Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

SÄÄSTÄMINEN JA SIJOITTAMINEN

 Raha, säästäminen ja sijoittaminen. Aihe, joka herättää aina paljon mielenkiintoa ja keskustelua. Mä oon tästä aiheesta muutamia kertoja täällä myös aikaisemmin kirjoitellut, ja ne postaukset on itseasiassa saaneet tosi paljon katselukertoja. Ne myös vuosien jälkeen keräävät tasaisesti kävijöitä myös Googlen hakusanojen avulla. 

 

Mulle ei ole aina ollut helppo puhua rahasta, enkä vieläkään puhu siitä ihan niin avoimesti kuin moni muu puhuu. En myöskään kuitenkaan enää ajattele rahan olevan mikään tabu, ja siksi ajattelin kirjoittaa postauksen millä tavalla minä säästän rahaa ja ylipäätään rahan säästämisestä. 

 

Nykypäivänä säästäminen sekä myös sijoittaminen ja sillä tavalla säästäminen on tehty monellakin tavalla helpoksi. Esimerkiksi osakesijoittajaksi voi ryhtyä kuka tahansa. Osakesijoittaminen onkin mielestäni sijoittamisen helpoin muoto. Ennen nykyistä avopuolisoani, oli aihe minullekin täysin tuntematon. Nykyään mäkin olen päässyt siihen tutustumaan, ja sehän vie nopeasti mukanaan. Mutta siinäkin pitää muistaa pitää järki päässä, ja koko tiliä ei kannata työntää menemään. Asiaa kannattaa myös aina hieman ensiksi opetella, ja sisäistää koko homman perusta. Ydinfysiikkaa se ei silti vaadi, eli sen puolestakin kuka tahansa voi siihen lähteä. 


Mä säästän myös monella eri tavalla. Meillä on alkamassa omakotitaloprojekti tässä jossain vaiheessa, ja esimerkiksi sitä varten mulla menee joka kuukausi tietty määrä säästöön. Toinen, vähän ehkäpä jopa persoonallinen tapa mulla on esimerkiksi vähän arvokkaammat laukut. Esimerkiksi viimeisin laukku ostos on hyvä esimerkki. Olin todella pitkään haaveillut kyseisestä yksilöstä, ja miettinyt sen ostoa uutena hintaan 1790€. En kuitenkaan raaskinut sitä koskaan ostaa. Kunnes, merkki nosti hintojaan ja kyseisen laukun hinta nousi 2000 euroon, ja samaan aikaan joku päätti luopua omastaan uudenveroisesta yksilöstä 1500€ hintaan. Ostopäätöstä ei kauaa tarvinnut pohtia. Voisin myydä laukun koska vain useamman sadan euron voitolla. Ja kun pidän sen hyvänä, saan tulevaisuudessa siitä aina enemmän ja enemmän rahaa irti. Samaan aikaan se myös tuo iloa mun päiviin kun saan käyttää sitä. 


Silti mä kuitenkin ajattelen aina, että liikaa ei kannata tässä elämässä säästellä. Me eletään vaan kerran, ja niitä säästettyjä rahoja ei kuitenkaan kukaan täältä lähtenyt ole saanut eikä saa mukaansa. Kultainen keskitie on siis myös tässäkin asiassa äärettömän tärkeä. 

  

12D5FC59-E17F-4185-8C45-E8C9A5730901 Tässä kuva meidän mökiltä. Mökki on meille hyvä muistutus siitä, kuinka kaikista unelmista voi joskus tulla totta. 

2 kommenttia

  1. ”Voisin myydä laukun koska vain useamman sadan euron voitolla. Ja kun pidän sen hyvänä, saan tulevaisuudessa siitä aina enemmän ja enemmän rahaa irti.” Melkoinen sijoitusasiantuntija taidat olla…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kateellisuus ja katkeruus se ei sitten tästä maasta näköjään koskaan lopu. :-)

      Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥