Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

SORMIPANEELI TEHOSTESEINÄ

*Sormipaneelista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan: Arvolista.fi


sormipaneeli_hennam_4

Vihdoin mä pääsen postailemaan teille yhdestä mun suosikki jutusta meidän kodissa. Tarkoitus oli tehdä postaus koko makuuhuoneesta ensiksi, mutta siirrän sitä hieman tuonnemmaksi. Nimittäin päiväpeiton kanssa vastustaa ja paljon. Tilasin sen jo kerran, kaikki meni hyvin ja toimitusajaksi ilmoitettiin noin 2 vko. Kun 2 vko oli kulunut, sain uuden ilmoituksen, että tilaus "hieman" venähtää, ja uusi arvoitu toimitusaika oli tästä 2-3 vko päästä. Kun 3 viikkoa oli kulunut, eli yhteensä 5 viikkoa, sain vastauksen, että päiväpeitto on loppu varastolta ja sitä ei enää tule lisää. Eli se hyvitettiin minulle. Operaatio päiväpeitto siis jatkuu ja olenkin tullut tulokseen teettää se. Meidän sänkyyn kun ei ole todellakaan helppo löytää valmista, sängyn ollessa 180 cm leveä ja yli 70 cm korkea. Noh se siitä, eiköhän sekin jossain vaiheessa ratkea.


Ennen muuttoa pääsimme tosiaan jo melko kivasti vaikuttamaan asuntomme pintoihin, ja teimmekin paljon erilaisia valintoja, kuten vaihdoimme koko asunnon lattiat. Seinät oli kuitenkin sellainen, jota en halunnut valita etukäteen. En jotenkin osannut ajatella, että minkä värisiksi / näköisiksi ne haluan. Joten asunto luovutettiin meille perus valkoisella maalatuilla seinillä. Tiesin haluavani panostaa makuuhuoneeseen, kerrankin. Kaikissa aikaisemmissa kodeissa makuuhuone on ollut mulle vähän sellainen "nääh". Johon en ole viitsinyt hukata yhtään niin paljon aikaa ja vaivaa, mitä muualle kotiin. Tiesin haluavani makuuhuoneeseen väriä seiniin, sekä tehosteseinän jotka pelittää yhteen. 


sormipaneeli_hennam_1

sormipaneeli_hennam_10 sormipaneeli_hennam_2KUVAT ENNEN SORMIPANEELIN KÄSITTELYÄ

2020 asuntomessuilla monessa kohteessa oli käytetty sormipaneelia, ja sieltähän se ajatus sitten lähti muhimaan, ja lopulta en saanut sitä enää mielestäni. Meille tulee sormipaneeliseinä makkariin! Ja niinhän se sitten tuli. Tai eipä se siihen itsestään mistään tupsahtanut. Mun iskähän sen siihen kävi naulaamassa paikalleen. Tarvittavat työkalut mä vuokrasin Tampereen Cramolta. Kerroin minkälaiseen käyttöön naulainta tarvitaan, ja sieltähän löytyi useampi passeli vaihtoehto. Cramo sijaitsee Tampereella hyvin lähellä Ikeaa, eli Lahdesjärvellä. Sieltä on helppo vuokrata ja napata mukaansa käytännössä kaikkea pientyökaluista isoihin nostimiin. Meilläkin tarve naulaimelle on niin harvoin, ettei olisi mitään järkeä ostaa sitä omaksi, joten koneen vuokraus oli meille paras vaihtoehto. 

 

Itse sormipaneelit meille saapui suoraan Arvolistalta kotiin toimitettuna. Yhteistyössä heidän kanssaan sain paketista hieman alennusta, mutta täyteen hintaan ostettunakin olisin ollut näihin ihan yhtä super tyytyväinen! Arvolista on täysin kotimainen, 1994 perustettu puualan yritys, jonka päätoimialana on sisustuslistojen valmistus ja tukkumyynti. Arvolistan tuotteita voi ostaa esimerkiksi K-Raudoista ympäri maata. Ja täällä Pirkanmaalla heidän tuotteitaan myy myös esimerkiksi Ylöjärven Puu. 


sormipaneeli_hennam_3

sormipaneeli_hennam_7

KUVAT KUN SORMIPANEELI KÄSITELTY


Meille valikoitunut paneeli oli tosiaan puuvalmis sormipaneeli. koossa 15x95x3000. Jotka isäni sitten taitavasti lyhensi huoneen mittoihin ja naulasi paikalleen. Aluksi mietin pitkään, jättäisinkö seinän suoraan sen väriseksi, etten koskisi siihen mitenkään. Lopulta kuitenkin ihastuin niin palavasti Tikkurilan Vuono sävyyn, jolla halusin maalata makuuhuoneen muut seinät. Ja tämän kanssa niin lämpöisen sävyinen paneeli ei enää toiminut. Vaan käsittelin samassa urakassa myös tämän sormipaneelin, Colorian valkolakalla. Seinien maalauksesta on tulossa vielä ihan oma postauksensa myöskin tässä lähiaikoina, joten palataan siihen vielä erikseen. Asennuksessa iskän kommentti oli, että paneelia oli tosi helppo laittaa paikalleen, vaikka hän aluksi sitä epäilikin, kun ei ollut koskaan sormipaneelia aikaisemmin asentanut. Kuulemma hyvillä ohjeilla (eli hänen ohjeilla) minäkin olisin siitä selvinnyt. Eli paneelilla on tosi helppo muuttaa huoneen ilmettä. Koolaus alle, paneelin leikkaus oikean kokoiseksi, ja sitten vain paneeli kerrallaan paikalleen. Me ei esimerkiksi poistettu paneelin takaa lattialistaa ollenkaan, koska se jäi sujuvasti sen taakse. Pistorasioita yms meillä ei tällä seinällä ollut, mutta helposti niillekin olisi paneeliin saanut kolot tai korotettua niitä. Eli sen takia ei kannata jättää sormipaneelia laittamatta, että se olisi jotenkin liian työlästä. 


 Ja tosiaan mitään käsittelyä tällainen paneeli ei välttämättä vaadi. Mä tykkäsin tästä paljon myös käsittelemättömänä, sellaisena aidon puun sävyisenä. Mutta, koska lopulta tosiaan ihastuin tuohon ajatukseen vihreistä seinistä makuuhuoneessa, sormipaneeli piti saada sopimaan yhteen niiden kanssa, ja näin sekin joutui pienen käsittelyn alle. Säilyttäen kuitenkin puumaisen olemuksensa, mikä oli mulle tosi tärkeä juttu. 

 

sormipaneeli_hennam_11

sormipaneeli_hennam_6

Mä tykkään tästä seinästä, ja tän myötä koko makuuhouneesta niiiin paljon!  Tää sopii myös meidän sängynpäädyn kanssa tosi hyvin yhteen. Vaikka näin upealla seinällä sänky ei välttämättä kaipaisi päätyä ollenkaan. Mun mielestä myös tuo sormipaneeli ja Vuonon värinen seinä sopii yhteen täydellisesti. 


Jos siis suunnitteilla on pieni makuuhuoneen ilmeen uudistus, tai miksei jonkun muunkin huoneen, mä suosittelen ehdottomasti nyt tätä paljon pinnalla olevaa sormipaneelia. 

2 kommenttia

 1. Moikka!

  Paljonko paneloinnille siis tuli hintaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Meillä tosiaan työstä ei tarvinnut maksaa mitään, koska isäni kasasi sen. Joten sen puolesta mahdoton sanoa mitään X hintaa mitä kokonaisuus maksaa valmiina. Lisäksi se vaikuttaa, jättääkö seinän sellaisekseen vai käsitteleekö/maalaako sen jollain. Käytännössä laskukaava toimii siis niin että: itse paneelit (pitää laskea myös mahdolliset hukkapalat mukaan) + asennus + käsittely. Mutta kokonaisuutena ei siis mahdottomia! :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥