Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

VERTAILUSSA TAMPEREEN KIRPPUTORIT - PART 2. 

Tampere_kirpputorit


Kirjoittelin reipas 3 vuotta sitten postauksen otsikolla Vertailussa Tampereen Kirpputorit. Nyt tarkoitus olisi päivittää tuo postaus tälle vuosikymmenelle, koska yksi edellisen postauksen kirpputoreista on lopettanut toimintansa ja uutta on tullut tilalle, moni on myös uudistunut. Nämä kokemukset Tampereen kirpputoreista perustuvat täysin omiin kokemuksiini. 


kirpputoriswap-side

Kirpputori Swap 

HERVANTA. LINDFORSINKATU 4.

 

+ Monipuoliset palvelupaketit ja myyntipaikat
Swapilla voi myydä monella tavalla. Perinteisesti itse, eli hinnoittelet ja hoidat pöydän täytön sekä tyhjennyksen itse. Tai sitten esim Easy-, Easy Plus- tai täyshoito palvelupaketilla. Eli vaihtoehtoja miten myydä kyllä on! Lisäksi myyntipaikkoja on erilaisia, eri kokoisia pöytiä sekä löytyy myös pelkkä rekki, jos haluaa myydä pelkkiä vaatteita. 
+ Vakiintunut asiakaskunta
Swap on ollut toiminnassa jo tosiaan useamman vuoden, ja näiden aikana Swap on vakiinnuttanut vankan paikkansa kirpputorien keskuudessa. Tästä syystä heillä käy paljon asiakkaita. Tämä on myyjän ja ostajan näkökulmasta hyvä asia. Myyjiä riittää, myytävää riittää ja asiakkaita riittää. Todella hyvä kombo siis. 
+ Hinta
Swapilla isoon pöytään mahtuu myös hyvin vaatteita, eli jos myytävänä on muutakin kuin vaatteita niin Swapissa hinta on kaikista edullisin (isopöytä 33€/6 päivää tai 60€/12 päivää) Mä myös aina näissä hinta kohdissa suhteutan hinnan liikkeen sijaintiin, kävijämääriin ja kokonaisuuteen.
+ Kirppari-Kalle
En itse enää lähtisi myyjäksi kirpputorille, missä tätä ei ole käytössä. Tämä helpottaa myyntiä niin paljon. 
+ Pöytien siivous sisältyy hintaan
Mun mielestä tää on tosi iso plussa, että pöydät siivotaan vähintään kerran päivässä henkilökunnan toimesta. Mä itse myyjänä pyrin käymään myyntijakson aikana useita kertoja siivoilemassa pöytää, mutta en silti käy joka päivä. Ja ikävästi kirppiksillä käy paljon sellaista asiakaskuntaa, ketkä sotkevat koko pöydän surutta tonkiessa mitä sieltä löytyy, laittamatta kuitenkaan mitään paikoilleen. Eli pöytä saattaa jo yhden kävijän jälkeen näyttää räjähtäneeltä. Siksi musta tämä palvelu on todella hyvä. 
+ Säännöt
Swap panostaa paljon sääntöihin. Heillä on esim pitkä lista, mitä tuotteita kirpputorilla ei saa myydä. Ja tämä on tosi hyvä asia. Kiinankrääsää myyvät puuttuvat kokonaan, ja myynnissä oleva tavara on kuitenkin jollain tasolla laadukasta. 
+ Fressi ja nykyaikainen liiketila
Swapista on onnistuttu saamaan valoisa ja viihtyisä tila. Mitä monet kirpputorit eivät yleensä ole. 
+ Palvelu
Swapissa olen saanut joka kerta todella hyvää palvelua. Vaikka kassalla onkin ollut uusia työntekijöitä ja harjoittelijoita, aina on saanut poistua hymyssä suin. Olen myös usein omaa pöytää täyttäessä tai tyhjentäessä kuunnellut sivukorvalla heitä, niin kaikki asiakkaat palvellaan aina samalla ystävällisyydellä ja hymyssä suin.
+ Monipuolisesti tavaraa myynnissä
Swapilta löytyy ostettavaa laidasta laitaan. On paljon nykyaikaisia vaatteita, kodintuotteita, lastenvaatteita, ja paljon muuta. Mä sanoisin Swapin valikoiman olevan monipuolisin niistä kirpputoreista joilla mä asioin pääasiassa. 
+ Nykyaikaisuus
Tähän on alusta saakka panostettu, ja selkeästi panostetaan edelleen. Swap on selkeästi syntynyt halusta muuttaa pitkään paikoillaan jurrannutta kirpputorikulttuuria. 
-/+ Sijainti
Kirpputori Swap sijaitsee tosiaan Hervannassa, eli vähän erillään muista kirpputoreista. Mulle sijainti on hyvä, koska kuljen sillä alueella muutenkin, ja meidän asuinalueen posti on esimerkiksi siinä vieressä, vaikkei Hervannassa itse asutakkaan. Swapille on myös tosi helppo saapua, niin siksi koen myös sijainnin olevan hyvä. Monta eri bussia tulee ihan huudeille, ja autoillekin on runsaasti parkkipaikkoja. Heti ikkunan alla maksullisia, ja muutaman askeleen päässä maksuttomia. 
-/+ Parkkipaikat
Aivan liikkeen ikkunan alta löytyy ensimmäiset parkkipaikat. Nämä on tosin maksullisia. Muutaman askeleen päästä löytyy maksuttomia parkkeja. Mutta sitten on vähän tuurista kiinni kuinka kauas auto pitää jättää, eli kuinka iso osa parkeista on kirppisvierailu hetkellä varattuja. 

Kirpputori Swap:in nettisivuille pääset tästä: www.kirpputoriswap.fi

Mun kokemuksiin perustuva arvosana kirpputorille 5/5kirpputori_tarina_hennam-side

Kirpputori Tarina

KESKUSTA. LAUKONTORI 4.


+ Sijainti
Sijainti on mun kannalta ja yleisesti tosi hyvä. Laukontorilla, eli aivan Tampereen keskustassa. Helppo saapua oikeastaan ihan mistä suunnasta tahansa. 
+ Kirppari-Kalle.
Myös Tarinalla on käytössä Kirppari-Kalle. 
+ Palvelu
Olen aina saanut Tarinassa hyvää palvelua. Koskaan ei ole jäänyt ikävä fiilis käynnistä heillä 
-/+ Parkkipaikat
Laukontorilla on suhteellisen helppo löytää autolle paikka, mutta tokikin ne ovat aina liikkeen ollessa auki maksullisia, ja myös Tampereen kalleimmalla pysäköintivyöhykkeellä.
-/+ Myytävät tavarat
Tarinalta mä oon bongannut paljon sisustus/koti juttuja. Vaatteita en oikeastaan juuri koskaan. Tarinalla on mun mielestä myös paljon sellaisia "skip" pöytiä, eli jo sen kaltaista tavaraa minkä oikeampi osoite olisi kaatopaikka kuin kirpputoripöytä. 
- Kahdessa kerroksessa
Varsinaiset kirpputoripöydät sijaitsee tosiaan alakerrassa. Yläkerrassa on ihan muutama pöytä, mutta tosiaan pääasiallinen pöytä osia on alhaalla. Portaat ovat myös melko ahtaat, ja käynti niihin on ahtaasti yläkerran kahvilan läpi ja pöytien välistä. Myyjän kannalta ei ollenkaan kiva roudata tavaroita alas ja myyntijakson jälkeen ylijääneitä takaisin ylös. Alakerta on myös tosi tunkkaisen oloinen, koska sijaitsee kellarikerroksessa. 
- Ei palvelupaketteja
Ainut tapa myydä on itse tuotteet hinnoittelemalla ja laittamalla pöytään esille. 
- Aukioloajat
Nämä on edelleen mulle melko huonot. Mä käyn useimmiten kirppareilla joko iltaisin töiden jälkeen noin 17-19 välillä tai sitten lauantaisin. Tarina sulkee ovensa arkisin jo 17:00 ja lauantaisinkin jo 15:00. 
- Sekava / liikaa kaikkea
Astuessaan sisään Kirpputorille, ei oikein tiedä mihin on astunut. On vähän kirppispöydän näköistä, mutta sitten kuitenkin kahvilanpöytää yms. Kirpputorilta puuttuu kokonaan selkeä jako, ja näin tilat ovat melko sekavat. 

Kirpputori Tarinan nettisivuille pääset tästä: http://www.kirpputoritarina.fi

Mun kokemuksiin perustuva arvosana kirpputorille 3/5kirpputori_bueno_hennam

Kirpputori Bueno

KESKUSTA. ITSENÄISYYDENKATU 13. 
 
 
+ Sijainti
Bueno sijaitsee entisen Bonus kirppiksen paikalla keskustassa, hyvin lähellä rautatieasemaa. Jos kuljen töissä bussilla, tää osuu mulla just pysäkin kohdalle niin mulla on tässä tosi helppo poiketa. Sijaintinsa ansiosta myös varmasti monella muullakin, kun rautatieasema on tosiaan ihan vieressä, busseja kulkee hyvin, ja jopa omalle autollekkin on ihan vieressä paikkoja. 
+ Vaatetarjonta
Buenolla suurin osa pöydistä ei olekaan pöytiä, vaan rekkipaikkoja. Joista on mun mielestä tosi kiva ja ennen kaikkea helppo etsiä vaatelöytöjä. Rekit on siistissä järjestyksessä ja niitä on paljon. Pääasiassa eri ikäisten naistenvaatteita, mutta toki seassa on aina myös muutamia rekkejä jotka ovat pääasiassa miestenvaatteita. Bueno on halunnut myös fiksusti rajata sen, ettei lastenvaatteita myydä näissä rekeissä, vaan sitä varten on pöytäpaikat joissa on myös rekki samassa.
+ Fressi ja nykyaikainen liiketila
Yrittäjät ovat nähneet selkeästi kovan vaivan myös liikkeen viihtyvyyteen. Tämä on kannattanut, koska tila on valoisa, sopivan tilava ja kokonaisuutena fressi. 
+ Somemarkkinointi
Bueno on tosi hyvin mukana markkinoinnissa eri somekanavissa. Heidän sisältöään on myös tosi kiva somessa seurata. 
+ Monipuoliset palvelupaketit
Myös Buenolla on käytössä nykyaikaiset palvelupaketit. Eli voit myydä tuotteesi joko itse perinteisesti, tai sitten antaa heidän hoitaa osan, tai antaa heidän hoitaa kaikki all inclusive palvelupaketilla. 
+ Kirppari-Kalle
Myös Buenolla on käytössä KirppariKalle. 
+ Palvelu
Buenossa asiakaspalvelu on erittäin hyvin hanskassa. Vaikka esim sovitukseen joutuu usein jonottamaan, tai kassalla on hulinaa suosituimpina kellonaikoina niin silti aina saa hyvää palvelua hymyssä suin. 
+ Pöytien siivous sisältyy hintaan
Myös Buenolla pöytien/rekkien siivous väh. 1x päivä sisältyy pöytävuokran hintaan automaattisesti.
+/- Hinta
Mä en itse pitänyt rekin hintaa kalliina (rekki 35€/6 päivää ja 65€/12 päivää) koska sijainti on sen verran hyvä. Mutta moni joka myy "perinteisesti" vaatteita sekä tavaroita yhtä aikaa, joutuu ottamaan sekä rekin, että pöydän ja tämä nostaa kyllä kokonaishintaa (pöytä 15€/6 päivää)
+/- Parkkipaikat
Liikkeen vieressä on muutama kiekollinen parkkipaikka, mutta näihin pitää osata kiertää ns takakautta. Eli suoraan Itsenäisyydenkadulta näihin ei pääse. Näiden lisäksi ympärillä on ihan hyvin maksullisia paikkoja, eli kyllä auton saa parkkiin lähelle halutessaan. 


Kirpputori Buenon nettisivuille pääset tästä: https://kirpputoribueno.fi
Mun kokemuksiin perustuva arvosana kirpputorille 5/5Radiokirppis Tampere

KESKUSTA. LAUKONTORI 12.


+ Sijainti
Myös Radiokirppis sijaitsee Laukontorilla, eli hyvinkin keskustassa. 
+ Merkkituote löydöt. 
Radiokirppiksellä on paljon sellaisia myyjiä, kenellä on myynnissä ihan merkkitavaraa. Ja näitä mä usein Radiolta metsästänkin. Viimeisimpänä tulee mieleen yhdet Ray-Banin aurinkolasit, jotka bongasin heiltä alle neljällä kympillä moitteettomassa kunnossa. 
+ Uudistus. 
Radiokirppiksellä ollaan selvästi lähdetty uudistumaan. Ikkunoita oli kaivettu esiin ja tunkkaista olemusta alettu kokonaisuutena freesata. Tämä oli tosi kiva huomata, koska pitkään tuntui siltä, että kaikki palaute mitä he saivat meni ihan kuuroille korville. 
+ All Inclusive palvelupaketti
Mulla ei tästä ole itsellä mitään omaa kokemusta, mutta ainakin tietojen ja ohjeiden perusteella vaikuttaa hyvältä paketilta. Eli tässä ei tarvitse viedä kuin myytävät tuotteet paikan päälle. Tosin, tähän näyttäisi olevan melko pitkät jonot. 
-/+ Parkkipaikat
Radiolla on sama tilanne parkkipaikkojen kanssa, kuin Tarinalla. Eli Laukontorilta löytyy kyllä suht helposti ruutu sille omalle autolle, mutta siitä saa kyllä äkkiä pitkän pennin maksaa. Pysäköinti on aina maksullista liikkeen aukioloaikoina. 
-/+ Palvelu
Radiohan on ihan tunnettu äärettömän huonosta asiakaspalvelusta. Väittäisin kuitenkin, että vuosien kuluessa tilanne on lähtenyt menemään parempaan suuntaan. Vieläkään tosin ainakaan omalle kohdalle ei ole osunut niitä palveluhetkiä, josta jäisi kerrottavaa lapsenlapsille, mutta nykyään myös se töykeily ja töksäyttely on jäänyt pois. Olen myös useamman kerran tiedustellut kirpputoriin liittyviä asioita sähköpostin ja facebookinkin kautta, eikä minulle ole koskaan vastattu mitään mihinkään. Sanoisin silti palvelun olevan melko neutraalia. 
- Hinta (sekä pöytä että tuotteet)
Radio taitaa näistä perinteisistä kirppareista olla Tampereen kallein kirppis myyjän kannalta. 42€/6 päivää ja 75€/12 päivää isossa pöydässä. Korkean pöytävuokran takia myös varmasti moni pyytää tuotteistaan kovempaa hintaa. Mä olen monet monet kerrat löytänyt Radiolta kivoja juttuja, mutta jättänyt ne ylihinnoittelun takia ostamatta. Monet monet kerrat olen myös nähnyt aivan puhkikulutettuja vaatteita, joissa on vielä hintalapussa monta euroa. 
- Ei Kirppari-Kallea. 
Hintalaput noudetaan etukäteen paikan päältä ja kirjoitellaan käsin kotona. Eli et myöskään pysty seuraamaan mistään mitä tuotteita on myyty ja mitä jäljellä. 
- Pöydästä häviää paljon tavaraa
Eli pöydistä varastetaan paljon. Todennäköisesti koska merkkituotteita on jonkun verran yleensä ihmisillä myynnissä, se vetää paikalle myös pitkäkyntisiä. Moni joka on täällä myynyt, on kommentoinut että aina häviää enemmän tai vähemmän tuotteita. 
- Aukioloajat
Myös Radiolla on melko huonot aukioloajat mun kannalta. Arkena mennään aina kiinni 17:00 ja viikonloppuisin 15:00. Kesällä sunnuntait ollaan kokonaan kiinni. 


Radiokirppiksen nettisivuille pääset tästä: https://radiokirppis.fi
Mun kokemuksiin perustuva arvosana kirpputorille 4/5kirpputori_merkitys_hennam-side

Merkitys 2nd Hand Shop

KESKUSTA. HALLITUSKATU 7.


+ Sijainti.
Merkitys sijaitsee Hallituskadulla, eli aivan keskustassa hyvin lähellä Tampereen Sokosta. 
+ Myyntipaikkojen siivouspalvelu
Myyntipaikkojen siisteydestä pidetään huolta koko myyntijakson ajan. Eli itse ei tarvitse käydä kuin korkeintaan täydentämässä lisää tuotteita. 
+ Verkkokauppa
Johon voi myös varata suoraan Al Inclusive paketin. Tää onkin mun mielestä ihan super kätevä palvelu, varsinkin sellaisille vaatekaapin helmeille, jotka pitää saada muidenkin kuin vain paikallisten tietoisuuteen. Verkkokaupassa on myös tosi hyvin kuvia tuotteista, sekä aina kerrottu x/10 arvostelulla tuotteen kunto. 
+ Kirppari-Kalle
Monen muun lisäksi myös Merkityksellä on käytössä tämä palvelu, joka on iso plussa. 
+ Palvelupaketit
Verkkokaupan Al Inclusive palvelupaketin lisäksi löytyy myös ihan perinteiset Al Inclusive palvelut.
+ Siisti ja modernin oloinen liiketila
Mä tykkään Merkityksen liiketilan ilmeestä tosi paljon. 
+ Vaatteisiin painottuva valikoima
Merkityksellä myydään käytännössä pelkästään vaatteita, kenkiä ja asusteita. Näitä mä metsästän kirpputoreilta eniten, joten mulle tää on pelkästään hyvä juttu. 
+ Merkkituote löydöt.
Oon tehnyt Merkitykseltä useamman oikeasti hyvän merkkituote -löydön, ja näitä mä täältä yleensä bongailemaan lähdenkin. 
+/- Parkkipaikat
Koska liike sijaitsee jo tosi ydinkeskustassa, on kaikki parkkipaikat maksullisia. Liikkeen edusta on myös melko suosittu pysäköinti alue, eli auton saattaa joutua jättämään hieman kauemmaksi liikkeestä. 
-/+ Somemarkkinointi
Merkitys on tosi hyvin esillä somessa. Mutta, koska heillä on liike myös Turussa, suurin osa somen sisällöstä tuntui keskittyvän vain Turun myymälään. Seasta oli hirveän vaikea bongata Tampereen juttuja. Selkeästi heillä pääpaino on siis Turussa. 
- Hinta.
Kaikki vaihtoehdot on käytännössä hinnoiteltu kiinteä osuus + provisio tyylillä. Eli jos myyt merkkituotteita, ja myynti onkin perusvaatteita suurempi, menee kokonaishinta vuokrasta melko suureksi. 

Merkitys 2nd Hand Shop nettisivuille pääset tästä: https://merkitysshop.fi/
Mun kokemuksiin perustuva arvosana kirpputorille 4/5Kaikki kokemukset perustuu siis täysin minun omiin kokemuksiin ja huomioihin. Tampereella on myös paljon muita kirpputoreja näiden lisäksi, mutta nämä ovat ne missä minä pääasiassa asioin, eli joista minulla myös pääasiassa on kokemuksia. En halua ottaa vertailuun mitään, jossa en itse koskaan käy. 

1 kommentti

  1. Kiitos vinkeistä! Ihanan kattava postaus ulkopaikkakuntalaiselle, et ei mee turhaa aikaa huonoilla kirppiksillä!

    VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥