Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

No ne TISSIT!

Aluks mietin että postaanko. Sitten mietin että en postaa. Kunnes niin moni on nostanut nyt tissit pöydälle ja kantanut kortensa kekoon, joten näinhän teen sitten minäkin. 
Jos joku ei vielä tiedä mitä tää homma meinaa, niin sytytellääs teillekkin nyt sinne sitten ne valot päälle. Elikkä täällä netin ihmeellisessä maailmassa on nyt viime päivinä joka tuutista tullut tissiä tissin perään. Ja mistä tää kaikki sai alkunsa. No, siittä yhdestä järkyttävästä blogikirjoituksesta. Mulla meinas verisuoni katketa kun sen ekoja kertoja luin. Paineet yhdistetystä suuresta myötähäpeästä, ärsytyksestä ja kiukusta yhtäaikaa meinas olla kova paukku. Aluks mää mietin et toi on ihan varmaan joku mainoskikka esittää tyhmää jotta saa suuren huomion.. Mutta ei, valitettavasti olin todella väärässä. 

Tissit on yks luonnollisimpia asioita. Se että onko ne suuret vai pienet, se ei tee kenestäkään huonompaa eikä varsinkaan parempaa ihmistä. Tai ylipäätään mihin sen raja vedetään että mikä on pieni ja mikä suuri. Sekin kun on niin ihmisestä kiinni. Tissien alkuperäinen tarkoitushan tosiaan on jälkikasvun imettäminen. Ei me naiset niitä aikuisia miehiä varten kanneta, vaikka useinhan myös hekin niistä hyötymään pääsevät. Jos jollekulle on ongelma se ettei omasta mielestään voi pienirintaisena miellyttää miestä, niin siinä kohtaa plastiikkakirurgi on ihan väärä hoitomuoto. Ja jos taas mies mittaa naisen kokonaisuudessaan tai  ylipäätään tissien perusteella, on siinä kaverissa mennyt tunne ja järki ihan johonkin väärään päähän.
Mun mielestä ei ole olemassa oikean eikä vääränlaisia- tai kokosia tissejä. Oli ne sitten luomut, korjatut, suurennetut tai pienennetyt. Sitäpaitsi, se käsite että miehet tykkää vain isoista tisseistä niin pyh. Se joka oikeasti ajattelee noin, emmä edes viitti sanoa mitä mieltä olen.... 
Sillä, miten sä kannat niitä, sillä on se suurin ja ainoa merkitys. Jos sun mielestä kokoa tai useampaa isommat on se hinta sun hyvästä olosta, se on sun valinta ja tie tyytyväiseen kroppaan. Mun mielestä ei ole olemassa oikeaa eikä väärää tietä. Toisille tie on ollut alkujaan jo helpompi, tissit on ollu just hyvän kokoiset ja näköiset. Mut ei vaan kaikki voi aina voittaa joka asiassa, siispä en mä kiellä sitä etteikö joskus hyvään oloon olis tehtävä uhrauksia ja erilaisia ratkaisuja, esimerkiksi se plastiikkakirurgia. Mut jos sä alat muuttamaan itseäsi toisen tai yleensäkkin toisten vuoksi, ei se tie löydä koskaan perille. Tisseillä ei siis loppupeleissä voi mitata tai voittaa yhtään mitään. 

espanja 21
Jos puhutaan mun omista tisseistä, mä en edes tiedä mihin kategoriaan itse kuulun. Enkä pidä sillä mitään väliäkään. Tissit ei ole missään suhteessa seksikkyyden ja naisellisuuden mittari. Sä voit omistaa minkätahansa kokoiset luomut tai kumipallot olematta silti yhtään naisellinen tai seksikäs. Tai vastaavasti sulla voi olla todella sirot ja pienet, ja olla oikeasti seksikäs ja naisellinen. Seksikkyys ei todellakaan löydy sieltä rintsikoiden sisältä, vaan pään sisältä. Ja se miten isot tai pienet tissit sä omistat ei vaikuta millään tavalla siihen mitä sä oikeasti olet. 
Seksikkyys ja naisellisuus lähtee sisältä. Ei ulkoa. Se mitä sä olet ja miten sä olet. Kaiken alku ja juuri on tietenkin se että on sujut itsensä kanssa. Itsevarmuus on ainakin mun mielestä todella seksikästä. Se että sä uskallat olla sitä mitä sä oikeasti olet, etkä häpeä sitä. Vaikkei mulla nyt tosiaan ole mikään D-kuppi lähelläkään, en mä silti mun tissejäni häpeä. Jos mä vaan miettisin koko ajan sitä mikä mussa on vikana, mitä musta puuttuu, ja mikä toisessa on paremmin enhän mää kerkeis mitään muuta tekemään. Enkä mä myöskään itse mihinkään veitsen alle lähtis. Oon jotenkin aina ollu sitä mieltä että mua itteeni jotenkin inhottaa ajatus et mun ihon alle laitettais jotain sinne kuulumatonta. Ja varsinkin kun en itse näe tissejä mitenkään seksikkyyden tai hyvännäköisyyden mittarina. Mutta en myöskään tuomitse heitä, ketkä näin haluavat tehdä. Toki liika on aina liikaa, eikä mulla semmoseen ymmärrys riitä. Jos joku haluaa kaks jumppapalloa leukansa alle, ei, emmä ymmärrä ihan sitäkään. 

Yks asia mitä mä en myöskään tosiaan siis ole koskaan ymmärtänyt, on juurikin se että jotkut isommat tissit omaavista ihmisistä pitää itseään niin paljon parempana verrattuna pieni tissisiin ihmisiin. Että niinkun mitä enemmän tissiä, tai oikeastaan aika usein kumia, niin sen parempi ihminen. Varsinkin baareissa tätä näkee tosi paljon, vedetään kledjut sen mukaan päälle missä vähintään puoli nänniä paistaa ja katotaan kuka jätkä huomaa ekana. No ei siinä, jos tosiaan mittari on se että jätkä ajattelee seurustelevansa tissien kanssa suurinpiirtein. Enkä nyt tosiaan siis tarkoita et jos omistaa isot tissit että niitä pitäis jotenkin piilotella, ehej. Mut se nyt vaan ei ole millään tavalla seksikästä jos niitä tyrkyttää liikaa. 

espanja23
Samaan postaukseen haluan tuoda julki myös omaa suhdettani vartalooni ja ulkonäkööni. Mulla tie tähän pisteeseen että olen vihdoin oppinyt hyväksymään oman kroppani sellaisena kuin se on, ja jopa tykkäämään siittä on ollut todella pitkä ja kivinen. Ala- ja yläasteen kiusaamis aikoina kuulin todella usein kommentteja ulkonäöstäni. Ilkeitä kommentteja tuli myös tisseistä, tai pikemminkin niiden puuttumisesta. Silloin teininä ja sitäkin nuorempana, ne kommentit iski oikeasti tosi lujaa. Se on aika kova itsetunnon maahan lyönti, kun poika kehen on salaa ihastunut kutsuu pojaks sen perusteella ettei sulla ole ne luokan suurimmat tissit. Silti mulla on aina ollut suhteellisen hyvä itsetunto muuten, mutta kroppani kanssa sen eteen on kyllä painettu töitä vuosien myötä. 
Varsinkaan nykyään mä en ole se hoikin tai kiinteytetyin. Mulla on keskivartalolla vähän sitä ylimäärästä, eikä pakarat ja reidetkään ole niin kiinteät kuin voisi olla. Jaloista löytyy myös ihomuutokset jotka on ja pysyy. Naamaakin koristaa harva se päivä finni tai kaksi. Ja umpparikin jätti jälkensä. Mutta mitä sitten! Eipä sitä liikaakaan nyt kuitenkaan paljon ole! Mulla on itellä hyvä olla, en ole mitenkään ylipainoinen tai ainakaan pahemmin mielenvikainenkaan. Osaan nauraa itelleni (ja usein pääseekin nauramaan....) ja hyväksyä etten mäkään joka kerta vaan voi onnistua enkä onnistukkaan. 
Se on vaan pitänyt takoo sinne pää nuppiin, että jokainen meistä on yksilö. Jokainen meistä on erilainen. Ei oo olemassa mitään yhtä ja oikeaa kroppaa ja ulkonäköä mitä kaikkien pitäis tavotella. Eikä tosiaan voi ajatella miltä näyttää jotta vois miellyttää vastakkaista sukupuolta. Et sä niitä kaikkia voi kuitenkaan miellyttää kun nekin kaikki ajattelee eri tavalla. Se että joskus sut se yks näkee kaikkine vikoinesi täydellisenä silti. 
Vaan kaikkien pitäis oppia olemaan onnellisia ja tyytyväisiä siihen omaan kroppaan. Ja jos siinä muokattavaa on tai joku juttu ei miellytä niinkuin se on, niin tehdä sen eteen asioita. Jos me keskityttäis kokoajan siihen mitä toisella on ja mitä toiset näyttää, se söis meiltä todella paljon energiaa ilman että siittä sais irti mitään positiivista, päin vastoin. 

espanja22

21 kommenttia

 1. hyvä Henna! <3 jokaisen täytyisi tosiaan muistaa, että on hyvä juuri sellaisena kuin on, tissien koosta riippumatta :D julkisuuden "povipommit" eivät tosiaankaan ole oikeita henkilöitä sanomaan, mikä on seksikästä ja mikä ei..varsinkaan jos ajatusmaailman on noin retuperällä niinkuin ensimmäisen blogikirjoituksen kirjoittajalla! ihanaa että olet sinut itsesi ja kroppasi kanssa, siihen itsekin pyrin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--) ♥ Tiivistit tosi hyvin tuon mitä mä hain takaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Salla!! :) Aina mukavaa kuulla että tälläiset tekstit on onnistunut! :)

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu ja oon kyllä samaa mieltä kanssasi! :-)

  VastaaPoista
 4. Piti oikeen ajan kanssa lukea tämä postaus. Hyvin kirjotat ja täyttä asiaa! :) Kiva lukea, että oot nykyään sinut oman kroppasi kanssa. Niin sitä pitääkin olla! Jokainen on kaunis ja arvokas juuri omana itsenään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Oot niin oikeassa, jokainen on kaunis ja arvokas! :) ♥

   Poista
 5. Haha mulla alkaa jo tulemaan kohta tää tissikohu korvista, mutta tää oli silit hyvä kirjoitus, joten jätämpä kommenttia! :) Ite tälleen pienemmät sekä isommat tissit ite kokeneena (vuodessa pienestä B:stä D:hen) voin varmaan jotain näkökulmaa tuoda asiaan.. ;) Pienirintaisena, okei eihän B nyt se kaikkein pienin ole, mutta kuitenkin mun vartalolla oli aika pikkuruiset silloin, toivoi aina isompia. Olihan sillon toki nuorempikin ja median luoma ihmiskropan kuva ehkä siihen vaikutti, mutta kyllä, isommat halusin. Tuntui epänaiselliselta ja niitä yritti sitten bombshell rinstikoilla huijata isommiksi.. eh :') Nyt kuitenkin tässä viimevuosien aikana mun kroppa muuttui ja sitä painoakin tuli enemmän, jolloin ne tissit kasvoi jopa kaksi kuppikokoa! Aluks olin ihan että JEE, mutta oikeasti, kyllä näistä haittaakin on! Silareillahan saa sellaiset pallot ja ns. terhakkaat isot rinnat, mutta jos se rasvakudos on luonnollista, niin esim biksut ilman kaaritukia on vaan tosi typerät eikä niitä voi käyttää, koska se rinta on niin raskas! Kyllä sitä ryhtiä niihin kaipaa! :D Isommat tissit on mulla bikinien lisäksi rajoittanut pukeutumista muutenkin: avonaiset topit mitä ennen käytti huoletta, näyttää nyt heposti vaan tosi rivolta ja antaa fiiliksen että "ai toi haluu herutella". Monista mekoista ja joistakin takeistakin joutuu ottaan tavallista isomman koon, kun ne kiristää rinnoista, jotkin laskeutuvat a-linjaset paidat saa näyttään raskaalta vaan sen takia, että helma on kauempana vartalosta tissien taki, isompien koiden liivit on myös vähän kiven alla ja maksaakin tuplasti enemmän! :D Toki poikakaveri näistä kovasti tykkää, mutta tykkäsi hän musta pienirintaisenakin -silloinhan me tavattiinkin ja hän muhun rakastu. Joten ei se tisseistä ole kiinni, milloin joku (mies) susta tykkää! Ihan höpöä tollanen. :D Kunhan ite tuntee olonsa hyväksi!! Mä ainakin välillä jopa toivon, että olis edelleen vähän pienemmät rinnat -nyt on niin paljon paitoja ja toppeja mitkä ei enää mallinsa puolesta istu. Mutta oon silti tyytyväinen mun kroppaan; oon sopusuhtanen ja omasta mielestä näytän hyvältä just näin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kiitos pitkästä kommentista! :) Kroppa on silloin täydellinen kun siihen on itse tyytyväinen. Huippua kuulla että sä olet, muutoksista huolimatta! :) ♥

   Poista
 6. tosihyvä postaus, jotenki piristävä ja kannustava :) samaistuin niin monee kohtaa ja tuli olo etten oo yksin ulkonäköpohdintojen kans todellakaa! sul on ihana blogi muutenki, jatka samaa mallii ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! ♥ Voi kuule, kaikki me pohdiskellaan ulkonäömme kanssa, et todellakaan ole yksin! :)

   Poista
 7. Hei tosi hyvä kirjoitus! :) Mukavaa lukea myös tällaista tekstiä, välillä kun tuntuu että keskustelu menee lähinnä niin että isotissiset haukkuu pienitissiset lyttyyn ja toisinpäin. Jotenkin hassua että näinkin normaali asia voi herättää niin paljon kuohuntaa... Noh, ilmeisesti ihmisillä on vain liikaa vapaa-aikaa kun ehtivät mittailla tissejään - ja ennen kaikkea muiden tissejä - suurennuslasi kourassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja tommonen postaus mimmiltä jolla on sitä kumia jo jonkin verran laitettuna, enkä edes ihmettelis vaikka lisääkin olis tulossa.. On todellakin liikaa sitä vapaa-aikaa! :D
   Tosi kiva kuulla että mun ajatuksia oli mukava lukea :) ♥

   Poista
 8. Ooksä se Henna siit "aupairit losissa" ohjelmasta? Näytät iha siltä!

  VastaaPoista
 9. Hyvä teksti Henna!! Mä en oo (onneks) edes lukenu kyseisen emännän ekaa kirjoitusta aiheesta, enkä lue. Päätin etten anna itselleni lupaa provosoitua niin mauttomasta mielipiteestä joka luultavasti juontaa juurensa henkilön huonosta itsetunnosta tai jostain muusta vääristymästä. Mä oon sitä mieltä että jokainen on kaunis omalla tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot paljolta säästynyt kun oot jättäny lukematta, ja hyvä niin! :) Sä oot ihan oikeessa, jokainen on kaunis omalla tavallaan! ♥

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Mukava kuulla että oli mieluisaa luettavaa! :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥