Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Vertailussa Tampereen Kirpputorit!

Ajattelin jatkaa tällaista Tampere- postaus sarjaa, ja nyt luvassa postausta Tampereen kirpputoreista. Otin tähän mukaan sellaiset kirpputorit, joilla itse asioin enemmän tai vähemmän, mutta kuitenkin asioin ainakin silloin tällöin. Nää on tosiaan sitten mun mielipiteitä ja huomioita, joku toinen voi nähdä nämä kirpputorit hyvinkin eri valossa.
  
kirpputori_tarina
Kirpputori Tarina. 
KESKUSTA, LAUKONTORI 4.

+ Sijainti.
Keskusta ja Laukontori on mulle pelkästään plussaa, kuten Radiokirpputorinkin kohdalla.
+ Kirppari Kalle.
Tää on tosi näppärä palvelu! Hinnoittelet sujuvasti netissä, tulostat laput paikan päällä ja vaan laitat ne tuotteisiin kiinni.
+ Koti/Sisustustavarat.
Täältä mä oon löytänyt ehdottomasti parhaimmat koti- ja sisustustavara jutut.
+ Palvelu.
Oon saanut aina asioidessani hyvää palvelua. Siittä ei siis ole lainkaan mitään pahaa sanottavaa.
-/+ Parkkipaikat.
Laukontorilta löytyy kyllä yleensä autolle tilaa, mutta siitä saa tosiaan aina maksaa. Joten siksi tää on plussa ja miinus.
- Aukioloajat.
Tän takia mun tulee käytyä täällä tosi harvoin. Arkisin kun mennään kiinni joka päivä kello 17:00 sulkee ison osan kävijöistä kokonaan pois. Viikonloppuisin ollaan kyllä auki, mutta vaan 15:00 saakka.
- Sekava.
Kirpputorille tullessa, ei oikein ainakaan kovin nopeasti hahmota paikan järjestystä. Että siis, mitä on ja missä on. Yläkerrassa on kahvila, jonka välissä menee myös myyntipöytiä. Selkeätä rajaa ei siis mene missään. Yläkerta on mun mielestä myös tosi ahdas.
- Varsinaiset myyntipöydät alakerrassa.
Tää on negatiivinen myyjän näkökulmasta. Tavarat pitää siis aina roudata portaat alas, ja sitten jäljelle jääneet loput vielä portaat ylöskin. Yläkerta ei myöskään oo mikään kovin tilava, niin siitä pitää vielä päästä läpi portaisiin kamojen kanssa.
- Asenne.
Tästä mulle ei oo jäänyt yhtään hyvää kuvaa, vaikka hyvää asiakaspalvelua oonkin saanut. Esimerkkinä, multa varastettiin myyntipöydästä useampi juttu, ja siihen ei suhtauduttu mitenkään. Joo mä ymmärrän, etteivät he ole mitään poliiseja yms. Mutta kyllä mä olisin sentään pahoittelut halunnut kuulla. Enkä pelkästään, että mun pöytään osoittaa suoraan valvontakamera, mutta sille asialle ei kuitenkaan tehdä mitään, katsota esim nauhoja.
- Markkinointi.
En oo ikinä koskaan, en missään törmännyt heidän mainokseen tai muuhun markkinointiin. Siksi tästä miinusta.
kirpputori_radio
Radiokirppis. 
KESKUSTA, LAUKONTORI 12.

+ Sijainti. 
Keskustassa Laukontorilla nyt ei voi mun näkökulmasta kovin huono sijainti olla. Pääsee helposti kävellen. Ja on lähellä muitakin palveluita, esimerkiksi mennessä muutenkin kaupungille, tää osuu usein matkan varrelle, tai lähelle sitä. 
+ Merkkituote löydöt.
Täältä mä oon ehdottomasti tehnyt parhaimmat merkkituotelöydöt. Vaikka täällä pyörii ihan suunnattomasti feikkituotteita, niin niiden seasta löytää aina satunnaisesti muutamia aitojakin löytöjä. 
- Aukioloajat.
Tässä sama, kuin Tarinan kohdalla. Heillä on siis täysin samat aukioloajat. 
- Palvelu. 
Ehdottomasti Tampereen kirpputorien (missä itse olen asioinut) huonoin asiakaspalvelu. Ja tästähän tämä paikka onkin tunnettu. 
- Hinta. 
Pöytävuokra taitaa olla jopa Tampereen kallein. 44€ /6 päivää. Joka ajaa myyjät myös pyytämään ylihintoja tuotteista. Todella, todella usein täältä tekee löytöjä, jotka jäävät ihan liian korkean hinnan takia ostamatta. Lisäksi lisä hintalappujen ja varashälyttimien yms. hinnat ovat ihan jäätäviä. 
- Ahtaus ja epäsiisteys. 
Tilat ovat ahtaat ja synkät, eikä niihin selkeästi ole panostettu enää vuosikausiin. Osa pöydistä on myös todella huonosti sijoitettu. 
-/+ Parkkipaikat.
Löytyvät heti liikkeen edestä Laukontorilta, mutta ovat tosiaan kaikki maksullisia. Sekä heti liikkeen edessä niitä on tosi vähän. 
- Maine & Asenne.
Paikalla on tosiaan todella huono maine. Tosin ihan ansaitusti surkean asiakaspalvelun takia. Lisäksi asenne koko hommaa kohtaan tuntuu olevan jotain, mikä ei tosiaankaan kuuluisi asiakaspalvelualalle. Esimerkkinä, rahojen tilitys myyntijakson jälkeen tuntuu olevan mahdotonta luvatussa 6 päivässä. Tai se, ettei järjestelmiä yms. laiteta nykypäivän tasolle. Mä en ikinä lähtisi tänne myyjäksi, koska täältä ei esimerkiksi saa mitään dokumenttia mitä on myynyt ja mitä ei. Eli ihan avokätisesti tarjotaan varkaille mahdollisuuksia varastaa jälkiä jättämättä. Ei kiitos. 
kirpputori_swap
Kirpputori Swap
HERVANTA, LINDFORSINKATU 4.

+ Hinta. 
Tampereen alueen yksi edullisimmista pöytävuokrista. Isoin pöytä 29€/viikko tai 55€/kaksi viikkoa (kirpputori on aina sunnuntaisin suljettu, joten varsinaisia myyntipäiviä kertyy myyntiviikossa kuusi)
+ Kirppari Kalle.
Tää on tosi näppärä palvelu! Hinnoittelet sujuvasti netissä, ja tulostat laput paikan päällä. Sitten vaan seuraata kotona koneella, tai puhelimella reaaliajassa myyntiäsi. Tämä ei myöskään ole pakollinen palvelu, jos haluaa hinnoitella perinteisesti käsin. Mutta kyllä mä annan tälle kaikki suositukset, vaikka aluksi itseänikin vähän närästi opetella uutta!
+ Pöytien siivous.
Pöytien siivous kuuluu pöytävuokran hintaan kerran päivässä. Tää on ehdottoman iso plussa, koska itse en ainakaan päivittäin vaan pysty käymään siivoamassa pöytää.
+ Palvelupaketit.
Jos itsepalvelumyynti ei innosta, löytyy tältä kirpputorilta erilaisia palvelupaketteja. Mm. Easy-paketti, Täyshoito ja Kokonaispalvelu!
+ Siisti ja valoisa liiketila.
Tästä myös tosi iso plussa. On paljon kivempaa käydä Kirpputorilla, jossa on valoa ja paikat siistinä. Kuin taas tunkkaisessa ja ahtaassa paikassa.
+ Aukioloajat.
Kirpputorit tuntuvat olevan todella usein vain päiväsaikaan auki. Siksipä on todella kiva, että Swäpille pääsee kiertelemään arkisin maanantaista torstaisin jopa kello 19 saakka. Myös lauantaina ollaan hyvin auki, nimittäin kello 17:00 saakka.
+ Palvelu.
Palvelu on mulle aina todella tärkeetä. Ja täällä, se on oikein iloista ja auttavaista!
+ Markkinointi ja Some.
On myynnin kannalta todella tärkeää. Tää kirppis järkkää jatkuvasti erilaisia kilpailuita facebookissa, ja pyrkii kokoajan pääsemään enemmän ja enemmän ihmisten tietoisuuteen.
+ Kivoja, monipuolisia ja edullisia löytöjä.
Oon tehnyt täältä tosi paljon erilaisia ja kivoja löytöjä. Niin vaate kuin asustejuttuja, mutta myös sisustus ja kotijuttuja.
-/+ Sijainti.
Mulla Hervantaan tulee matkaa aina jonkun verran, mutta sitten taas toisaalta, sinne pääsee kyllä yllättävän helposti.
-/+ Parkkipaikat.
Parkkipaikkoja löytyy heti näyteikkunoiden alta, mikä helpottaa esimerkiksi tavarantuontia myyntijaksolle tosi paljon. Ne tosin on maksullisia ruutuja. Mutta ihan kivenheiton päässä, käytännössä samaa katua hieman yksi rakennus eteenpäin, on täysin maksuttomia parkkipaikkoja.

kirpputori_bonus
Bonus Kirppis.
KESKUSTA, ITSENÄISYYDENKATU 11-13.

+/- Sijainti.
Tää on vähän kaksipiippuinen juttu. Keskustassa, mutta ei kuitenkaan ihan siellä ydinkeskustassa. Ainakaan siis mun näkökulmasta. Toki, tänne pääsee tosi helposti bussilla, koska se on niin suositun kadun varressa.
+ Edulliset löydöt.
Täältä mä oon ehdottomasti tehnyt edullisimmat löydöt. Täällä tuotteet on harvoin hinnalla pilattuja.
+ Aukioloajat.
Pikkuisen pidemmät aukioloajat arkena ja lauantaisin on tosi hyvä juttu. Arkisin Bonuskirppis on auki 10-18 ja lauantaina 10-17 ja sunnuntaina 10-15.
- Pelkkä käteinen.
Tää on miinus. Iso sellainen. Kirpputorilta voi tehdä yllättäviäkin, ja yllättävän paljon löytöjä. Ja ei ainakaan mulla ole juuri koskaan käteistä mukana. Ei ainakaan oikeaa määrää.
- Hinta.
Siis myyjän näkökulmasta. 41€/ kuus päivää.
- Tunkkainen ja hämärä.
Liiketila ei tosiaan oo mikään kovin houkutteleva, vaan juurikin tunkkainen ja hämärä.
- Markkinointi.
Bonuskirppiksen mainokseenkaan en ole koskaan ikinä missään törmännyt.
- Perinteinen ja työläs hinnoittelu.
Ei siis Kirppari Kallea käytössä, vaan tulostetaan lappuja ja kirjataan kaikki erikseen.
- Parkkipaikat.
Ei löydy välittömästä läheisyydestä lainkaan, ja pienen matkan päässäkin olevat ovat maksullisia.Mielipiteet ovat tosiaan mun näkökulmasta katsottuja. Myyjäksi mä lähtisin ehdottomasti Hervantaan, merkkituotteita mä käyn etsimässä Radiolta, koti- ja sisustusjuttuja mä metsästäisin Tarinasta, ja Bonuskirppiksellä mä kävisin todella edullisten löytöjen perässä. 

18 kommenttia

 1. Ihanan monipuolinen ja kattava postaus :) Tästä on varmasti monelle tamperelaiselle hyötyä ja mullekin sitten kun sinne takaisin tuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauskesta, ja että uskot myös tästä olevan muille hyötyä! :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen ja hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva lukea vähän enemmän tuosta Hervannan Swap & Vintagesta :) Keskustan kirpparit on tuttuja, mutta esim. juuri tuo Hervannan kirppis on vielä testaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti menet sen sitten testaamaan, jos kerta keskustassakin tulee kirppareilla kierreltyä! :)

   Poista
 4. Tuolla Hervannan kirpparilla en ookaan koskaan käynyt, pitäis varmaan, koska kuulostaa kivalta. ;) Mut muista oon samaa mieltä niin hyvien kuin huonojenkin puolien suhteen. Muutkin on huomannu sen, että Radiokirppiksellä ei asiakaspalvelu vastaa aina sitä, mitä asiakaspalvelun mun mielestä kuuluis ja asiakaspalvelijana iteltäkin isot miinukset siitä... :/ Toki hyviä löytöjä sieltä tekee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radiokirppis on kyllä ihan surkea asiakaspalvelun, tai pikemminkin sen puuttumisen takia. Ja itselleni hyvä asiakaspalvelu on ainakin tärkeä juttu!

   Poista
 5. Hei tää oli ihan mahtava postaus, sillä oon just miettinyt kirppispöydän ottamista Tampereelta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa sopivasti! :) Mun mielestä Hervannan kirppis on myyjän näkökulmasta paras paikka!

   Poista
 6. Mielenkiintoinen postaus, nyt voi sit joskus käydä tuola Hervannassa olevassa jos sit tulee käytyä Tamperella koska se kuulosti parhaalta!

  ~Finnlandsnorsk~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se myös on mun mielestä Tampereen paras kirppis :) Joten sinne ehdottomasti käymään, kun täällä päin liikut!

   Poista
 7. Tosi kiva ja kattava postaus! Pitää kyllä käydä jollakin noista joskus tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 8. Silinteri Koivistonkylän Prismassa. Myös Kirpparikalle käytössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse en tykkää Silinteristä yhtään, joten siellä ei myöskään enää tule lainkaan käytyä. En oo koskaan löytänyt sieltä yhtään mitään, ja mitä kavereilta kuullut jotka olleet siellä myyjänä, myyntikin ollut tosi huono.
   Tässä postauksessa olikin siis mukana vain sellaisia, joilla tulee itse käytyä 😊

   Poista
 9. Todella hyvä postaus! Itse olen asunut yli puoli vuotta Tampereella, ja ainoastaan Kirpputori Swap on tullut tutuksi, koska tykkään käydä siellä todella usein. Mutta olen miettinyt, että kun Tampereella on kirpputorjea muitakin, mutta minne kannattaisi mennä, joten tästä oli todellakin itselle hyötyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No osuipas tää postaus sitten sopivasti, koska on juuri parasta palautetta kuulla, että tästä on ollut jollekin hyötyä! :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥