Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

NÄILLÄ HUOLEHDIN IHOSTANI

Vasta viimeisten kuluneiden vuosien aikana mä oon alkanut toden teolla kiinnittää huomiota ihoni hyvinvointiin. Mun iho on aina ollut hieman ongelmainen. Säärien ihomuutokset sekä jalkojen keratosis pilaris ovat vain hankaloittaneet ihon hoitoa. Kasvojen iho on oikeastaan ainut, jonka kanssa oon tainnut päästä aina melko helpolla. Toki multakin löytyy satunnaisesti finni sieltä ja finni täältä, mutta mitään isompaa ongelmaa ei ole ollut koskaan. Kasvojen kohdalla mä oon myös todennut maailman parhaimmaksi pesuaineeksi kylmän veden ilman mitään turhaa hifistelyä. Nimittäin aina, kun jotain uutta puhdistustököttiä oon lähtenyt koittamaan, on finnejä tullut huomattavasti normaalia enemmän. 
Nyt mä halusinkin tehdä postauksen tästä, kuinka mä huolehdin ihostani ja millä tuotteilla. 

ihonhoito_2
Mun iho kuivuu tosi herkästi, jos en muista kosteuttaa sitä. Myöskin keratosis pilaris pääsee ihan asap valloillensa, jos laiminlyön sen hoitamista. Erilaisia kosteusvoiteita on vuosien myötä tullut testattua, mutta useampi sellainen minkä koin tosi hyväksi just mun iholle, on itseasiassa lopetettu kokonaan. Olin kuullut tosi paljon hyvää Lancomen kosteusvoiteista, ja niimpä päätin sitten itsekin testata. Ja täytyy sanoa, että tää toimii mulla tosi hyvin. Ei jätä tahmeaa tuntua, ja imeytyy ihanan nopeasti. Helppo siis laittaa illalla juuri ennen nukkumaan menoa, missä mä yleensä aina kosteusvoiteen laitankin. 

ihonhoito_1
Oon aina aikaisemmin ollut tosi skeptinen kaikkiin yöllä nukkuessa käytettäviin ihonhoitotuotteisiin. Mietin sitten kuitenkin asiaa vähän tarkemmin, että toisaaltahan se on aivan loistava aika hoitaa ihoaan kuntoon, samalla kun nukkuu. Niimpä päätin testata tätä Biothermin yövoidetta. Tää on siis tavallaan kasvonaamio, joka vedetään yöksi naamaan. Ja on muuten iho kuin uudestaan syntynyt kun aamulla herää, ihan siis oikeasti! Tätä tuotetta en todellakaan enää vaihda pois. 

ihonhoito_7
Sanoinkin jo alussa, että mä en kasvojen puhdistukseen käytä koskaan mitään puhdistustököttejä, vana ihan vain pelkällä kylmällä vedellä mennään. Kuitenkin aina silloin tällöin mä tykkään pestä kasvot tällaisella sienellä, joka samalla kuorii kasvoja jonkin verran. Tätäkin käytän siis ihan vaan veden kanssa. Näistä sienistäkin on tullut testattua aikaa monta erilaista, mutta tää Real Techniquesin versio taitaa olla mulla nyt jo kolmas, eli tästä mä oon tykännyt kyllä eniten. Lisäks tää on tosi edullinen verrattuna moneen vastaavaan. 

ihonhoito_3
Huulten hyvinvointi on myös mulle tosi tärkeetä. Mulla tuppaa nimittäin olemaan vähän sellainen paha tapa, että pureskelen ajatuksissani jonkin verran mun huulia. Siksi ne kaipaa aika ajoin kunnon huolenpitoa ja kosteutusta. Erilaisia huulivoiteita ja -rasvoja onkin sitten tullut testattua kymmenittäin erilaisia. Biothermin huulituotteet on kuitenkin aina sopineet mun huulille tosi hyvin. Siks päätinkin testata tätä heidän runsaasti kosteuttavaa versiota, ja niimpä tämä on nyt jo pidemmän aikaa ollut se käytetyin huulivoide. Hoitavuuden lisäksi tää antaa kivan ruusuisen hehkun! 

ihonhoito_5
VITA LIBERATA - Skin Care Super Fine Skin Polish* & NIP + FAB -  Glycolic Fix Scrub*
Jotta ihon rasvaamisesta olisi oikeasta hyötyä, pitää muistaa kuinka tärkeää ihon kuoriminen myös on. Tässä mä myönnän olleeni aikaisemmin TODELLA laiska. Saatoin aikaisemmin kuoria ihoni ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Onneksi täälläkin vihdoin se lamppu syttyi kuorimisen tärkeydestä, ja nykyään tulee iho kuorittua viikon - kahden välein. Kasvojen kuorinnassa oon jo pitkään käyttänyt tätä NIP + FAB merkin Glycolic Fix Scrub kuorintavoidetta, ja tykkään tästä kyllä ihan älyttömästä. Vartalonkuorinnassa taas on tullut testattua jos monen moista erilaista, mutta kyllä mä sanoisin, että pisimmän korren vetää tämä Vita Liberatan versio. Tässä on sellainen kermainen koostumus, ja mä tykkään siitä kyllä tosi paljon.

ihonhoito_4
NIP + FAB - Bee Sting Fix Lifting Mask*
Mä suorastaan rakastan kaikenlaisia erilaisia kasvonaamioita. Varsinkin sellaisia jotka saa repiä vaikutusajan jälkeen pois (ah, kuinka rentouttavaa!) Yks tuote on kuitenkin noussut ihan mun suosikkien joukkoon, vaikka se ei edes ole sellaista revittävää sorttia. Ja se on tää NIP + FAB merkin amppari kasvonaamio. Amppari kasvovoide siksi, että tän toiminta periaate perustuu vähän samaan mitä ampiaisenpistokset. Ampiaisenpistoksen jälkeen iho alkaa aina itse korjaamaan itseään, ja tää kasvonaamio saa aikaan siis saman reaktion. Tosin tää ei tunnu yhtään niin pahalta, mitä ne pörriäisten pistokset oikeasti tuntuvat. Mä koen tän myös hieman sellaisena tykimpänä tavarana, eli tätä ei tuu käytettyä kuin silloin tällöin, mutta tykkään kyllä silti älyttömästi käyttää tätä. 

ihonhoito_6
VESI
Kaikista tärkein asia ihon hyvinvoinnissa on ehdottomasti se, että muistaa juoda riittävästi vettä päivän aikana. Eikös sitä sanota, että kauneus tulee sisältä päin, vai miten se meni. Mulla kesti ihan liian kauan tajuta tämä asia. Vieläkin tekee tiukkaa päästä veden juonnissa niihin tavoite määriin, mutta pikkuhiljaa. Huomattavasti enemmän kuitenkin tulee jo nykyisin juotua, mitä ennen. Paras keino lisätä veden juontia on omalla kohdalla ollut juomapullo. Aina jääkaapissa valmiina ja helppo kuljettaa mukana.


// *Saatu Cocopandalta.

6 kommenttia

 1. Ihana postaus, tuo veden juonti on tärkeää ja säännöllinen rasvaaminen suomen ilmastossa vähintään suotavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittävä veden juonti on kyllä paras lääke ihonhoitoon :)

   Poista
 2. Huulivoide, kosteusvoide, kasvovoide on täällä jokapäiväisessä käytössä (+ tietty kasvojen puhdistusaineet),kuorinnan teen kasvoille kerran viikossa. Itse käytän pääsääntöisesti markettikosmetiikkaa.

  VastaaPoista
 3. Ihanan kattava artikkeli! :)

  Mäkin itseasiassa vasta tässä ihan lähiaikoina oon alkanut taas palaamaan juurilleni eli puhdistamaan kasvot pelkällä vedellä enkä ole ihan varma, että johtuuko siitä mutta oon huomannut ettei atopiakaan ole ihan pahasti kukkinut kasvoillani sen jälkehen. Mikään muu ei varsinaisesti ole muuttunut (esim. vedenjuonnissa) joten uskoisin sen olevan ihan tuon ansiota :)

  Hahah, I feel you -moon yhtä laiska kuorimaan ihoani! :D Pitäisi jälleen kerran ryhdistäytyä...

  Tiedätkö muuten, että susta huokuu lämmin persoona ihan tälläi ruudunkin välityksellä <3 Sun kommentti nosti hymyn huulilleni ja oli jotenkin vaan niin ihanaa luettavaa. Kiitos, että olet ja säkenöivän energistä syksyä <3

  VastaaPoista
 4. Mulla on myös hankala iho ja mulle sanoi kosmetologi kerran että paras puhdistus on vaan vesipesu ja sillä ihoni parantuikin. Nykyään pyyhin aamuisin ja iltaisin kasvovedellä kasvot enkä läträä muita aineita. Kasvonaamiot on itselläkin heikkous ja aina tykkään ostella kaikkia erikoisia, tuo ampparikasvonaamio kuulosti hyvältö :)

  VastaaPoista
 5. Riittävä nesteytys on tärkeä juttu iholle ja koko hyvinvoinnille.

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥