Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

3 ✗ vinkkiä kuvauspaikoista Tampereella!

Silloin, kun mä muutin Tampereelle, olisin todellakin kaivannut eteeni tällaista postausta. Siispä päätin nyt itse toteuttaa tämän! Tampere on kuitenkin sen verran suuri kaupunki, että täältä löytyy bloggaajia paljon omasta takaa, sekä täällä vierailee paljon bloggaajia. Tokihan kuvauspaikka-vinkit kiinnostavat varmasti myös ei bloggaajia. Ovathan nää paikat tosi upeita joka tapauksessa, eli vaikkei kuvailu kiinnostaiskaan, kyllä mä suosittelen silti suuntaamaan näihin paikkoihin!

kuvausvinkit_4 kuivaamo_10
kuivaamo_8 kuivaamo_5 kollaasi_12Tää onkin mulle kaikista uusin tuttavuus! Kuivaamo sijaitsee tosiaan Lielahdessa, Hiedanrannassa. Itse Kuivaamohan on tapahtumatila, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Se on perustettu vanhaan Sellutehtaaseen. Päärakennuksen ympärillä on vanhoja tehdasrakennuksia, joita nykyisin koristavat toinen toistaan upeammat graffitit. Tää on myös tosi siisti paikka, siis tarkoitan sitä siisteyttä, ettei roskia ole kaikki paikat täynnä. Tai ainakin vielä toistaiseksi on. Mua on graffitit ja tällaiset hylätyt tehdasmiljööt jotenkin kummassa kiehtoneet aina. 
Tänne on myös todella helppo löytää, ja mulle just hetki sitten selvis, että ihan tän Kuivaamon läheltä löytyy myös upea Lielahden Kartano. Joka ainakin kuvista päätellen on erittäin kivan näköinen paikka. Sinne pitää kans joskus suunnata! 

  kuvausvinkit_3hatanpää_3 hatanpää_1 hatanpää_2 Hatanpään Arboretum. Nyt vähän harmittaa, kun tää paikka ei näistä kuvista kyllä pääse yhtään loistoonsa. Mutta tosiaan, tää on ihan mun yks lemppari paikkoja Tampereella! Niin kaunista, että mä jään aina vaan istuskelemaan ja ihastelemaan kaikkea ympärillä olevaa. Toi Hatanpään Kartano on ihan mielettömän kaunis rakennus! Ja koko se miljöö siinä ympärillä. Ruusutarhaa mä pääsin ihastelemaan ensimmäisen kerran tänä kesänä, ja miten kaunis se olikaan. 
Täällä on tosiaan monet asukuvat tullut räpsittyä, ja välillä lähdetään J:n kanssa ihan vain fillaroimaan tuonne. Tossa paikassa on vaan jotain niin taianomaista. 

  kuvausvinkit_2 IMG_3967
tulitikkutehdas_1 tulitikkutehdas_2 Tulitikkutehdas ei ehkä kaikkien silmissä ole se kaunein paikka. Mutta mua tää kiehtoo suunnattomasti. En edes osaa selittää sitä tunnetta, mikä tuolla kävellessä tulee. Ylipäätään itseasiassa vanhat rakennukset, siis oikeasti tosi vanhat ja hylätyt, joilla on joku tarina, on aina kiinnostaneet mua. Tulitikkutehtaan historiasta sen verran, että itse tulitikkujen tekohan täältä on loppunut jo vuonna 1975, mutta silloin rakennus ei suinkaan täysin tyhjilleen jäänyt, vaan sen jälkeen siellä pyöritettiin autokauppaa Pekka Mäkisen johdosta. Nykyään rakennuksesta ei tosiaan oo jäljellä oikeastaan muuta, kuin runko. Eikä järin hyvässä kunnossa sekään. Itse pääpaikan ympärillähän on muitakin tyhjillään olevia vastaavia rakennuksia, mutta ne ei oo mua koskaan kiehtoneet, enkä oo niissä koskaan käynytkään. Paitsi ihan siinä tehtaan vieressä olevassa, ilmeisesti entisessä työntekijöidenasuntolassa (?) on tullut käytyä. 
Tämä nyt on ehkä vähän hassuveto laittaa tää tähän, koska oon ymmärtänyt uutisista, että kohta tämä  koko rakennus on historiaa. Ja tilalle lisätään vähän uusia "kauniita ja mielenkiintoisia" kerrostaloja.. Siispä suuntaa tänne ensimäisenä, jottei sulta jää kyseinen paikka kokonaan näkemättä!

Onks sulla jotain suosikki-kuvauspaikkaa Tampereella? :-)

16 kommenttia

 1. Tää oli tosi hyvä postaus ja laitan nää paikat ehdottomasti muistiin ens Tampereen reissua varten! Olin Tampereella just viikonloppuna ja käytiin Näsilinnalla kuvailemassa ja se oli tosi nätti paikka :) Musta tuntuu, että tunnen jopa enemmän bloggaajia Tampereen seudulta kuin täältä Helsingistä päin. Täytyiskin käydä siellä useammin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsilinna on myös kiva kuvauspaikka kyllä! :) Siellä vaan on usein paljon muitakin, ja siksi mä koin nää paikat vielä sitäkin paremmaksi! Tampere on kyllä älyttömän kiva paikka kuvailla ylipäätään, ja myös asua! <3

   Poista
 2. Mun lemppari on Näsilinna! :) Nyt tuli kyllä vähän ikävä Tampereelle kuvailemaan...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsilinna on kyllä myös ihana! :) Yks hujaus vain, ja sä oot taas täällä! <3

   Poista
 3. Tää on niin kiva postaus, vaikka en enää Tampereella paljoa pyörikään! :) Tuo Kuivaamo on kyllä nyt ihan uusi tuttavuus mullekin! :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Kuivaamolla mäkin vierailin tuolloin ensimmäisen kerran! Mutta ehdottomasti suuntaan sinne kyllä uudestaan :)

   Poista
 4. Kuivaamossa ja tulitikkutehtaassa haluaisin ehdottomasti käydä! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä omalla tavallaan niin upeita paikkoja!

   Poista
 5. Nämä on minunkin lempparikuvauspaikkoja Tampereella! Harmittaa tosiaan, kun Tulitikkutehdasta ei enää kohta ole, ainakaan entisessä muodossaan.. Sen tiloihin on kai kaavailtu päiväkotia. Kannattaa tutustua muihinkin Santalahden hylättyihin tehtaisiin, esim. Kolkokselta avautuu upeet näkymät Näsijärvelle ja sielläkin on makeita graffiteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullut tosi paljon noista muista tehtaista, mutta en oo vaan saanut aikaiseksi/uskaltanut/osannut mennä niihin :D Tulitikkutehdas on niin tuttu ja helppo, niin siellä tulee käytyä sen takia :)

   Poista
 6. Kaikkissa paikoissa on tullut käytyä, enemmän ja vähemmän kuvailemassa. Arboretum on ihana, siellä jaksaisi kävellä vaikka kuinka kauan. Upeita kuvia oot ottanut, kun nyt tekee mieli napata kamera matkaan ja suunnata jonnekin noista.:')❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arboretum on kyllä upea paikka! ♥ Kiitos kehuista! :)

   Poista
 7. Pitää joku kerta matkustaa Tampereelle ihan noiden upeiden kuvauspaikkojen takia! :) Etenkin tuo ensimmäinen ja viimeinen kuvauspaikka ovat mun mieleeni, olis tosi siistiä päästä kuvailemaan tuonne :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Tampere on muutenkin upea paikka! :) ♥

   Poista
 8. Mä just etsin yks päivä tällaista listausta! Kiitos siis. :)

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥