Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

EXIT PAKOHUONEPELI - JOULULAHJAVINKKI!

 Kaupallinen yhteistyö: Lautapelit.fi

 

EXIT_pakohuonepeli_1

Vuosi 2021 toi mukanaan paljon kaikenlaista, me esimerkiksi löydettiin S:n kanssa erilaisten pakohuonepelien maaailma. Ei oltu koskaan aikaisemmin käyty sellaisessa, ja tänä vuonna päästiin pelaamaan sellaista kaksi kertaa. Näistä innostuneena päätimme kerran kauppareisssulla ostaa Prismasta mukaan yhden tällaisen EXIT sarjan pakohuonepelin lautapeli muodossa. Olin netissä törmännyt tähän sarjaan aikaisemmin, joten innolla lähdimme testaamaan sitä. Lievästi sanottuna jäimme todella koukkuun. Siksi olinkin erittäin innoissani, kun päätimme pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Lautapelit.fi kanssa tehdä näistä ihan yhteistyötä. Nämä nimittäin ovat todella hyvä lahjaidea lähes kelle tahansa! 
 

EXIT_pakohuonepeli_2EXIT Pakohuonepelejä on julkaistu Suomen kielellä jo 11 erilaista - eli pelaaminen ei tosiaan ihan heti lopu kesken. Lautapelit.fi myös tuo niitä suomenkielelle jatkuvasti lisää, esimerkiksi silloin kun me S: kanssa pelasimme meidän ensimmäisen tällaisen, oli julkaisuja vasta 8. Nyt niitä on jo 11! 

Näistä me ollaan pelattu jo 8, eli vielä jäljellä on nämä kolme kuvassa näkyvääkin yksilöä. Kammottava Kummitusjuna 8, Kielletty Linna 9, ja uusin julkaisu Lumottu Metsä 11

 

EXIT_pakohuonepeli_4 EXIT_pakohuonepeli_5 Miten näitä sitten pelataan? - Jokaisessa pelissä on mukana tämän kaltainen kiekko (tai ainakin kaikissa mitä me ollaan pelattu!) sekä ohjekirja. Usein mukana on myös epämääräisiä esineitä, jotka paljastuvat jossain vaiheessa peliä. Me ollaan aina pelattu S:n kanssa kahdestaan, mutta ohjeiden mukaan 1-4 pelaajaa on sopiva määrä. Meidän mielestä 2 on ollut tosi hyvä, mutta kyllä näissä ratkaistavaa riittää isommallekin porukalle. Idea on hyvin vastaava mitä oikeassakin pakohuonepelissä. Eli sun on ratkaistava tehtävä kerrallaan, jotta etenet eteen päin. Monessa näistä yritetään tosiaan pakoon jostain, ja ratkaisut löytämällä lopulta vain pääsee vapauteen. Mutta on mukana esimerkiksi murhamysteeri, jossa ratkaistuasi kaikki tehtävät sinulla pitäisi olla käsissäsi tieto kuka oli murhaaja. Tässä pelissä on siis mahdollista epäonnistua samalla tavalla, kuin oikeassa pakohuoneessa. 
Sellainen huomio myöskin, että tällaisenhan voi siis pelata vain kerran. Pelaamisessa tarvitaan usein kyniä ja jopa saksia, joten tämä ei ole sellainen pelaa aina kun haluat - vaan pelaamisen jälkeen peli on käyttökelvoton pelatakseen uudestaan. Vähän sama idea siis kuin oikeissa pakohuonepeleissä, harvoin niihin haluaa saman tien uudestaan mennä. 

Mulla oli näistä muutamia ennakko odotuksia/käsityksiä joita haluaisin nyt vähän avata. 

Voiko näin pienestä laatikosta riittää tarpeeksi haastetta?
-Voi kyllä voi. Me ollaan tosiaan pelattu näitä jo 8, eikä yhtäkään olla päästy 10 pisteen ajassa läpi (10 pistettä on täydet), eikä yhtäkään olla ratkaistu ilman apukortteja (yleensä mennyt 1-4). Peleistä löytyy vaikeusasteet 2/5, 3/5, 4/5 ja vaikein 5/5. Myös "helpoimmassa" eli 2/5 vaikeusasteessa riittää tekemistä ja vaikeutta. 

Alkaako peli toistamaan itseään, kun niitä on julkaistu jo näin monta?
- Ei ala, ei todellakaan. Pelin tekijällä on ihan mieletön mielikuvitus keksiessään näitä kaikkia. Aina kun luulet, että enää ei voi tulla uutta niin aina sitä silti tulee. Eli me ostetaan uutuudet aina hyvillä mielillä, kun tiedetään ettei se toista samaa mitä aikaisemmat. 

Tarvitseeko nämä pelata numero järjestyksessä?
- Ei tarvitse. Me esimerkiksi pelattiin ensimmäisenä Idän pikajuna 6. Toki virheistä oppineena suosittelen pelaamaan ensimmäisen jonkun 2/5 vaikeusasteisen, tuo 5/5 joka me pelattiin ensimmäisenä on kyllä ollut kaikista vaikein näistä mitä me ollaan jo keretty pelata.  

  EXIT_pakohuonepeli_3
Tässä onkin siis loistava lahjaidea lähes kelle tahansa. Lahjaidea pariskunnalle = yhteistä aikaa. Lahjaidea vanhemmille = yhteistä tekemistä lasten kanssa. Tai vaikka lahjaidea sisarukselle = yhteinen peli-ilta. Toki ei näitä kannata pelkästään lahjaksi ostaa, näitä kannattaa ostaa myös itselle! Nämä löydät hyvin varusteltujen tavaratalojen hyllyiltä, sekä näitä voi toki ostaa suoraan myös Lautapelit.fi verkkokaupasta. Heiltä ennen 19.12. kello 18:00 tehdyt tilaukset pyritään toimittamaan jouluksi perille. Toki heidän myymälänsä Tampereen Ratinassa, sekä Helsingin Kampissa palvelevat vielä 23.12. saakka normaalisti. 

Mikäli siis lautapelit ja erityisesti pakohuoneet on ollut sun mieleen, tai olet aina halunnut kokeilla, en voi kun suositella näitä EXIT sarjan pelejä. Meidän kokemus näistä on todella hyvä! 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥