Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

UUSI HYMY - HAMMASLÄÄKÄRIKESKUS KIILLE

*Palvelusta saatu alennusta postausta vastaan

DSC_5980
Muutaman kerran oon täällä jo vähän asiasta puhunutkin, mutta nyt ajattelin vihdoin tehdä asiasta ihan oman postauksen. Matka tähän nykyiseen pisteeseen on ollut hurjan pitkä, eli vähintä mitä tässä kohtaa voin tehdä, on kirjoittaa aiheesta ihan oma postaus. Oon myös niin sanoin kuvaamattoman onnellinen ja tyytyväinen lopputulokseen, ja että lähdin tällä matkalla, että vähintään myös sen takia haluan tulla teille tästä kertomaan ja samalla myös hehkuttamaan tätä onnea. Mä nimittäin sain mun hymyni takaisin!

Helmikuussa 2017 kävelin Hammaslääkärikeskus Kiilteen ovista sisään ensimmäiseen toimenpiteeseen. Jo muutama kuukausi aikaisemmin olin käynyt kattavassa konsultaatiossa, jossa käytiin suun sisältö ja hampaiden kunto perusteellisesti läpi, ja sain mukaani kaksi ehdotusta, kuinka hampaiden kuntoon saamisen kanssa voitaisiin edetä. Mun hampaiden tilanne oli tuolloin kaikkea muuta, kuin kehuttava. Jo ala-asteelta alkanut hammaslääkäri kierre, kesken jääneitä hoitoja, välissä huonompaa hampaiden hoitoa, lääkäreiden virheitä, pompottelua hammaslääkäriltä toiselle ja ties mitä kaikkea oli saanut aikaan paljon tuhoja. Olin todella pitkään pohtinut, mitä mun pitäisi tehdä asialle. Ylähampaassa ollut tulehdus piti yllä myös poskiontelontulehdus kierrettä, joka taas aiheutti jatkuvia päänsärkyjä. Kunnallisessa hammaslääkärissä mua ei koskaan otettu vakavasti. Musta haluttiin aina vaan mahdollisimman nopeasti eroon. Väliaikaisia ja heikkoja paikkoja vanhojen päälle ja näkemiin. Aina kun pyysin, voitaisiinko hampaita hoitaa useampi kerralla, ei koskaan ollut aikaa, vaan aina piti varata aika joka hampaalle uudestaan. Välillä ajat menivät jopa 3 kuukauden päähän edellisestä. Muistan yhdenkin kerran, kun hirveän hammassäryn myötä oltiin lähdetty äidin kanssa Ikaalisista Tampereelle hammaspäivystykseen, kun paikallinen hammaslääkäri oli ollut jo kiinni. Paikallisessa hammaslääkärissä mulla oli jo varattuna aika kyseisen hampaan poistolle, perusteluina sen todella huono kunto. Kerroin tayssissa tilanteen, ja pyysin voisivatko he nopeuttaa tilannetta ja poistaa hampaan saman tien. Hammaslääkäriltä loksahti suu auki "että niin mitä, poistaa sinulta terve hammas tuosta noin vain, no ei ikinä". Hän korjasi hampaan, ja suussa se on mulla edelleen.

DSC_5995 Kiille ja heidän aivan ihana henkilökunta, ja erityisesti mua hoitanut lääkäri Antti olivat ensimmäisiä jotka ottivat mun hädän hampaiden kanssa vakavasti ja tosissaan. Sain Antilta kattavan hoitosuunnitelman, mitä millekin hampaalle on järkevää tehdä. Varattiin kaksi koko päivän kestävää aikaa, ja jäätiin odottelemaan niitä. 
Kahdella ensimmäisellä kerralla pistettiin siis heti niin sanotusti hösseliksi. Vietin kaksi kokonaista päivää Kiilteen vastaanotolla käyden välissä käytännössä vain kotona nukkumassa. Tämä oli mun oma toive. Halusin vihdoin vuosia jatkuneen kierteen jälkeen saada kaikki kuntoon kerralla. Nämä kaksi hoitopäivää mä tulen muistamaan lopun elämäni. Ne nimittäin myös muutti mun elämän, ne toi mulle mun hymyn takaisin. Hampaat oli aina olleet mulle se suurin häpeä pilkku. Jota mietin, surin ja stressasin päivittäin. Piilottelin mun hymyä, ja monesti jätin jopa hymyilemättä sen häpeän alla, joka joskus jopa tuntui ihan musertavan mut. Kyllä mä muistan myös itse toimenpiteen, ei se kuitenkaan niin lastenleikkiä ollut. Kahteen päivään mahtui nimittäin kymmeniä puudutuspiikkejä, poltettuja ikeniä, ja tikkejä. Lopulta kahden päivän jälkeen mä sain kävellä vastaanotolta ulos 3 ja 1/2 hammasta kevyempänä, mutta samalla myös kaikki suuhun jääneet hampaat hoidettuna. Poistettujen hampaiden lisäksi vastaanotolle jäi muoviset paikat, joiden tilalle laitettiin laadukkaat posliinhampaat. Ison operaation myötä mä halusin myös vähän fiksata etuhampaiden ulkonäköä. Neljä etuhammasta saivat siis kokonaan uuden kauniin ja suoran ilmeen. Mulla kun aikaisemmin ne menivät hieman päällekkäin. Käytännössä omat hampaat hiottiin sellaisiksi tikuiksi, jonka päälle pujotettiin 3D kuvaustekniikalla suunnitellut just mun suuhun sopivat posliinilaminaatit. Enkä voisi olla tyytyväisempi näihin! Operaatio oli iso ja kivulias, mutta kaiken sen arvoinen. 

Yksi iso toimenpide jäi kuitenkin vielä odottamaan myöhempää ajankohtaa. Tosiaan ensimmäisellä käynnillä multa poistettiin muutama hammas, joista yksi piti korvata implantilla, eli keinojuurella. Jonkun ajan kuluttua ensimmäisestä operaatiosta oli aika suunnata uudestaan kohti Sastamalaa ja Kiillettä. Implantin laitto vaatii yhteensä kolme käyntiä. Ensimmäisellä kerralla leukaluuhun istutetaan titaaniruuvi. Sen jälkeen jäädään odottelemaan ruuvin luutumista. Kun aikaa on kulunut tarpeeksi, ruuvin päähän kiinnitetään posliinihammas. Implanttihammas on siis täysin kuin oma hammas. Kaikki varmasti miettii jo tässä kohtaa, että sattuuko se ruuvin laitto? - No sattuuhan se, mutta siitä selviää kyllä, ei siis mitään ylitsepääsemätöntä kipua. Tässäkin toimenpiteessä Antti piti koko ajan huolen, että mä olen täysin kartalla mitä tapahtuu ja missä vaiheessa. Mikään ei siis tuntunut tai tullut yllätyksenä. 
 
DSC_6008Mä suosittelen ehdottomasti Kiillettä, myös implantin laitossa, kuin kaikessa muussakin hampaiden hoidossa. Erityisesti Anttia. Asia oli tosiaan mulle tosi häpeällinen, mutta alusta alkaen hän hoiti homman niin, että mulla oli aina yhtä kiva ja luottavainen mieli palata hänen vastaanotolleen. Hän kertoi koko ajan mitä oli tekemässä ja mitä tapahtui seuraavaksi. Koko muu henkilökunta piti musta myös aina tosi hyvää huolta. Joten kaunis kiitos ja isot pisteet myös jokaiselle heistä. Erityisesti mua hoitaneet Miia, Anniina ja Riikka. Eikä sovi unohtaa vastaanottohoitajaa Minnaa, joka aina muistaa soitella perään koska olisi tarve tulla käymään hygienistilla. Mä valitsin Kiilteen alunperin koska mun hyvä ystävä suositteli mulle sitä, sekä kieltämättä reippaasti Tampereen hintoja edullisempi hinta kiinnosti. Kuitenkin ensimmäisestä kontrollikäynnistä alkaen mä tiesin haluavani hoitoon juuri Antille. Tampereelta ei Sastamalaan kauaa ajele, ja sinnehän pääsee myös junalla. Voin taata, että palvelu ja asiantuntevuus paikkaa varmasti sen pienen lisäajan mitä täältä esimerkiksi matkoihin menee niin moninkertaisesti. Itsehän en enää muiden anna mun hampaisiin koskea, joten mä ainakin valitsen heidät myös jatkossa. Mun useampi tuttu on myös päätynyt heille mun kokemuksien jälkeen, ja kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä valintaansa. Joten jos sulla on hakusessa Pirkanmaalla uusi hammaslääkäri, mä suosittelen valitsemaan Kiilteen! 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥