Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Aito VS Feikki

asu_farkkutakki_17

// EDIT: Halusin vielä tulla tarkentamaa muutamaa väärin ymmärrettyä kohtaa. Mä en siis todellakaan tuomitse ihmistä joka käyttää feikkilaukkua suoraan sen perusteella että sillä on se feikkilaukku. Se että se asia vaikuttaa siihen, on eri asia. Ja se miten se vaikuttaa on vieläkin monimutkaisempi asia. Joskus se vaikuttaa negatiivisesti, joskus sillä ei ole merkitystä. Ja joskus kun se tulee se negatiivisuus, luultavasti se olisi tullut ilman sitä feikkiäkin. Alhaalla puhun ensivaikutelmasta, en suoraan siittä mitä mieltä olen ihmisestä. Ensivaikutelma on asia joka muodostuu meille kaikille kun tutustumme uuteen ihmiseen. Se että onko tutustumisen jälkeen enään samaa mieltä on taas ihan oma lukunsa. Kyllä mullakin on ystäviä kenellä on feikkituotteita, ja mä arvostan ja tykkään niistä ihan yhtä paljon oli niillä niitä tai ei. En siis tuomitse tällä jutulla ketään joka niitä ostaa, tuon julki vain oman mielipiteeni.Oon pitkään halunnut kirjoitella tänne taas vähän syvällisempää postausta. Haluan tässä postauksessa puhua omaa kantaani asiaan. Tää aihe on muutenkin pyörinyt mielessä jonkin verran viime aikoina. 
Mun mielipidettä  feikeistä ja kopioista ei varmaan erikseen tarvitse edes kertoa. Se vaan ei niinkun mitenkään mene mun päähän miksi joku haluaa sellaisen itselleen. Se ei ole millään tavalla sama asia. Mua säälittää sellaset jotka ostaa feikkilaukun ja väittävät sitä aidoksi, ja pitävät sitä itsekkin aitona. Ja sitten vielä puhuvat siittä "tää mun Louis Vuittonin laukku"En usko (tai ainakin toivon..) että ei kukaan väitä käyneensä Thaimaassa kun oikeasti on käynyt lähi kylpylässä uimassa...

Feikki on aina feikki, eikä se ole millään tavalla hyväksyttävä ostos. Se ei myöskään muutu aidoksi vaikka sen kantaja uskoisi siihen miten paljon tahansa. Ensinnäkin nämä sinnepäin tehdyt yksilöt tukevat harmaata taloutta, rikollisuutta, epärehellisyytä sekä lapsityövoimaa entisestään. Niissä ei siis ole ainuttakaan positiivista asiaa. Ja kaikesta huolimatta jotkut haluavat ihan tiedostaen nämä kaikki asiat, ostaa niitä. Ja usein vielä paljon. Ajatus "laatu korvaa määrän" onkin huolestuttavan hukassa monelta. Yleensä näiden kavereiden on vain saatava se tuote, koska onhan se nyt hiton hienoo kun omistaa merkkitavaraa. Eh, siis luulla omistavansa.
  
Se että monet vetoaa siihen kuinka kivan näköisiä ne on, ja eivät halua maksaa niistä niin paljon kerta feikkejäkin on saatavilla. Haloo. Suoraan sanottuna paskin tekosyy ikinä. Eikä ne feikit edes näytä kivoilta... Sen pitäis olla itsestään selvyys, että jos sä ihastut johonkin tuotteeseen tai merkkiin, sä olet myös valmis maksamaan sen oikean arvon jos sen itsellesi haluat. Todellisuudessa kyllä sen feikin huomaa. Eikä ne sen käyttäjänkään silmään näytä yhtään samalta, yleensä ne vaan haluaa uskotella itsellensä niin. 
Mitä epärehellisyyteen ja rikolliseen puoleen tässä asiassa tulee. Ajatus "Ei se poista sitä vaikka mä en niistä ostaisikaan". On niin kuultu ja nähty, enkä usko että todellisuudessa ketään voisi uskoa tuohon oikeasti. Mikähän sen sitten poistaa jos ei niiden oston lopettaminen? - Niimpä.
Mitäpä jos kaikki jotka näin ajattelee muuttaisivat ajattelutapaansa. Olis meinaan astetta parempi tää maapallo huomattavan monella muullakin tavalla. Se lähtee yksilösta se muutos!

Jos mulla ei olis varaa merkkituotteisiin, mä en silti ikinä ostaisi feikkiä. En missään tilanteessa. Kaupat on pullollaan erilaisia vaihtoehtoja. Toinen toistaan kauniimpia yksilöitä. Sekä laadukkaita sellaisia. Aitonahkaisiakin versioita löytyy nykyään ihan näistä tutuista ketjuliikkeistä. Tai jos sä haluat sen tietyn, niin sehän on vaan rahakysymys. Säästämällä saa ihmeitä aikaan.

Mä itse ostan merkkilaukun suurimmalta osin laadun ja käytännöllisyyden takia. Tottakai myös merkillä on väliä, mutta se ei ole se päätekijä. Se että jollakin on ns. merkitön laukku käytössä, ei tee siittä millään tavalla huonompaa tai parempaa ihmistä mun silmissä. Sama asia taas päin vastoin jos jollakin on se merkkilaukku olalla, ei vaikuta mun mielipiteeseeni (yleensä, ottaen huomioon yhden poikkeusluokan) mitään. Jos mun pitäis tutustua ihmiseen kenellä on feikkilaukkuja ja juttuja kaapit täynnä, niin se ei todellakaan anna mitään hyvää ensivaikutelmaa, mutta ei se tee sitäkään ettenkö voisi ihmiseen tutustua.
 
Samaan postaukseen haluan vielä mainita, että mikäli hakusessa on aito merkkilaukku, ja haluaa sen mahdollisesti vähän edullisemmin esim. facebookin kirpputoreilta. Kannattaa olla tarkkana. Juuri tänään ystävä linkitti mulle tiedon, että mun Korsin laukkua myytiin tori.fi sivustolla. Kuva oli siis kopioitu mun blogista. Hintaan 70 euroa ja piti olla ihan uudenveroinen. Tässä kohtaa kannattaa jo pystähtyä ja tajuta että se oli liian hyvää ollakseen totta monestakin syystä. Ensinnäkin hinta jo kertoo sen, että tuolla hinnalla sä vaan et tule saamaan edes käytettyä aitoa laukkua. Toisena, varastettu kuva. Mitäpä voit olettaa tuleeko postissa kuvassa oleva yksilö? 
Mua ottaa niin kupoliin varsinkin tuolla facebookissa kun ensin siellä joku Lissu huhuilee "Myykää mulle MKn laukku, hinta max 20€!!". Yleensä tässä kohtaa mietin että parempi ko en aukaisis koko ilmoitusta ko saan siittä vaan harmaita hiuksia näistä tulevaisuuden toivoista. Kuitenkin teen sen. Ja niinhän siellä on vinopino kuvia aidoista laukuista. "Tälläinen mutta ei aito!" Sit seuraavaks joku Liisa tulee tarjoamaan omaa yksilöään "Mulla olis tälläinen myynnissä 60€. Ei oo aito, mutta on ihan aidon veroinen ja näköinen! (sisältäen todella huonon kuvan laukusta.)" Tässä kohtaa siittä huonosta kuvasta näkee erittäin selkeästi ettei tuokaan yksilö ole aitoa edes koskaan nähnyt. Surullista, mutta totta. 

Aito on aina aito. Se laatu mitä sä sillä rahalla saat, ei sitä voi mainita samassa lauseessa feikin kanssa. Lisäksi se kuinka ne hyvin pidettyinä säilyttää arvonsa. Mm Vuittonin laukut, niiden hinnat nousee harva se päivä. Eräs ystäväni osti useita vuosia sitten pitkän säästämisen jälkeen itsellensä Vuittonin yksilön, pyöreästi viidellä ja puolella sadalla. Nykyään se tismalleen sama yksilö maksaa pitkälle yli seitsemän sataa. Hänen mielensä vuosien myötä muuttui, ja laukku jäi käyttämättä. Niimpä hän myi sen eteenpäin, saanen muutaman kympin enemmän mitä itse siittä alunperin maksoi. Uusi ostaja oli siltikin erittäin tyytyväinen, koska sai sen huomattavasti edullisemmin mitä liikkeestä. 


Mitä mieltä te olette?

67 kommenttia

 1. Olen yhdestä asiasta eri mieltä, ei sitä huomaa että onko laukku feikki tai ei. Tietysti se nyt vähän riippuu mutta kun nykyään niitä feikkejä osataan tehdä aika hyvin... Sanoisin että vain ammattilainen pystyy huomaamaan. Joten miten sinä huomaat onko laukku feikki tai ei? Olen kuitenkin samaa mieltä että feikkiä ei kannata ostaa, mielummin säästää siihen oikeean. Miten sinulla on varaa ostella kaikkea, säästätkö vai onko sinulla hyvä työ?

  VastaaPoista
 2. Tietyillä merkeillä sen huomaa ainakin heti onko feikki vai ei, kuten Michael Kors. Niillä on tietyt jutut mitä feikeissä tehdään eritavalla, sekä tietyt kuosit mitä aidoissa ei koskaan käytetä. Lisäksi tottakai jälki on sinnepäin. Saumat menee miten sattuu, merkit/logot ei oo tarkasti keskellä yms. Se että jos sulla on joskus ollut kädessäi aito, ja sen jälkeen siihen lyödään feikki, kyllä sen vaan huomaa!
  Käyn vakkarityössä jossa on suhteellisen hyvä palkka sekä säästämällä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti jos ihan tarkkaan katsoo niin sen huomaa mutta ei ehkä jos joku ihminen vaan ohi kulkee (:

   Poista
  2. No siis sekin riippuu niin merkistä ja kopioista! :) Tarkkaan katsoessa huomaa varmaan aina/ todella usein, ohikulkiessaan riippuu juurikin yksilöstä! :)

   Poista
  3. Michael Kors on sen verran halpa merkkilaukku, että siitä tehbyt kopiot eivät ole kovin laadukkaita, koska kukaan ei maksaisi Korsin kopioista sen vertaa, että laadukkaita "superfeikkejä" olisi rahallisesti kannattavaa tehdä ko. merkistä. Sensijaan Vuittonista, Chanelista, Hérmesistä, Celinestä yms. oikeasti kalliista merkeistä on olemassa "superfeikkejä", joita ei välttämättä ammattilainenkaan tunnista, ainakaan ilman todella tarkkaa tutkimista feikeiksi. Nämä feikit ovat hinnaltaan miutamia satasia, joten MK:stahan niitä ei kannattaisi tehdä, mutta jos aidon laukun hinta onkin vaikka muutaman tonnin, joku saattaa olla valmis maksamaan laadukkaasta feikistä muutaman satasen. Nuo "superfeikit" ovat laadultaankin usein tosi korkeatasoisia, tosin ei niitä silti pidä ostaa niiden epäeettisyyden vuoksi.

   Poista
  4. Oot ihan oikeassa! :) Ja juurikin tekstissä käsittelen lähinnä näitä oikeasti halpakopioita. Vaikka tottakai nämä "superfeikit" ovat tietenkin yhtälailla huonojuttu.

   Poista
 3. mun fbn etusivulle ponnahti linkki tähän kirjoitukseen ja olin jo valmistautunut paasaamaan sulle siitä kuinka väärää feikktuotteiden kannatus on ja sun olis todella pitäny nähä ilmeeni kun tajusin että meillä on sama näkökulma asiaan. Tuntuu, että nykyään kaikki ajattelee feikkituotteiden olevan sama asia kuin aito eikä nää niiden ostamisessa mitään väärää. Näin itse vaatesuunnittelijana ja vaatetus suvusta tulevana henkilönä voin sanoa, että kaikista pahimmalta se tuntuu itse suunnittelijasta nähdä omia plagioituja tuotteita tulevan vastaan. On aivan sama onko kysymyksessä pienen kuvituksen kopiointi tai sitten klassikkolaukun malli, joka tapauksessa suunnittelija siitä kärsii. Jokainen feikkituotteen ostaja voi miettiä sitä miltä itsestä tuntuisi että suunnittelee paljon suosiota saavan tuotteen, mutta joku toinen veisi kaikki palkkiot? Tiedän että suurien firmojen (kuten esimerkiksi Dior) suunnittelijat eivät saa suurta palkankorotusta jos suunnittelevat halutun tuotteen, mutta kyllä sillä on jatkopalkkauksen kannalta väliä, onko kyseinen suunnittelija tuottanut firmalle tarpeeksi.
  Anteeksi pitkä ja sekava kommenttini. Alunperin piti vain tulla kiittämään ja sanomaan, että sulla on hyviä mielipiteitä :D

  - Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ihana kommentti Riikka! :) Oon niin samaa mieltä sun kanssa. Feikeissä on niin paljon pahaa, ettei kaikki tunnu edes tajuavan sitä. Ja vaikka tajuaisivat, omanapa on sen verran tärkeämpi ettei sillä olekkaan merkitystä. Toivotaan että tää epäkohta poistuis pikkuhiljaa pienten tekojen kasvaessa isoksi! :)

   Poista
 4. järkyttävää tekstiä. kuullostaa juuri sellaiselta lissulta jonka vanhemmat on maksaneet näitä aitoja laukkuja. esikuva sinusta on erittäin pinnallinen ihminen. arvostelet ihmisiä niiden ostosten kautta. en ymmärrä millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista että kuulostan siltä, koska niin ei todellakaan ole. Itse olen jokaisen merkkituotteeni maksanut.
   Olisit pikkuisen tarkemmin voinut lukaista, puhuin ensivaikutelmasta. Sekä lause jossa tämän mainitsi sisälsi sanan "yleensä". Mahtaako olla sulle tuttu ennestään? :) Eli tapauskohtaisesti tottakai aina mennään.
   Mutta se että joku tukee noita edellä mainittuja huonoja asioita feikkituotteilla, kertoo jonkin verran useimmiten. Se että mä julkaisen mun mielipiteen asiaan yleisesti, ei tee musta sellasta ihmistä että arvostelen ihmiset suoraan ostosten perusteella. Enkä usko että sulla on vara tulla sanomaan mulle näin, koska sä arvostelet mut nimettömästi tällä sun kommentilla, vaikket edes ole lukenut tekstiä kunnolla! :)

   Poista
 5. Oon sun kanssa ihan samaa mieltä tästä! Musta on jopa säälittävää kun muutamat mun kaverit kehuskelee uusilla merkkilaukuillaan ja ties millä. Mulle on aina opetettu justkin tuo, että laatu korvaa määrän ja sitähän tässä pyritään noudattamaan (taitaa munkin vaatekaapista tosin löytyä feikki Hollisterin huppari, jonka ostin Turkista huonon kelin vuoksi kun en fiksuna ollutkaan pakannut mitään pitkähihasta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut sitten tosi upea kasvatus josta voit olla ylpeä! :) Eiköhän meistä aika moni ole joskus syyllistynyt feikkiin, mutta se että säkin teit sen sen takia että tarvitsit hupparin. Et tarvinnut "Hollisteria" jota käyttää "Hollisterina". Siinä on iso ero! :)

   Poista
 6. Kirjotit juuri mun ajatukset sanoiksi. Hienoa että jotkun muutkin osaa vielä arvostaa sitä aitoa tavaraa, ja esim. Sen hankkimisen eteen tehtyä työtä! :-)

  -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku muukin ajattelee samalla tavalla! :)

   Poista
 7. Mun on pakko sanoa, että rispektit sulle tästä tekstistä! Mun mielestä tää teksti on niin totta, itsekkin säästin monta kuukautta jotta sain aidon MKn laukun, vaikka kaverini niin hehkutti kun heillä on ihan aidonnäköisiä feikkejä.. Mielestäni ne eivät edes näytä samalta.. Oon myös sitä mieltä, että niiden lasten, jotka niitä laukkuja tekee olisi parempi päästä kouluun, eikä tehdä jotain feikkilaukkuja joista he saavat ehkä 5senttiä päivä.. Vaikkei tietenkään niiden ostamattomuus veisikään heitä kouluun, niin silti olisi astetta terveellisempi elämä heillä. Ja tuo, että tuo anonyymi joka väittää että pikkulissuille ostetaan aidot yms, niin juu, kyllä sellaisiakin on, mutta esimerkiksi minä säästin itse omaan laukkuuni rahaa, ja äitini maksoi mulle joululahjaksi laukusta osan..

  Kiitoksia sulle, kun kirjoitit ihan älyttömän hyvän tekstin ja suoraan oman mielipiteesi asiasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista! :) Tuo "ottaen huomioon yhden poikkeusluokan" on juurikin tämä pappa betalar -ryhmä joka on ihan oma lukunsa. Siinä ei ole merkitystä kuin hintalapulla. On juurikin se ryhmä kenelle mun on tosi vaikea luoda arvostusta. Itse 15 kesäisestä itse omat menoni ja kulut maksaneena. Enkä vaihtais päivääkään.
   Tuo että äitisi on maksanut laukusta osan, ja itse sitten oman osasi on musta tosi hieno idea! Sä arvostat sitä laukkua ihan eri tavalla kun siinä on omaakin rahaa kiinni! :)

   Poista
 8. tää tuli mun fb etusivulle ja päädyin tämän sitten lukemaan. Oon täysin samaa mieltä siitä, että joo feikki on aina feikki. Enkä itse ostais myöskään feikkiä, vaan ei merkkilaukun mutta hyvän. Kuitenkin toi rikollisuus ja lapsityövoima ei nyt tässä tekstissäsi täysin pidä paikkaa. Ihan samallailla Apple käyttää lapsityövoimaa, kuten moni muu brändi. Ylefemmalta tuli juuri dokumentti siitä ja se on sääli, miten näin on. Samoin aihetta on puitu monissa muissakin yhteyksissä. Harmi ettei nää jätti firmat pidä huolta työntekijöidensä oikeuksista sen enempää kuin katukauppiaat. Eli se jos joku, joka haluaa samannäköisen laukun kuin Louis vuitton niin en kyllä suutu jos ostaa feikkinä, vaikken itse niin tekisi. Haha en enää tiiä mikä tän kommentin pointti on, mutta toi lapsityövoima vaan särähti korvaan. Kiva blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentistasi! :) Ja no joo siis olet oikeassa että ei tää tosiaan ainut asia missä rikollisuutta ja esim lapsityövoimaa esiintyy ole. Mutta tässä koko homma on ihan ideasta lähtien rikollinen, se oli se mun pointti. Ymmärrän kyllä taas täysin sun pointin :-)

   Poista
 9. oon samaa mieltä, että laatu aina määrän edelle ja että mielummin ostaa kerralla hyvän loppu elämäksi, kuin huonon muutamaksi kuukaudeksi! ainoa mikä pisti tekstissä silmään oli toi lapsityövoima ja rikollisuus yms. mitä feikkiä ostaessa tulee kannatettua, sillä kyllä ihan perus vaatekaupat kuten H&M ja monet muutkin käyttävät lapsityövoimaa ja maksavat valmistajille naurettavan huonoa palkkaa eli se ei mielestäni ole peruste miksei feikkiä voisi ostaa. kuten mainitsit, en itsekkään ymmärrä feikin ostoa ja se jälkeen hirveetä väittöä, että tuote on aito. ihan rehellisesti kantais tuotettaan feikkinä! itsellänikin löytyy vaikka mitä feikkikamaa mitä nuoruusvuosina tuli ulkomailta raahattua, mutta miksi väittäisin turkkilaisten "uggien" olevan aidot kun eivät kerran ole? vaikka hiukan pinnallinen olo tämmöisistä teksteistä aina tulee, oli tämä mielestäni kivaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ano! :) No siis joo niinkuin aikaisemmin jo vastasinkin, lapsityövoimaa esiintyy muuallakin. Mutta kokonaisuudessaan kun miettii mitä mahdollistaa ostamalla feikin, nii siihen kuuluu kyllä myös se lapsityövoima monen muun lisäksi. Tästäkin asiasta saisi maat ja taivaat kirjoitettua, mutta nyt oli kyse vain tästä aiheesta. :D
   Tarkoitukseni ei siis ollutkaan olla pinnallinen, ihana kuulla että ymmärsit sen! :)

   Poista
 10. Sä olet pinnallinen ja nolo ihminen. Ja kyllä, olet luonnossa samanlainen, sut kun satun tuntemaan. Mutta koska en todellakaan ole sun sydänystävä, vaan enemmänkin "kohteliaisuusesta moikkaan kun tavataan" -tuttu, joten en aio nimellisenä tätä sanoa.

  A) kaikki ei voi ostaa aitoa. Ei vain voi. Sittenkun on rahaa säästetty, on lainan lyhennys, auton vakuutus, erääntynyt eläinlääkärilasku, puhelimen huollatus, uusi mikro jne. Sun elämäs on vaan kiiltokuva life jossa ei ole muutakuin unelmaduuni, vaatteet ja laukut. Tervetuloa elämään, auto hajoo, työpaikka mene konkkaan, kodinkoneita hajoilee, puhelin putoo asvalttiin, koiralta löytyy kasvain ja ell kustannukset taivaissa jne. Ja koska rahaa ei ole aitoon, ostan feikin.

  B) älä yleistä, läheskään kaikki, ei edes kolmannes väitä sitä aidoksi. Moni voi kantaa tyytyväisenä feikkiä.

  C)laukun voi ostaa myös siksi että sinne saa tavaraa ja tavara kulkee laukussa hyvin mukana. Oli se aito tai ei, se voi miellyttää omaa silmää (sen ei tarvitse miellyttää prinsessabloggaajan silmää)

  D) tiedätkö sä mikä on harmaa talous? :D se että ostaa thaimaasta feikin laukun ei liity mitenkään suomen talouteen yhtään sen enempää kuin aidon ostaninen. Ja jos ostaa sen suonesta liikkeestä (en tiedä myydäänkö suomessa feikkejä liikkeissä) ei kanssa ole harmaata taloutta, siinä laukun hinnassa on arvonlisävero. Ja jos ostaa kirpparilta, niin ei, ei sekään liity talouteen (ellei kyseessä ole joku pimeänä laukkuja valnistava ja kirppareilla myyvä nutta se on jo ihan oma kategoriansa). Ja lapsityövoimaa? Jos ostan pirkan banaanin kaupasta, niin siihen on käytetty lapsityövoimaa. Taitaa chiqitan banaanitkin olla lapsityövoimalla kerätty ja tuotu. Reilun kaupan banaanit ei ole lapsityövoimalla. ELI OLKAA TARKKOJA MITÄ BANAANIA OSTATTE, muuten ootte sairaita lapsityövoimaa suosivia sadisteja.

  E) sä olet pinnallinen pikkuprinsessa ja hyvin äärimmäisen nolo. Oon aina pitäny sun blogia kivana, mutta heissan, mä en tälläsen ylimielisen prinsessan blogia lue :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et todellakaan tunne mua. Se tulee esiin jo tästä sun kommentistasi. Mä jaan blogissani pintaraapaisun elämästäni. Tuttu voit olla niinkuin itsekkin sanoit, mutta sillä ei ole mitään samaa sen kanssa että tuntisit mut.
   Ihan vaan tervetuloa elämään itsellesi, mun kissa menehtyi kasvaimeen, mun auto on hajonnut useitakin kertoja, mulla on ollut munuaistulehdus helvetin monta kertaa jonka tutkimiseen menee myöskin rahaa. Jatkanko? Ihan olen näistäkin täällä blogissa kertonut...
   Mutta pääasiassa haluan pitää mun blogin positiivisena ja iloisena paikkana, enkä jaa täällä mitään liian henkilökohtaisia juttuja.
   Se että mä en halua tukea rikollisuutta ja montaa muuta ikävää juttua, ja ostaa suoraa feikkiä mistään hinnasta ei tee musta todellakaan noloa ihmistä. Tai se että kirjoitan siitä mielipiteeni. Ja ihan turha lässyttää jotain ettet aijo tätä nimellisenä sanoa koska ja koska. Sä olet tässä nyt se nolo kun tuut mulle näin sanomaan, ja yrität perustella tietosi faktaksi koska väität tuntevasi mut. Se menee ihan pieleen jo tässä kommentissa, sä et edes tiedä musta kaikkia asioita mitä täällä blogissa on ollut. Puhumattakaan siittä mitä täällä en kerro.
   Mut ainakin näyttäis osuvan ja uppoavan tekstin pääsanoma kun menee noin tunteisiin että tarvitsee mua haukkumaan syyttä tulla.

   Poista
  2. Mun on ihan pakko kommentoida tätä anoa, kun pisti ihan vihaksi tämä kommentti! Miten nolon kuvan sinä anonyymi annat itsestäsi kun kehtaat tällaista sontaa tulla kirjoittamaan ? Ensinnäkin miten feikki koko muita kun moikkaa kaupungilla ja sitten tulee anonyyminä haukkumaan hemmotelluksi pinnalliseksi pikkuprinsessaksi, kun ei uskalla henkilöllisyyttä paljastaa kohteliaisuus syistä. Onko näin noloja ihmisiä olemassa? Feikkille feikki laukku sopiikin kun nenä päähän ;) Tekstistä paistaa kateus ja itse sääli. Toivottavasti et enää moikkaa Henna kaupungilla. Terveisin Jasmina - The moment of beauty blogi

   Poista
  3. Valitettavasti näitä ihmisiä on turhankin paljon olemassa.. Kiitos Jasmina puolustuksesta ja ihanasta kommentista! :) Mutta lyhyesti, sä oot kyllä ihan oikeassa! :)

   Poista
 11. MK nyt on vielä iha halpa lissujen merkki, vähänku uus guess, et kyllä niihin on varaa ilman feikkejäkin... Luuserit duuniin vaa... Mun mielestä ranskassa on laitointa pitää kopio laukkua ja voi joutua ongelmiin siitä, jos on ranskalainen merkki kyseessä kuten LV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis tuosta olen samaa mieltä että MK on halpamerkki näiden luksusmerkkien rinnalla. Mutta käännettynä ihan perus merkittömien laukkujen rinnalla se ei ole.
   Hyvin mahdollista onkin että on laitonta. Ja varmasti oikein että onkin! :)

   Poista
 12. Asiaa! itsehän en tosin omista yhtäkään merkkilaukkua, mutta en kyllä menisi sitä feikkiä MK:takaan ostamaan :D ehkä en vaan vielä ole pässyt sisään noiden merkkilaukkujen maailmaan, vaikka saisinhan sellaisen ostettua jos haluaisin, ja varmasti jossain vaiheessa tulenkin ostamaan. Tällä hetkellä rahat menevät vain muihin asioihin :) ihanaa kun kirjoitat välillä vähän syvällisempiäkin tekstejä ja tuot omat ajatuksesi esille <3

  VastaaPoista
 13. Heips! En ole aikaisemmin käynyt blogiasi kommentoimassa, mutta olen sitä jo jonkin aikaa seuraillut. Monet "tusinateinilifestyleblogit" (anteeksi epäkorrekti ilmaus :D) ovat vain niin täynnä sitä samaa tavaraa, tässä mun vaatteet, tässä mun meikit, ettei niitä jaksa lukea - aina vain sitä SAMAA. Sun blogi kuitenkin jostain syystä kolahti, ja tätä on tosi kiva lueskella ja katsella. Tykkään!

  Ja asiaan. Minulla ei ole sen painavampaa mielipidettä kirjoittamaasi asiaan, koska minulla ei ole oikeastaan minkäännäköistä tarvetta noille merkkilaukuille ja muille - ns "tavalliset" riittävät minulle ihan hyvin. Mutta siinä olet oikeassa, että kannattaisi ostaa mielummin se yksi laadukas kuin sata laadutonta. Ihan jo senkin takia, että yleensä laadukkaat, kalliimmat tuotteet kestävät paremmin. Vertaa vaikka sitä, että ostaa 10 euron kengät H&M:ltä tai 100 euron kengät oikeasta kenkäkaupasta. Niitä H&M:n kenkiä joutuu sitten ostelemaan joka kuukausi, kun ne hajoavat, ja 100 euron kengät porskuttavat onnellisina viisikin vuotta. Jännä tuo perustelu, että "ei ole varaa" kalliimpaan, koska nuo halvemmat halpikset voivat todellisuudessa tulla kalliimmaksi, kun niitä joutuu ostamaan sen kymmenen siinä missä laatutavaraa riittää yksi. Tosin en tiedä missä hintaluokissa nuo merkkilaukut liikkuvat, ne saattavat olla jo sen verran hintavia ettei tällainen ajattelu ihan päde. Mutta silti.

  Jännä on myös se, miten ei vaan voi olla eri mieltä. Pakko on tunkea samaan kommenttiin ne solvaukset ja tulkinnat tuntemattoman ihmisen persoonallisuudesta. Sanonpahan vain, että jos minä olisin eri mieltä tai jos minulla olisi joku käsitys sinun noloudestasi ja pinnallisuudestasi, niin en kyllä kokisi tarvetta tulla julistamaan sitä tänne. Saahan sitä nyt olla sitä mieltä, että sinä olet hemmoteltu teinilissu (mistä sitten ikinä olisikaan sellaisen käsityksen repäissyt kun juuri olet korostanut että itse maksetaan nuo laukut ja muut :D), mutta miksei voi vaan istua kotona kiristelemässä hampaita sen sijaan että tulee kaatamaan turhautumisensa tänne. En kyllä ymmärrä. Sinä kun kuitenkin ihan asiallisesti ilmaisit oman mielipiteesi.

  Pahoittelut, meni vähän aiheen vierestä, mutta "pinnallinen pikkuprinsessa" herätti aggressioita, jotka oli tultava purkamaan. Hyvää maanantain jatkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti! ♥ Kiitos paljon näistä sanoista! :-) Piristä päivää kummasti. Ensinnäkin hurjan paljon kiitoksia kehuista ja on mukava kuulla että tykkäät blogistani. Kiitos myös puolustuksesta!
   Oot ihan oikeassa tuossa että joskus laadusta maksaminen tulee huomattavasti edullisemmaksi. Ja se että jotkut ajattelevat että automaattisesti jos on jotain kallista, se on vanhempien rahoittama. Ja pyh sanon minä. Jokainen meistä päättää itse mitä tekee rahoillaan. Kyllä mullakin on tuttuja jotka ryyppäävät ja polttavat saman summan euroja kun minä pistän muutamaan laukkuun. Kun ei itsellä tuota alkoholia oikeastaan kulu, ja tupakkaa senkään vertaa. Elämä on valintoja :)

   Ja totta, en missään kohtaa sano että minun mielipiteeni olisi se ainoa oikea. Maailma on täynnä mielipiteitä. Mutta se että jollakin on vara tulla leimaamaan mut ja haukumaan mut koska olen hänen kanssaan eri mieltä. Ei pysty ymmärtämään.

   Ihan hurjan ihanaa maanantain jatkoa myös sinulle sinne! :)

   Poista
 14. Mitä paskaa mä just luin :D en ymmärrä mitä väliä sillä on minkälainen laukku on kenelläkin, vielä vähemmän sitä et aletaan tuomita jotakin sen perusteella HALOO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuolla yllä kävin läpi mitä väliä sillä on. Ihan ensinnäkin se että se tukee rikollisuutta monessakin eri muodossa. Susta on ihan ok että rikollisuus kasvaa ja saa aikaan ihan hirveitä asioita? No, kukin on omaa mieltään :-)

   Poista
 15. Itselläni ei ole vahvaa mielipidettä asiaan mutta lapsityövoiman ja rikollisuuden vetäminen asiaan on tekpyhää. Mitä eroa on että eläin on jouduttu tappamaan aidon nahan vuoksi laukkuun kun että feikkiin on käytetty lapsityövoimaa, sairasta kummatkin eikä feikkilaukun ostaja tee sen suurempaa hirveyttä kun sen aidonkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feikkilaukku pitää sisällään paljon muutakin rikollisuutta kuin lapsityövoiman... Siinä kylläkin on iso ero.

   Poista
 16. Mä en IKINÄ maksais yli 60€ laukusta, joten mä ostan vain feikkejä (vaikka kaksi aitoa guess:ia omistaakin). Mä voin kyllä käyttää sen 300-800€ mitä muut maksaa laukusta niin normaalin asumiseen tai vaikka ruokaan. Pakko myöntää, että se, että voi käyttää VAIN aitoja on naurettavaa touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtälailla mulla menee normaaliin asumiseen ja ruokaan, että ei tässä syömättä ja koditta eletä :D Aitojen ja merkittömien laukkujen käyttö ei todellakaan ole naurettavaa. Vaan se että pitää ostaa feikki koska joku laukku näyttää kivalta eikä halua maksaa aidosta. Se on naurettavaa, ja lisäksi tukee rikollisuutta. Katsoskun merkittömällä laukulla ja feikkilaukulla on aika suuri ero :)

   Poista
  2. Molempiin saa tarvittavat kamat, feikistä maksaa vaan kohtuullisen hinnan. Jos oikeesti ajattelee niin, että se tulee rikollisuutta, niin eihän tässä maailmassa voi elää - mikään tuote ei ole ns. puhtaaasti tehty.

   Poista
  3. Tuolla sun ajattelutavalla tässä maailmassa ei todellakaan voisi elää.. Sitä paitsi aika monikin tuote on puhtaasti tehty.. Sun mielestä kohtuullinen hinta siittä että useampi osapuoli kärsii. No siis joo tottakai tärkeintähän on se että sä saat sen aitoa muistuttavan laukun olallesi koska olet kyseiseen luomukseen ihastunut etkä omaa taitoa kunnioittaa sen alkuperää ja ostaa sitä alkuperäisenä. Vaan ennemmin tuet sitten montaa eri rikollisuutta.

   Poista
  4. Tässä kohtaa itseasiassa toivon että sä et tiedä mikä ero on feikillä ja merkittömällä tuotteella, ja oletan että sä puhut merkittömästä tuotteesta...

   Poista
 17. Tykkään siun blogista tosi paljon! Oon lukenut jo pitkään :)

  Pakko laittaa nyt kommenttia: mie ostin n. puoli vuotta sitten Guessin lompakon ja nyt siitä on värjääntynyt mm. guessin logo. Ja lompakko on aito, merkkiliikkeestä ostettu. Harmittaa hirveästi kun värjääntyy tolleen, mutta toki feikkilompakko olisi hajonnut jo kokonaan :D
  Aito on aina aito!
  - M :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiksi kiitos ihanasta kommentista ja kehuista! :) Tosi mukava kuulla että tykkäät! ♥
   Ja joo siis tuo on Guessin yleinen ongelma, niin koruissa kuin laukuissakin. Guessilla muutenkin tuntuu laukuissa ja lompakoissa olevan vähän ilmaa hinnassa. Pari kymppiä enemmän (joskus ei edes sitä!) niin saa esim DKNY:ltä aitonahkaisen! Joka muuten kestää sekä kultaiset logot ja vetoketjut pysyvät kultaisena! :)

   Poista
 18. TODELLA SYVÄLLISTÄ KESKUSTELUA! VOI LUOJA. JA MAAILMASSA, MYÖS SUOMESSA IHMISET NÄKEE NÄLKÄÄ. UPEA ON SUOMEN TULAVAISUUS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella syvällistä blogin mittakaavassa! :-) Normaaliin pinnalliseen hömppään verrattuna omasta mielipiteestä puhuminen on!

   Poista
 19. Hmm mielenkiintoinen aihe, jota itsekin on tullut mietittyä usein. Mua ei oikeastaan kiinnosta kuka kantaa aitoa ja kuka feikkiä laukkua, en omista asialle montaakaan ajatusta kun Neverfulleja tulee kaupungilla vastaan joka toisella. Nopealla vilkaisulla feikin tunnistaminen on aina vaan vaikeampaa ja useissa tapauksissa aivan mahdotonta. Törmäsin vähän aikaa sitten youtubessa videoon, jossa esitellään ylpeänä feikki Chanel flap bagia, joka oli niin mielettömän aidon näköinen, että en olisi osannut siitä epäillä, vaikka perusjutut Chanelin aitouttamisesta tiedänkin. Samalla käyttäjällä oli vastaava video myös Pradan saffiano totesta, joka oli myös varsin hyvin tehty, ja Pradan viimeaikaisten laatuongelmien myötä en yhtän ihmettelisi, jos tämä feikki olisi jopa parempi laatuisempi kuin aito. Mitä tässä yritän sanoa, niin merkkilaukkujen ja feikkilaukkujen laatuerot ovat enää hiuksenhienoja jos sitäkään. Voit maksaa sen 1600e Pradasta, mutta kokemusten perusteella on hyvinkin mahdollista ettei nahka kestä edes viittä vuotta hyvänä. Hyvin suurella todennäköisyydellä se ei tule olemaan mikään loppuelämän laukku. Tämän vuoksi merkkilaukkujen puolustuspuheessa laadukkuus ei ole enää mikään vahva argumentti.

  Feikkilaukkuja ehkä isompi ongelma mulle on suunnittelijoiden plagiointi toisilta. Kaikki tietää Michael Korsin vastaavat laukut Neverfullille, Speedylle yms. Kopiointi on niin räikeää, etten ihmettele miksi useat Vuitton-harrastajat ovat vetäneet hernepussin nenäänsä tästä. En ymmärrä miksi tämä olisi yhtään hyväksyttävämpää, samalla tavalla Kors ratsastaa toisten muotitalojen suosiolla tarjoten halvemmat versiot kestosuosikeista. Eikä Kors tietenkään ole ainoa, kyllähän Sac du Jour muistuttaa myös aika tavalla Birkiniä...

  Mä en ehkä itse pystyisi kuvittelemaan itselläni feikkilaukkua, koska rakastan haaveilla ja säästää niskalimassa uutta laukkuhankintaa varten. Se on tavallaan mun harrastus, heheh :D Mun rakkain (ja kallein) laukku on sellainen, jonka merkkiä ei edes tiedä kuin vaan hieman muotia seuraavat. Tärkeintä mulle onkin, että se on mulle spesiaali laukku, vaikka ei muiden silmään näytä yhtään kummosemmalta kuin joku perus Hennesin parinkympin veska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tutta pitkästä kommentista! :-) Yhdyn tuohon että kun puhutaan oikeasti laatumerkeistä niin laadukkuus ei ole enään niin vahva argumentti. Mutta jos puhutaan nyt vaikka paljon puhutusta MKsta, niin kyllä feikillä ja aidolla on valtava ero! Ja se että noissa aidoissa laadukkaissa merkeissä, mm juurikin Chanel yms, on yleensä vähän sellaista takuuntapaista, että jos se nyt leviää käsiin ensimmäisillä kerroilla.

   Ja siis yksi rikollisuushan on juuri tuo ideoiden varastaminen minkä feikkilaukut mahdollistaa. Sekä tottakai marketeistakin löytyy hyvin vastaavia, mutta vain logot puuttuvat. Sitäkään en kyllä ymmärrä.

   Ihastelen sun asennetta! Oon niin samaa mieltä tuossa että on upeaa säästää johonkin pitkään haluamaansa juttuun, ja sitten saada se mukaan jokapäiväiseen elämään ♥ :)

   Poista
 20. Ei mitään, ymmärrän sun pointin, on se aito aina aito ja varmasti kestävämpi ku epäaidot, mut se että sitä rikollisuutta on ihan jokapäiväisesti, turkistarhausta, tappoja, hyväkskäyttöjä. Jopa niinkin yleinen "päivittäisrytkykauppa" kun H&M luopui vasta vähän aikaa sitten aitoa angoraa sisältävien tuotteiden myynnin, ja angorahan revitään elävistä kaneista surutta. Harmittavan moni käyttää niitä tuotteita edes tiedostamatta sitä. Jos ostat untuvatakin, untuvat on revitty ihan samalla tavalla eläimestä, vielä kun se on elävä. Ja sitä löydät niin "halvemmista" kun kalliimmista merkeistä. Ei tässä maailmassa enää ketään ymmärrä et missä mennään, ei ketään tiedä mitä tuotteisiin on oikeesti käytetty, ketä ne on väkertänyt. Kyllä nää melkein kaikki made in china, bangladesh tms on jotain lapsityövoimaa. Ihmiset tyhmistyy päivä päivältä, kaikki kannetaan valmiiksi, ja kaikki haluaa sulkee silmänsä siltä et mitä täällä tapahtuu. Ja ei, oikeesti todella harva asia on niin "puhdasta tuotantoa", et sä oikeesti tietäisit et mistä mikäkin tuote on tullut ja miten se on tuotettu. Kalleimmat merkithän käyttää juurikin nahkaa, aitoa turkista jne jne jne, mut mikä tekee siitä hyväksyttävämpää että sit viedään eläimiltä turkki, nahka, ja vielä niiden ollessa elossa ollessaan, koska kaikki käytettävä kuulemma pilaantuu ja menee "huonoksi" jos eläin on elossa. Joo, sehän onkin kiva kun se kituu ja kärsii. Loppupeleissä ihminen on aina se paha, ja tiedän et tästä kommentista provosoidutaan nyt niin pahasti, ja olen häiriintynyt ja sitä ja tätä, mut mä mieluummin puolustan eläinten oikeuksia kun sitä, mitä ihmisille tehdään. Ihminen on julma ja ajattelematon, ja kaikki on lähtöisin siitä. Mun mielestäni jokainen vois sit vaikka olla ilman laukkua jos tähän hommaan lähdetään, koska kyllä ne merkkilaukutkin rikkoo montaa eri oikeutta tässä maailmassa. Ja ei, itse en edes käytä laukkua, joten ei voi vetää tähän sitä korttia et mistäs minä mitään tietäisin. Mutta tiedän, kun olen asioista ottanut selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentistasi sekä kattavasta tekstistä! Oon monessa asiassa sun kanssa samaa mieltä.
   Rikollisuutta on maailma täynnä, en missään kohtaa kiellä sitä. Tässä kirjoituksessa käyn läpi feikkilaukkujen osuutta siihen, koska se nyt sattuu olemaan lähinnä tän blogin kategoriaa, ja asia mihin on monen todella helppo vaikuttaa.
   Eläinten nahkoja on käytetty iät ja ajat, mutta se mihin suuntaan se on mennyt niin on jotain niin järkyttävää. Mun mummu on nuorena kasvattanut turkiseläimiä, ja mm mun isä on pikkupoikana leikkinyt niiden kanssa. Ne eläimet sai elää onnellisina ja lähes vapaina isoissa tarhoissa luonnossa. Se mitä se on nyt, niin sitä en kyllä ikinä tule ymmärtämään ja siinä sais maat petrata huomattavasti lakipykälien kanssa.

   Sä et ole häiriintynyt etkä sitä etkä tätä, vaan sulla on asenne kohdillaan! :)

   Poista
 21. Mulla itsellä on MK aito laukku mikä maksoi vähän alle 300€ ja matkalta on tullut ostettua feikki MK laukku maksoi 35€ itse en huomaa laadussa yhtään mitään eroa ja laukut näyttävät ja tuntuvat ihan samalta. Turistipaikassa oli myös näitä feikkilaukkuja alle 20€ niistä näki selvästi että on feikki. En ole kyllä kellekkään väittänytkään että feikki olisi aito enkä tiedä ketään muutakaan kuka niin olisi tehnyt vaan naureskellen puhutaan turkin korsista yms. Syy miksi ostin aidon on, laukku on klassinen musta laukku mitä voin kuvitella käyttäväni vuosia, feikki taas semmonen kesälaukku missä sen verran erikoinen kuosi että luultavasti sitä käyttää yhden/kaksi kesää sattui vaan mielyttään silmää ja laukkua tulee käytettyä sen 35€ edestä muttei 300€. Mua ei tippaakaan kiinnosta jos jonkun olalla keikkuu aito tai feikkilaukku se ei kerro ihmisestä yhtään mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kantasi :-) Se on niin tapaus kohtausta kertooko feikkilaukku ihmisestä jotain vai ei. Ei voi sanoa että kertoo tai ei kerro! :)

   Poista
 22. kiva blogi sinulla :-)) Itselläni ei ole aivan samaa käsitystä asiasta, aika sama kylläkin, mutta kiva saada muitakin näkökulmia tästä asiasta! Olet muuten todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) Ja niimpä, maailmassa on mielipiteitä paljon! Eikä ole yhtä oikeaa missään asiassa :)

   Poista
 23. Uskon että näkökulmasi olisi eri, jos et olisi varttunut rikkaassa perheessä. Rikkailla on varaa ostaa säästämällä 400e laukku, muttei kaikilla ole sellaista summaa rahaa, edes säästämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä uskot nyt aika helvetin väärin. Sillä miten rikkaasta perheestä mä olen ei ole mitään merkitystä tän asian kanssa. Ja itseasiassa, olen todella köyhästä perheestä. Yksinhuoltaja äidin ja veljen kanssa kolmisteen asuttiin lapsuus. Isällä kävin joka kolmas viikonloppu ja voi veljet ne meinaan oli luksusta kun sai käydä leffassa ja karkkia normaalia enemmän ihan itselle, eikä tarvinnut kaikkea jakaa veljen kanssa. Isän elatusapua ei paljoa kuulunut eikä näkynyt koskaan.
   Mut vaikka köyhä lapsuus ja osa nuoruudestakin oli, mä en vaihtais päivääkään. Sillä olen ainakin saanut kunnon kasvatuksen joka on mulle paljon arvokkaampaa kuin raha. Olen myös oppinut tekemään töitä rahan eteen ja sitä myötä myös säästämään. Ja myös oppinut että rikollisuutta ei kuulu kannattaa.
   Rikkaus ja säästäminen ei millään tavalla liity yhteen. Toki rikkaiden on helpompi säästää, mutta ei se sitä tarkoita että he ovat ainoita ketkä säästää voivat. Se on paljon myös valinnoista kiinni :-)

   Poista
 24. Kauheasti kiinnostaa millaista rikollisuutta feikkilaukut tukevat? Mainitset sen tekstissä ja useassa kommentissa, muttet ikinä sano mitä rikollisuutta meinaat. Missä lähteet siihen, että feikkilaukut tukevat rikollisuutta? Ja "Louis Vuitton käyttää tuotteidensa valmistajina laittomia maahantulijoita. Italialaisen tutkivan journalismin TV-ohjelman Reportin mukaan laittoman ja järjestäytymättömän työvoiman hyväksikäyttö on yleistä luksusmuotituotteiden alalla. Käytäntö on, että muotitalo suunnittelee tuotteen ja tekee siitä mallikappaleen, mutta sen valmistus on siirretty alihankkijoiden ketjulle, jonka viimeinen lenkki on halpa, laiton työvoima." terveisin Wikipedia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feikkilaukun idea on jo rikollinen. Siinä kopioidaan toisen idea ja tehdään sillä rahaa. Osassa näistä tehdään laukuista mukamas "aitoja" ja niitä siis myydään aitoina. Eli kusetetaan ihmisiä, mikä on myöskin rikollisuutta. Koska koko jutun idea on jo rikollinen, laukut täytyy myös tehdä rikollisesti. Lapsityövoima mm on erittäin olennainen osa. Lisäksi laukut myydään eteenpäin rikollisesti. Myös usein tähän pimeään bisnekseen liittyy paljon muutakin, kuten esimerkiksi huumeita. Tuttava esimerkiksi kertoi kerran ollessaan lomamatkalla, jossa näitä piraattituotteita juurikin paljon kaduilla myydään. Ja hän oli siinä sitten jotain katsellut kun myyjä oli kysellyt siihen malliin huumeiden ostosta. Ilmeisesti oli sekoittanut tämän tytön johonkin toiseen jonka niitä oli tarkoitus ostaa.
   Samalla kun multa tätä kysyt olisit tuon ja paljon muutakin aiheeseen liittyvää tietoa hakea netistäkin niinkuin tuon yllämainitsemasikin :)

   Poista
 25. Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa. En itsekään useinmiten osta feikkituotteita. Ja feikkituotteilla tarkoitan sellaisia, jotka kopioivat esim. tunnettujen brändien tuotteita. LV:n monogrammi, Converset ym. kuuluu mun päässä siihen kastiin mihin en pitkällä tikullakaan koske jos eivät ole aitoja. Sanalla "feikki" on montaa merkitystä, mutta oletan että tarkoitit juuri nimenomaan edellä mainitsemiani asioita. Toisaalta ostan mielummin IsaDoran peitevoidepaletin joka on melkeinpä suora kopio huomattavasti kalliimmasta Make Up Storen vastaavasta. Sellainen ei siis minua haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feikki on juurikin suora kopio, joka ei ole mitään tekemistä merkittömän tuotteen kanssa :) Oon sun kanssa siis ihan samaa mieltä! :)

   Poista
 26. Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että feikkilaukut ovat monella tavoin haitallisia, rikollisia ja sisältävät usein esimerkiksi vaarallisia kemikaaleja. Tykkään kuitenkin ostella netissä ja vintageliikkeissä ja silloin on hankala täysin tietää, onko kyseessä feikki vai aito tuote. Googlettamalla löysin mielenkiintoisen appin, jonka avulla homma on tehty aika selkeäksi ja se auttaa ainakin livenä second handina shoppaillessa. Täältä voi lukea lisää jos kiinnostaa: http://www.trendsales.fi/page/aito-vai-feikki-spottaa-feikit-app

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti tuosta, täytyykin käydä lukemassa! :)

   Poista
 27. Henna ihan oikeesti. Jos näät Tampereen keskustas ihmise kuka kantaa feikki korssia ni anna kantaa. Ei sun tarvi mun mielestä ees miettiä et "olikoha toi aito vai feikki?" Anna niiden ihmisten olla. Ei tommose pitäis vaikuttaa sun aamu paskaa. Ja jotenki uskon, että ei sielä ikaalisten s-marketis nyt niiiin hyvä palkka ollu että oot joutunu kaikki maksaan ite(sitähän sä täälä kokoaja touhotat) mun omasta mielestä feikki laukun ostamine ei ole säälittävää. Kaikilla ei vaan välttämättä ole sitä rahaa millä aito ostaa :) itselläni on feikki korssi ja täytyy myöntää että en ostanu sitä sieltä Thaimaan pikku putiikista sen merkin vuoksi. Jotkut sattuvat vaan tarvitsemaan isoa laukkua mihin laittaa esim. Koulujutut. Niin ja sekin vielä että ei sitä ensivaikutelmaa tarvi siitä laukusta otttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siittä mitä sä uskot mun maksamisista on mulle ihan yhdentekevää. Mun ei oo siittä täällä tarve valehdella eikä salailla. Kunnialla voin sanoa hoitaneeni omat kuluni jo monen monta vuotta.
   Toi sun selitys ettet ostanu sitä sen takia että se on feikki Korssi on ehkä naurettavin ikinä :D Isoja, tilavia, nättejä, laadukkaita, edullisia, koulujutuille sopivia laukkuja on kaupat pullollaan. Ilman sitä feikkiä merkkiä siinä kyljessä...
   Totta, kaikilla ei ole raha sitä aitoa ostaa, mutta oma varallisuus on pitkälle itsestään kiinni. S-Marketin palkka on mulle jo pitkälle yli puolivuotta ollut historiaa, ja sekin että se miten se käyttää on aina itsestä kiinni. Joten etpä siittäkään voi mitenkään ylistää mitä olen itse maksanut ja mitä en.
   Tuohon vielä "ei sun tarvi miettiä"... Eipä sitä yleensä hirveästi mieti kun aika usein sen näkee suoraan sen enempää miettimättä. Empä mä missään kohtaa ole sanonutkaan että se mitenkään muhun tai mun aamuihin vaikuttais. Perustelin kantani ja kannan oman mielipiteeni :)

   Poista
 28. Hei,
  Mietin, oletko pinnallinen vai saanko kirjoituksesta väärän vaikutelman. Kerroit sinulla olleen terveysongelmia ja haluan nyt kertoa kuinka ne omalla kohdallani ovat vaikuttaneet suhtautumiseen omaan itseensä ja muihin.
  Olen koko elämäni sairastanut vakavasti, 14-vuotiaana kuntoutin itseni pyörätuolista kävelemään. Vuosiin on mahtanut paljon rankko asioita ja tärkeimmät tehtäväni on ollut hankkia rahaa töistä, syödä, pitää ihana asuntoni ja koittaa jaksaa. Rahani ovat jo erittäin tiukilla kahden Mehiläisessä vierailun jälkeen. Kun tuolla kaupungilla kuljen, feikkilaukku olallani, tuntuu todella kurjalta että minua arvostellaan ja minut lytätään sen perusteella huonoksi. Olen 8 vuotta taistellut kasvaimia vastaan, kuntouttanut itsenä pyörätuolista ja käynyt 2 vuotta kuumeessa töissä, mutta olen huono sillä minulla on feikkilaukku olalla. Minä joka haluan elää edes vähän niinkuin muut, toteuttaa omaa haavettani feikkilaukun kautta, mutta pakolliset lääkekulut, lääkärikulut, ruoka ja vuokra eivät anna ylimääräistä rahaa aitoon. Silti olen hemmetin onnellinen tuosta 25€ laukusta! Ja miksi? Koska olen 21 vuoden aikana oppinut nauttimaan pienistä asioista.
  Hyvää kesää Sinulle!

  T: Tampereen tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ensinnäkin kiitos kommentistasi :-) Mutta niin, tuossa ihan alussa tarkennan tekstistä joillekkin tullutta pinnallista kuvaa. En tuomitse ketään feikkilaukun tai -tuotteen perusteella.Mutten myöskään näe yhtä ainoaa hyvää tai ymmärrettävää syytä ostaa sellaista. Ja siihen miksi en näe, on taas montakin eri syytä. Esimerkkinä se, että feikki ei ole millään tavalla edes vastaava. Feikki on ihan eri asia kuin aito, vaikka se jäljittelisi ulkonäköä kuinka. Ne on lähes aina tehty ihan miten sattuu ja halvimmilla = huonoimmilla mahdolisilla materiaaleilla. + Monet muut yllä mainitsemani syyt. Varsinkin kun samalla hinnalla mitä pulittaa feikkilaukusta saisi tosi hienojakin merkittömiä yksilöitä. Mitkä ei yritä olla mitään muuta mitä oikeasti ovat.
   Ymmärrän että sairastelu vie rahaa, koska itsekkin diabeetikkona ja sen ympärille tulleiden juttujen kanssa rahaa on kyllä kulunut. Ja pahin on vasta edessä kun todella kallis hammasleikkaus on tulossa. Eikä omilleen muutonkaan jälkeen ole voinut paljon herroiksi elellä. Mutta elämä on valintoja ja osaksi sitä mihin ei voi itse vaikuttaa. Esimerkkinä monet kaveripiiristäni käyttävät saman verran viinaan ja tupakkaan millä minä ostan yhden merkkilaukun.
   Arvostan todella tuota sun selviytymis tarinaasi, ja toivon todella että sullakin olisi nyt vaikeimmat takana ja kasvaimet selätetty! Eikä se että sä käytät feikkulaukkua vaikuta siihen arvostukseen millään lailla tai muutenkaan tee susta huonompaa ihmistä. Mutta ei se silti tarkoita että se feikkilaukun käyttö olisi millään tavalla mun mielestä ymmärrettävämpää. :) Toivottavasti tajusit mun pointin!
   Hyvää kesää myös sulle! ♥

   Poista
 29. Minun ensimmäiset aidot laukut olivat Guessin ja Tommy Hilfigerin, mukaan on mahtunut ei nimekkäitä , joita voi käyttää ihan miten haluaa... Feikkejä MK:n laukkuja minulla on tasan yksi ja se on isäni ostama thaimaasta( isäni kun ei ole merkkitietoinen :) ) Nyt omistan useamman aidon Mk:n laukun ja päivääkään en ole katunut että rahani olen niihin laittanut. Mieheltäni sain Tiger of swedenin pienen laukun ja hän kysyi että oliko tämä laukku joku nimekäskin? Mieheni kyllä tietää merkkien perään ja on aina sanonut että jätä ne feikit ostamatta kun on varaa ostaa merkkilaukkujakin. Jokainen ostaa sellaisen laukun mihin itsellää n on varaa. Kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 30. Oot kyllä hiton tekopyhä ja mitenkä luulet että noi merkkilaukut tehdään ? Tai mitä luulet että kuka ne tekee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimettömän onkin niin hiton hyvä huudella tuollaisia :--D Merkkilaukkujen/merkittömien laukkujen tekeminen verrattuna feikkeihin, siinä on satavarmasti eroa. Voit uskotella itsellesi ihan mitä itse haluat, sehän se vasta tekopyhää onkin ;)

   Poista
 31. Löysin kirjoituksesi ihan vahingossa, liekö blogi elossa enää? Mutta pakko oli kommentoida - aihehan ei koskaan vanhene.

  Itsellä ei juuri merkkilaukkuja ole (kaksi teiniä ja yksi pikkuinen vievät kyllä ylimääräiset rahat mitä sattuu omakotiasumisesta jäämään...) mutta kyllä silti on helppoa olla kanssasi samaa mieltä. Omat laukkuni ovat useimmiten aitoa nahkaa (kuten myös saappaat, nahkamekot ja nahkatakit) ja satsaan "merkittömään laatuun". Joku feikkilaukku - ei kiitos! Mieluummin sitten joku halpismerkin (Tosca Blu, Tommy Hilfiger, Tiger of Sweden yms) oikea nahkalaukku silläkin rahalla, tai sitten ihan rehellisen kankainen - Marimekolla on ihan siistejä kangaslaukkuja, Ivana Helsingillä yms... Sama pätee kyllä muihinkin asusteisiin tai vaatteisiin, miksi ihmeessä kukaan ostaa jotain akryyli"villatakkeja" tai vastaavia, kun saa järkevään hintaan villa-silkki -huiveja, keittovillaisia takkeja jne jotka vaan paranee käytössä, kun taas keinokuidut on melkeinpä kertakäytökamaa? Ei jaksa tajuta!

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥