Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

KUN ON MAALAUKSEN AIKA - COLORIA

Kaupallinen yhteistyö: Coloria

 

coloria_hennam_1

Väriä elämään ja mitä näitä nyt on. Mun kohdalla pikemminkin, väriä makuuhuoneeseen! Tiesin jo muuttaessa tähän meidän uuteen kotiin, että makuuhuone tulee saamaan täysin uuden ilmeen vakiosta. Asunto luovutettiin meille valkoisilla seinillä, mikä toki oli meidän toive. Koska haluttiin rauhassa miettiä, minkä väriset seinät meidän kotiin sitten hetken asumisen jälkeen sopisi. Projekti makuuhuone käynnistyi sormipaneelista josta voit lukea vielä oman ja tarkemman postauksen suoraan täältä. Kun sormipaneeli oli saatu paikalleen, alkoi värien pähkäily. Ja siinähän sitä pähkäilyä sitten riitti. 


Lopulta oltiin täysin yhtä mieltä siitä, että meidän makkariin tulee vihreät seinät. Jep. kuulostaa hurjalta. Mun äitikin oli jo ihan soittamassa valkotakkisia hakemaan mua parempaan hoitoon, Henna ja vihreä ei nimittäin koskaan ole ollut kavereita millään tasolla. Mutta, Tikkurilan Vuono oli sellainen vihreän sävy, jolla ei mun mielestä ollut mitään tekemistä tavallisen vihreän kanssa. Edelleen joka päivä mä ihastelen tuota sävyä ja koko huonetta. Voi siis hyvin sanoa sävy valinnan olleen täydellinen. 


Yhteistyössä Colorian kanssa mä sain heiltä projektiin tarvittavat maalit. Koska Vuono on suhteellisen kylmä sävy, ei sormipaneelin lämmin sävy enää toiminutkaan sen kanssa kimppaan, vaan myös sormipaneeli kaipasi sävyä pintaansa. Koska mähän olen maalikaupassa kuin ummikko ulkomailla, oli ihana huomata miten Colorialta sai ammattilaisen apua maalien valintoihin. Heidän tehdas sijaitsee myös täällä Pirkanmaalla, eli kyseessä on täysin kotimainen yritys mikä on tietysti myös aina iso plussa. 


IMG_6592

coloria_4_hennam

Valkoiset seinät saivat siis pintaansa peittävän Colorian Greenline sisustusmaalin, sävyssä Vuono. Greenline on täysin muoviton maali, ja on näin myös hajuton maalatessa, kuivuessaan sekä valmiina pintana. Jes! Ei tarvinnut pelätä migreenikohtauksia sutiessa. Mulla nyt ei maalauskokemusta ollut käytännössä alla yhtään, joten vertailua muihin maaleihin en pysty itse tekemään. Mutta näin ensikertalaisena pystyn kyllä sanomaan, että tällä oli helppo ja kiva maalata. Vaikka kerran tela lipesikin katon puolelle, ja ihan kaikki suojateipit eivät olleet pysyneet paikallaan. Pientä fiksailua, ja mä olin ja olen edelleen kyllä ihan älyttömän tyytyväinen lopputulokseen. Just eikä melkein sitä, mitä mä halusinkin. Jos siis etsinnässä on muoviton sisämaali, kannattaa tutustua tähän Greenline vaihtoehtoon. 

  coloria_hennam_5

Sävy Vuono oli sinänsä tosiaan tosi villikortti, mutta samaan aikaan mä tiesin haluavanikin jotain villiä. Makuuhuone on aina tähän saakka ollut mulle sellainen vähän "hälläväliä" tyyppinen huone. Joka ei ole niin justiinsa. Jos esimerkiksi olohuoneen puolella tulee mietittyä pienetkin yksityiskohdat, niin yleensä makuuhuoneessa ei edes isot yksityiskohdat oo juuri kiinnostanut. Tän uuden oman kodin kohdalla halusin kuitenkin tehdä poikkeuksen, ja suunnittelu aloitettiin jo rakennusvaiheessa. Mietin pitkään muutaman eri tumman sinisen sävyn kanssa, ja sitten oli tämä Vuono. Mutta Vuono se vei kaikista kulmista ja kanteista katsottuna aina sen pisimmän korren. 

 

coloria_3_hennam

Sormipaneeliseinään valikoitui lopulta Colorian Öljyvaha Valkea. Taittamaan lämmintä puun sävyä kylmemmäksi ja kohti valkoista, mutta kuitenkin jättäen puumaisen pinnan ja puun kuviot näkyviin. Mikä olikin meillä tärkeä kriteeri. Mä maalasin seinän tällä kahteen kertaan, jotta sain halutun lopputuloksen. Yksikin kerta taittoi sävyä jo mukavasti, mutta mielestäni tuon vihreän kanssa toimi paremmin yhteen kun seinän maalasi vielä toisen kerran. Sormipaneeli on suhteellisen työlästä maalata, mutta mä onneksi tykkään tällaista projekteista. Öljyvahaa oli helppo käsitellä, ja iso plussa myös siitä, että se oli vesiohenteista ja täysin hajutonta. Mä nimittäin jännäsin jo etukäteen, että miten pahat migreenivibat mä saan kun pelkkien pesuainepullojenkin tuoksut menee välillä luihin ja ytimiin saakka. Tän kanssa sitä ongelmaa ei ollut lainkaan. Tää teki meidän sormipaneeliseinästä täydellisen. 

 

coloria_6_henna,

Coloria on tosiaan kotimainen perheyritys, jonka juuret sijaitsevat Pirkanmaalla Nokialla. Heidän valikoimastaan löytyy sekä ulko- että myös sisämaalit moneen eri paikkaan ja tilanteeseen. Heillä on kattava verkosto jälleenmyyjiä ympäri Suomea. Jos siis näin kevään tullen sullakin sisustus- ja kodinlaitto intoa piisaa, niin nyt kipin kapin maalikaupoille. Se on oikeasti yllättävän kivaa ja helppoa puuhaa, ja näin saa koko huoneen ilmeen helposti muutettua ihan erilaiseksi. Meidän makkari oli koko valkoisilla seinillä tosi rauhaton, mutta Vuono toi sinne tosi paljon rauhallisuutta. Ja sellaista, no tietynlaista hyvää mieltä. Eli oikein onnistunut valinta ja projekti siis kokonaisuudessaan. 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥