Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

OLET MITÄ SYÖT

Viime aikoina mä oon tosi paljon miettinyt sitä, minkälaiset ruokatottumukset mulla on, ja minkälaiset mä niistä haluaisin. En oo oikeastaan koskaan ollut sen suuremmin kiinnostunut seuraamaan mitään tarkkaa ruokavaliota, tai syömään mitenkään älyttömän terveellisesti. Mulla ajatusmaailma on aina ollut, että liikut sen mitä syöt. Jos niin nyt voi edes sanoa ja ajatella. Jos tulee kausi, että tulee syötyä hieman tai vaikka paljonkin normaalia huonommin, niin silloin sitten myös lisätään sitä liikuntaa samassa suhteessa. Eli oon siis pitänyt homman aika simppelinä, sen enempää laskematta ja tarkasti miettimättä. Mutta nyt tosiaan mua on alkanut kiinnostaa tää homma enemmän. Mitä jos alkaisinkin tosissaan tarkkailemaan sitä mitä syö, koska syö, ja tottakai myös kuinka paljon syö. Erilaiset Fitnessruoat naisille tuntuvat kuitenkin olevan aika simppeleitä, ja vielä sellaisia mitä mä normaalistikin syön jonkun verran. 

ananas_2
Aikaisemmin oon aina ajatellut, että ruokavalion muuttaminen kunnolla terveelliseen suuntaan vaatisi ihan hirveän isoja muutoksia. Mutta eipä se oikeasti ihan niin olekaan. Se onkin ollut just se isoin kynnys, miksei homma oo aikaisemmin mua hirveästi kiinnostanut. Koska oon ajatellut sen vaativan ihan järjettömän isoja muutoksia. Tottakai mullakin se tarkoittais monesta jutusta luopumista, ja monen jutun lisäämistä, mutta ei suinkaan mitään ylitsepääsemätöntä. Silti en usko, että se tapahtuisi ihan vain sormia napsauttamalla. Kyllä siinä varmasti omat haasteensa mukana tulisi. Varsinkin just tällaiselle, joka ei oo koskaan syönyt minkään tarkan rutiinin tai ohjeen mukaan. Luulen, että omalla kohdalla haastavimmaksi kohdaksi tulisi säännöllisyys. Elämänrytmi kun tuntuu olevan todella epäsäännöllinen, niin silloin pitäisi koota koko palapeli uudestaan, jotta syömisen saisi siihen ajoitettua aina oikealle kohdallensa. Mutta uskoisin, että haasteista ja vaikeasta alusta huolimatta, se olisi kaiken sen arvoista. Somea kun tulee paljon käytettyä ja selailtua, niin sen syövereissä törmää jatkuvasti tähän aiheeseen. Ihan vain pelkällä ruokavalion uudistamisella ja säännöllisellä syömisellä tunnutaan saavan jo tosi isojakin muutoksia. Niin henkiseen hyvinvointiin, kuin myös fyysiseenkin hyvinvointiin.

DSC_0100
Nykyään kuitenkin koen, että haluaisin testata. Eniten mua siinä ehkä kiehtoo se, että paraneeko oma olo ja jaksaminen. Tai siis, mä uskon kyllä siihen, että ruokavalio muutoksella, sekä tarkalla ja mietityllä syömisellä saa siihen varmasti muutosta parempaan, mutta missä määrin. Niin siitä kyllä haluaisin lähteä ottaa selvää. Ja niin oon itseasiassa päättänytkin tehdä, jo tän tulevan syksyn aikana. Tarkkaa suunnitelmaa mulla ei vielä ole, mutta reissun jälkeen olisi tarkoitus tutustua aiheeseen hieman enemmän ja katsoa sitten kuinka edetä.

Tarkkailetteko te, kuinka ja koska syötte? Miksi, ja miksi ette? :)

2 kommenttia

  1. Karkit ja muut herkut on syytä vaihtaa rypäleisiin, marjoihin, vesimeloniin, ananakseen jne. luonnon omiin karkkeihin, joilla saa vitamiinit ja vähennettyä sokeria! :) Yleisesti koitan syödä puhtaampaa ja parempaa ruokaa, vähemmän pastaa tai punaista lihaa. Heti kyllä huomaa jos on pitkä aikaväli vedetty sitä valkosta höttöö et on itsekki valkosta höttöö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuo on kyllä hyvä neuvo, että hyödyntää luonnon omia "karkkeja" :)

      Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥