Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

10 vinkkiä onnellisuuteen

1. Positiivisuus. Mua kehutaan usein positiiviseksi ihmiseksi, ja siihen oon myös yrittänyt itse pyrkiä. Se helpottaa kummasti elämää kun ei ajattele kaikkea aina negatiivisesti tai varsinkaan pelkästään negatiivisesti. Tottakai on asioita joissa ei ole mitään positiivista, ja ne kuuluvatkin elämään. Mutta kuitenkin aikapaljon isompi osa on niitä että se ajattelutapa on vain susta itsestäs kiinni. 

2. Itselle nauramaan oppiminen. On suunnattoman tärkeä piirre. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin että hemmo vetää hernepellot nenäänsä joka kohdassa kun tekee pienenkin virheen. Mä ainakin olisin menettänyt monet makeat naurut jos en osaisi nauraa itselleni. Se että kun sä opit nauramaan itsellesi, sä voit olla paljon rennommin ja tehdä niitä virheitä ilman paineita että joku nauraa sulle. 

3. Jokainen päivä joku kehu itselle. Oli se sitten pieni tai suuri, on aina hyvä muistaa nostaa jotain positiivista esille. Ihan liian usein tulee ajateltua vain niitä negatiivisia juttuja. "Ompa taas hiukset huonosti", "että kun en osannut tehdä sitä oikein". Se että tänään ei ollut se paras hiuspäivä, sä voit nostaa sun kasvoille hymyn sitäkin paremmin ja todeta miten hyvältä se näyttää oli hiukset miten hyvänsä. Tai jos et osannut jotain juttua, osaat sen varmasti ens kerralla paremmin, ja ootpahan ainakin yrittänyt etkä heti luovuttanut! 
  
onnellisuus1

4. Opi hyväksymään virheet. Kaikki me tehdään virheitä, ja kaikissa meissä on virheitä. Ykskään täällä ei ole täydellinen. Mutta silloin kun itse ne hyväksyy on tasapainossa itsensä kanssa. Tarkoitan tällä sekä ulkonäöllisiä "virheitä" sekä tehtyjä virheitä. Ulkonäöllisiin "virheisiin" on osaan varmasti mahdotonta edes vaikuttaa, silloinkin parasta on oppia hyväksymään ne ja kääntämään ne voitoksi. Mulla esimerkiski on molemmissa jaloissa ikävän näköiset ihomuutokset. Mutta vihasin mä niitä kuinka paljon tahansa, ne ei siitä muuksi muutu, eivätkä koskaan lähde. Turha viha niitä kohtaan aiheuttaa vain turhaa pahaa mieltä. Ne on silti mun rakkaat jalat millä mä kävelen päivittäin paikasta toiseen ja mitä mä tarvitsen vielä pitkälle eteenpäin. 

5. Älä kadehdi muita. Sillä että sä kadehdit muita, ei ole mitään voittoa tai hyötyä. Jos jollakin toisella on jotain, se ei ole sulta millään lailla poijes. Kateellisuus saa ihmiset tekemään todella ikäviä asioita, yritetään vahingoittaa toista, koska ei olla valmiita itse saavuttamaan samoja asioita. Näin ollen aatellaan että kun vähän lytätään toista se jotenkin tasottaisi asioita. Se aika minkä ihmiset usein käyttävät muiden kadehtimiseen, jos sen käyttäisi omaan elämään, panostaisi siihen ja tavottelisi samoja saavutuksia olisi jo pitkällä. 
  
onnellisuus2
  
6. Hemmottele itseäsi. Pitää muistaa pitää itsestään huolta ja aina välillä myös oikein nautiskella. Ottaa aikaa ihan vain itselle. Se on oikeasti tosi tärkeetä. Silloin kun sitä ei oo, sen huomaa. Tai ainakin mää huomaan. Jos pitää kokoajan miellyttää toista, tai olla kokoajan menossa tai tulossa tai tekemässä, siinä äkkiä unohtuu kuka edes on ja miksi on. 

7. Tee paikoista jossa vietät aikaa viihtyisiä. Mä vietän paljon aikaa kotona, ja vaikkei tää vieläkään ole ihan viimeisen päälle niinkuin haluaisin (eikä varmasti koskaan tule olemaankaan ikuisena sisustus intoilijana) on tää kuitenkin hyvin lähellä sitä. Ja näin ollen mä viihdyn täällä. Tänne on mukava tulla, täällä on mukava olla, ja tätä on mukava ylläpitää ja laittaa. 

8. Älä stressaa tulevaa äläkä mennyttä. Koska ei sitä kuitenkaan määräänsä enempää pysty huomiseen vaikuttamaan, ja menneeseen vieläkin vähemmän. Mennyt on mennyttä, sen hyvät asiat haluaa säilyttää muistoissa, ja ikävistä puolista kannattaa ottaa opikseen jottei toista tulevaisuudessa samoja virheitä. Se että mua ainakin ihmetyttää kun jotkut stressaa niin esimerkiksi koulupaikkoja. Varmasti kenenkään elämä ei siihen lopu jossei sinne haluamaansa kouluun kerta heitolla pääse. Eikä myöskään siihen jos ei vielä tiedä mitä sitä haluaa opiskella tai tehdä. 
  
onnellisuus3
  
9. Elä päivä kerrallaan niinkuin se olisi viimeisesi. Tätä ainakin omalla kohdalla unohtuu aina ajatella arjen keskellä. Mutta sitä ei vaan koskaan tiedä koska se oma viimeinen päivä koittaa. Elämästä pitäisi osata nauttia joka päivä. Tietty on niitäkin päiviä kuin tekisi mieli vain jäädä aamulla peiton alle loppuiäksi suurin piirtein. Niistäkin päivistä vaan pitäisi löytää ne onnellisuuden valopilkut ja ottaa kaikki irti. 

10. Älä välitä siittä mitä muut ajattelevat sinusta. Ihan menee aika hukkaan sellaista miettiessä. Et sä kuitenkaan voi kaikkia miellyttää, ja mietippä nyt että miks sun edes pitäisi? Mä ite kelasin silloin kun pyörittelin sitä pinkkiä väripurkkia käsissäni että mitähän muut tästä sanoo. Sit tuijotin hetken peiliin, että mitä väliä on sillä mitä muut tästä ajattelevat. Mä olen ihan se sama Henna vaikkei multa löytyis karvan karvaa päästä, saati sitten minkä värisenä ne siinä keikkuu. 

2 kommenttia

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥