Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Rentoutuminen ja Oma aika

Rentoutuminen ja Oma aika. Mulla kesti pitkään oppia kuuntelemaan ja ennen kaikkea ymmärtämään näissä asioissa itseäni. Aikaisemmalla minälle ei ollut todellakaan itsestäänselvyys ottaa sitä omaa aikaa. Kunnes lopulta tajusin, että mä tosiaan tarvitsen sitä. Se(kin) asia piti itseasiassa oppia kantapään kautta. Nykyään siis omaa aikaa tulee otettua huomattavasti useammin, kuin ennen. Ja usein näihin liittyy myös edes pieni rentoutumishetki. Oon täällä ennenkin puhunut, mutta mähän tosiaan kärsin vaihtelevasta migreenistä. Ja se on yksi joka kyllä liittyy seuraan heti, jos en itse ymmärrä välillä pysähtyä. Onneksi siis lähipiiristä löytyy näitä, jotka viimeistään ottavat ohjat käsiinsä jos ei itse ihan pysy kartalla mukana. Koska mähän tosiaan oon tosi herkkä pääkivulle, jos niin voi sanoa. En kestä sitä yhtään. Kaikessa muussa kivussa mulla on tosi korkea kipukynnys, eli kestän kyllä tosi paljon. Mutta pääkipu. Ei pisaraakaan. Musta tulee tosi nopeasti vuodepotilas sen takia. Koska uni on mulla paras lääke siihen, ja myös tietty pakokeino. Onneksi mulla tää on myös aika helppohoitoinen. Lääke ja unta palloon niin kipu helpottaa ja usein lähtee kokonaan.
Eikä se pääkipu nyt mikään ainoa syy ole. Mä olen ihmisenä sellainen, että mä vaan tarvitsen sitä omaa aikaa ilman muita. Mä tulisin hulluksi, jos mun ympärillä olisi koko ajan ja kaikkialla hirveä hälinä. Ihmisissä ei ole mitään vikaa, mä tykkään viettää aikaa ystävien ja perheeni kanssa. Mutta mä en vaan tykkää ja jaksa sitä koko ajan ja jatkuvasti. Siispä välillä pitää pysähtyä, ja ottaa sitä aikaa. Kuinka mä sen sitten teen?

rentoutuminen_3 Mulle oma aika ei aina suoraan ole rentoutumista, mutta kuitenkin hyvin usein. Oma aika on kirjaimellisesti sitä, että mä oon yksin. Teen omia juttuja. Mun juttuja. Esimerkiksi nyt parhaillaan, kun kirjoitan tätä postausta. Tää on mun omaa aikaa. Vain minä, kone sylissä ja telkku pauhaa taustalla. Ideana omassa ajassa ainakin mun kohdalla on se, että ei ole mitään pakollista. Ei mitään velvoitteita. Saan tehdä juttuja, jotka tuntuvat hyvältä. Ilman ajatusta siittä, että on vain pakko tehdä jotain. Toki välillä omaan aikaankin on pakko yhdistää velvollisuuksia.
Jotta se oma aika ja rentoutuminen sitten toimii, mulle on äärettömän tärkeää, että mä viihdyn kotona. Kodin pitää olla sellainen paikka, jonne on kiva tulla, ja jossa on ihana olla. Huomaan usein siitäkin, kun on oltu monta päivää menossa, mä alan jo kaivata kotiin. Ahdistun heti, jos elämä on pidempään sellaista, että kotona kerkeää vain käydä kääntymässä. Tää on siinä mielessä hassua, koska kotoa on myös välillä päästävä pois. Liika kotona oleminen tekee myös huonoa. Pitää siis vaan osata kulkea sitä kultaista keskitietä.

rentoutuminen_112Miten mä sitten rentoudun? Kaikista tärkeintä mulle on just se, ettei oo sitä kiirettä eikä velvollisuutta mihinkään. Kaikista parasta on, kun saat aamulla herätä ilman kellonsoittoa, ja edessä odottaa päivä ilman mitään suunnitelmia. Saat hillua aamutakissa vaikka koko päivän, jos siltä tuntuu. Tai tehdä niitä asioita, mitkä just sinä päivänä tuntuvat hyvältä. Saat olla oman päiväsi herra. 
Rentoutumiseen mulle kuuluu aina hyvä ruoka ja herkut. Ei vaan voi puhua rentoutumisesta ja vetää samalla vaikka jotain einesruokaa. Me kokkaillaan kotona paljon J:n kanssa, tai sitten jos laiskuus iskee tulee myös ulkona syötyä. Mä oon kyllä sen verran hyvää pataa hyvän ruuan kanssa, että siittä en kyllä koskaan luovu. Rentoutuminen ei vaan ole rentoutumista ilman. Ei vaan ole. Ei ainakaan omalla kohdalla. 
  rentoutuminen_2Rentoutuminen on myös mulle itsensä hemmottelua. Asioita, mitä ei normaalisti arjessa tule tehtyä. Tähän kuuluu myös itsestään huolehtiminen. Mä oon aika laiska tekemään kaikkia hoitoja, kuten kasvonaamioita, mutta nyt päätin skarpata siinä. Sain Cocopandalta testaukseen kaksi ihan uutta tuttavuutta Babor Cleansing Deep Pore Mask* ja Babor Skinovage Pure Intense Purifying Mask* -maskit. Varsinkin tuo ensimmäinen on todella tuhtia tavaraa, siis positiivisella tavalla. Ehdottomasti paras kuoriva kasvonaamio, mitä mä olen koskaan käyttänyt.

rentoutuminen_1Rentoutuessa tulee myös tehtyä kaikkea "aivot narikkaan" juttuja. Hömppäkirjallisuutta, leffoja ja sarjoja, pleikkaria.. Onhan näitä. Nekin ovat samalla sitä omaa aikaa. Koska ei meillä ainakaan J suostu katselemaan mitään tyttöhömppää telkkarista esimerkiksi.. 
Se on oikeastaan aika suoraan omalla kohdalla sama asia. Oma aika tarkoittaa mulle rentoutumista, ja rentoutuminen omaa aikaa. Vaikka rentoutua kyllä myös voi ilman sitä omaa aikaa, esimerkiksi läheisten ja rakkaiden kanssa. Mutta usein se meinaa myös sitä. 
Rentoutuminen ei silti oo mun kohdalla sitä pelkkää löhöilyä ja aamutakissa tanssimista aamusta iltaan. Mä rentoudun esimerkiksi myös, jos mulla on kunnolla aikaa kunnon pitkään lenkkiin. Mun mielestä ylipäätään ei voi olla yhtä ja ainoaa tapaa rentoutua, vaan sitä rentoudutaan aina tilanteen vaatimalla tavalla. 

10 kommenttia

 1. Kiva postaus! Musta rentoutuminen on mukavaa katsoen telkkua, tai tekemällä aikuisten värikirjaa tai ihan joskus vaikka löysä kävelylenkki ilman tavotteita! Tästä saa vähän vinkkiä omaan arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tällaiset vähän erilaiset postauksetkin miellyttää! :)

   Poista
 2. Nykyään kun on tosi kiireistä, niin kyllä sitä vaan on oppinut arvostamaan sitä omaa aikaa. Ja kiireenkin keskellä se pitää muistaa. Hyvä postaus Henna. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nykyään on ihan liian kiireistä! Kiitos Noora! Ja oot ihan oikeassa, pitää muistaa pysähtyä välillä! ♥

   Poista
 3. Tää postaus vois olla yhtä lailla mun ajatuksista raapustettua! Tosin migreeniä mulla ei oo. Oma aika ja rentoutuminen on kyl niin tärkeitä jaksamisen kannalta, se on huomattu. :/ Ja senkin huomaa heti voinnissa, jos omaa aikaa tulee otettua ihan liian vähän... Se on niin hirveetä, ku välillä tulee niitä kauheen hektisiä elämäntilanteita ja kun on pakko jaksaa, mutta akkuja ei ehdi lataileen suunnilleen missään kohtaa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa kuulla, etten ole ainoa, joka nimenomaan tarvitsee sitä omaa aikaa! ja kyllä, oot niin oikeassa, se on ihan hirveetä kun hektisissä elämäntilanteissa sitä vaan ei pysty ottamaan!

   Poista
 4. Mie nii samaistun tuohon "saat aamulla herätä ilman kellonsoittoa, ja edessä odottaa päivä ilman mitään suunnitelmia". Parhautta! :)

  VastaaPoista
 5. Ei oo todellista, just kirjotin vähän saman tyyppisiä ajatuaksia omaan blogiin! :D Ihanaa et joku muukin on sellanen et tarvii omaa aikaa! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas sattuma :') Mutta oikeasti ihana kuulla, että muutkin voivat tähän samaistua!

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥