukin pelaaja aina vuorollaan hoitaa. Rakennusmestarilla onkin pelissä tosi tärkeä rooli, hän saa tarvittaessa sekoitettua pakkaa ja pelin kulkua paljonkin. Peli on myös voittanut vuoden 2016 strategiapeli kategorian, eikä ollenkaan ihme. Jos lautapeleissä tykkää siitä, että pelissä saa tai toisin sanoen joutuu käyttämään aivojaan, ja oikeasti pohtimaan valintojaan ja siirtojaan, on tämä juuri oikea peli siihen tarkoitukseen. Todella kiva lisä meidän pelivalikoimaan! 

lautapelit_hennam_14
Yksi mun kaikkien aikojen suosikki lautapeleistä on tää Dominion. Tai oikeastaan tässä pelataan kyllä korteilla, mutta kuitenkin lautapelimaisesti. Ostettiin tämä jo useampi vuosi sitten jouluksi. Meillä kun on aina tapana hankkia jouluksi yksi tai muutama uusi lautapeli. En ollut kuullutkaan tästä aikaisemmin. Onneksi kuitenkin tämän löysin, tätä on nimittäin tullut pelattua ja paljon sen jälkeen. Pelissä on ideana kasvattaa omaa korttipakkaa erilaisilla raha, toiminta ja pistekorteilla. Pelin loppuessa jokainen laskee oman pakkansa pistekortit, ja eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa. Tässä pelissä mä tykkään erityisesti siitä, että tähän ei voi koskaan kyllästyä. Sun ei tarvitse hankkia edes lisäosia, niin peli taipuu jo tosi monenlaiseen eri versioon. Pelaajat saavat nimittäin itse valita joka peliin kortit, joilla pelaavat. Vaihtoehtoja on jo pääpelissä monia, ja lisäosat kasvattavat näitä vaihtoehtoja entisestään.

lautapelit_hennam_8
Yksi hauska muisto tän pelin ympäriltä mulla on viime vapulta. Kaveriporukka oli meidän luona juhlimassa, ja me sitten äijien kanssa alettiin pelata tätä joskus puolen yön maissa osan porukasta mennessä silloin jo unten maille. Vedettiin aika monta pelikierrosta, ja jossain kohtaa mä sitten vain havahduin, että ei oo todellista, siellähän nousee pihalla aurinko. Kello oli jo yli kahdeksan aamulla, mutta aika oli suorastaan lentänyt kuin siivillä, eikä kukaan ollut huomannut mitä kello oli. Me luultiin sen olevan ihan maksimissaan neljä. Peli siis ihan aidosti ja oikeasti tempaisee mukaansa.

lautapelit_hennam_10
lautapelit_hennam_9
Reipas vuosi sitten ostin tähän ensimmäisen lisäosan, Alkemian ja nyt yhteistyön myötä kokoelma täydentyi toisella lisäosalla nimeltään Kaukaiset Rannat. Peliin on julkaistu yhteensä 10 erilaista lisäosaa. Kaukaiset rannat tuo uusien korttien lisäksi peliin vähän muutakin extraa, joka oli tosi kiva lisä ja uudistus. Lisäosissa huippua on myös se, että niitä voi sekoitella keskenään. Mekin tykätään nyt pelata tätä niin, että napataan tuosta Alkemia lisäosasta muutamat kortit ja sitten tästä Kaukaiset Rannat lisäosasta muutamat kortit, ja sitten ne vakiot otetaan tuosta Valtakunta -pääpelistä. Jos mun pitäisi valita yksi lautapeli, jota pelata loppuikäni, se olisi ehdottomasti tämä. Monipuolisuuden, hauskuuden ja mukaansatempaisuvaisuutensa takia. Tuolla ihan perus pelillä pääsee jo tosi hyvin alkuun, joten nappaa tästä oivallinen lahjavinkki jouluksi!

lautapelit_hennam_4
Mun mielestä lautapeli on yksi ehdoton joululahjavinkki. Jouluna usein kokoonnutaan isolla porukalla ja on useampia vapaapäiviä. Mikäs sen parempaa, kuin kaivaa lautapelit esiin ja pistää kunnon peliturnaus pystyyn. Kannattaa ehdottomasti tutustua Lautapelit.fi sivuston mielettömään valikoimaan, tai vielä parempi jos on mahdollista poiketa heidän liikkeissään joko Tampereella Ratinan kauppakeskuksessa tai Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa. Heidän viime vuotisen arvion perusteella 18. joulukuuta mennessä tilatut pelit kerkeävät perille vielä jouluun mennessä, joten kipin kapin joululahja ostoksille! Heidän valikoimastaan löytyy jokaiselle ja kaiken ikäisille jotakin ihan varmasti. Jos mun pitäisi suositella perheelle miltä ei lautapelejä ennestään löydy yhtä peliä, se olisi ehdottomasti tuo Dominioni. Siitä on niin moneen ja sitä jaksaa tosiaan pelata vaikka sinne aamuun saakka. Lisäosilla sitä pystyy myös aina täydentämään. 

8 kommenttia

 1. Tämä pitää muistaa kunhan neiti kasvaa ja alkaa olla pelikaveriksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan omasta lapsuudesta kuinka ihana äitini kanssa oli aina pelailla erilaisia pelejä! :) Tai pelaillaanhan me vieläkin niitä hänen kanssaan!

   Poista
 2. Meilläkin pelataan perinteisesti monopolia joulun aikaan perheen voimin. Vanhat lautapelit ovat kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monopoli on varmaan ainut peli, jota meillä ei ole oikeen koskaan perheen kesken tykätty pelata :D Kaveriporukalla sitten senkin edestä!

   Poista
 3. Tuolla oli vaikka mitä kivaa! Rakastan myös lautapelejä, mutta olin jo kerennyt tilaamaan pelejä pukinkonttiin Martinexiltä ja Tokmannilta. Täytyy muistaa tämä kauppa seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa muistaa tämä, heillä on paljon pelejä joita he tuovat maahan joita ei juurikaan/ollenkaan muista kaupoista löydy! :)

   Poista
 4. Lautapelit on kyllä parhautta! Yksikään näistä ei ole mulle tuttu, mutta näyttää kivalle!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löysit tästä uusia tuttavuuksia lautapelirintamalle! :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥