Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

MINÄ JA MEIKKAUS

minä_2 Henna-meikitön-täsmoi.

Mä halusin tulla kirjoittamaan teille hieman mun suhtautumisesta meikkaamiseen ja aiheesta noin yleisesti muutenkin. Ylläolevassa kuvassa mulla ei ole pisaraakaan minkäänlaista meikkiä. Se on itseasiassa napattu 15 minuuttia heräämisen jälkeen, kun olin ainoastaan pessyt naaman. Tällai mä itseasiassa kuljen ihan suurimman osan päivistä. Esiinnyn myös täällä blogissa huomattavasti enemmän meikittä, kuin meikissä. Tähän väliin mä haluan jo heti sanoa, että mä en laske ripsienpidennyksiä meikiksi. Ne on mun mielestä erilaista ehostamista, kuin meikkaaminen. Meikkaaminen on mulle sitä, mikä valuu päivän päätteeksi viemäristä alas. Ripsienpidennyksistä on sitä paitsi tullut jo todella iso osa mua. Oon ollut viimeksi 2-3 vuotta sitten viikon ilman. Ja sitä ennen en edes muista. Mä otin nää 2012 syksyllä, ja siitä asti voisin sanoa pitäneeni näitä lähes ilman yhtäkään taukoa, tai ainakin ilman yhtäkään isompaa taukoa. Jos mulla ei olis näitä, ripsari olis ainut mitä varmaan melkein päivittäin tulis käytettyä. Sitä mä käytin ennen näitäkin lähes päivittäin, mutta muuhun meikkeihin en silloin varsinkaan koskenut juuri lainkaan. Hyvä kun siihen aikaan osasin pitää edes sivellintä oikein päin kädessä! 

meikki_9
meikki_7-tileMikä se mun suhtautuminen sitten meikkaamiseen oikein onkaan. Mä en koe itse itseäni yhtään sen kauniimmaksi tai paremman näköiseksi meikillä. En saa siitä irti minkäänlaista itsevarmuutta. Varmaankin tästä johtuen, mun ei tuu arkisin meikattua kuin todella todella harvoin. Ajattelen sen jotenkin jonkunlaisena ajanhukkana. Mulla myöskään ei ole mitään peitettävää kasvoilla. Uskoisin tilanteen olevan vahvasti eri, jos iho olisi täynnä epäpuhtauksia yms. Mun kasvojen iho on itseasiassa useimmiten todella hyvässä kunnossa. Mitä nyt leuassa asustaa silloin tällöin finni tai pari, mutta muuten. Mun vakkari kosmetologin Jennin, kenen käsialaa myös nää mun ripset aina on, ollaan aiheesta monesti juteltu, ja tultu siihen tulokseen, et mun iho on tosi hyvinvoiva pitkälle sen ansiosta, että se saa elää suurimman osan ajasta puhtaana, ilman meikkikerrosta. 

Tästä huolimatta, mä tykkään meikata tosi paljon. Se on mulle kuitenkin sellainen hetki itselle. Oon myös pikkuhiljaa kiinnostuksen kasvettua tosiaan alkanut myös opettelemaan sitä enemmän. En koe olevani siinä todellakaan mikään erikoisen hyvä vieläkään, enkä tosin edes pyri sellaiseksi. Mulle se opettelu on kuitenkin sen verran hidasta, että en millään edes kerkeä oppia kaikkia uusia juttuja, kun uusia puskee sisään jo joka tuutista. Mä nimittäin opettelen lähinnä vaan silloin kun muutenkin meikkaan. En siis ole tainnut kuin kerran meikata ihan vain opettelemisen ilosta. Ehkä viimeisen parin vuoden aikana mä oon vasta kunnolla innostunut erilaisista luomiväreistä. 
   meikki_4
Tässä meikillä!
Mun mielestä ihmiset ottaa nykyään aivan liikaa ressiä meikkaamisesta. Tottakai mä ymmärrän, että jollekin meikkaaminen vaan yksinkertaisesti on suuri intohimo, ja merkitsee sitäkin kautta paljon enemmän, kuin mulle. Mutta silti. En nyt myöskään liputa tässä minkään täydellisen luonnollisuuden puolesta, onhan mullakin ripsienpidennykset ja kulmat on pigmentoitu, tosin ne alkaa oleen niin haalistuneet, ettei niistä paljoakaan enää näy. Mutta jos pikaista kauppareissua varten pitää istua meikkipöydän ääressä kolme kertaa kauemmin, mitä itse kaupassa menee aikaa. Niin siinä menee se mun ymmärryksen raja. En mä ainakaan kaupassa kiinnitä kehenkään sellaista huomiota, että onko tuolla nyt naama minkälaisessa kunnossa. Ehkä se vaan tää nyky yhteiskunta on luonut ne sellaiset tietynlaiset paineet omasta ulkonäöstä, ja ajatusmaailman siitä, että meikattuna ihminen on paljon kauniimpi, kuin ilman meikkiä. 
  
Tässä huomaatte eron, ei mikään silmiin pistävä. 
Tosin, tässä mulla on naamalla ihan perus meikki. Nykyään tosiaan luomivärien kanssa uskallan vähän mennä sinne epämukavuusalueellekin, mutta tän halusin pitää ihan simppelinä. En kuitenkaan läheskään joka kerta, kun meikkaan, laita mitään värikkäitä sotamaalauksia silmiini. Muutenkin mä pysyn meikkauksessa tosi luonnollisella linjalla. Meikkivoidekin mulla on jokin tosi kevyt BB-voide. Oon yrittänyt testailla siihenkin montaa eri, mutta en vaan oo yhtään tykännyt niistä paksuista ja paljon peittävistä versioista.
Mulla on muutaman kerran ollut oikeasti todella vahva meikki, esimerkiksi edellisen duunipaikan Gaala-illassa. Ja silloin mun työkaverit (jotka siis katteli mua monta kuukautta viitenä päivänä viikossa) ei oikeesti tunnistanut mua! Varsinkaan siinä ensimmäisessä Gaalassa. Toisella kerralla ne osas jo ilmeisesti varautua. Eli kyllä mä tykkään hurjan paljon meikata ja laittautua juhliin ja sellaisiin tilaisuuksiin. Mutta mun perus arkeen vaan ei meikkaaminen kuulu. Enkä usko, että se tulevaisuudessakaan kuuluu tämän enempää. 
  meikki_10
newsfeed-blackFriday-makeup

Meikeistä puheenollen, Cocopandalla on menossa SUPER Black Week, huomenna koittavan Black Fridayn kunniaksi. Kannattaa todellakin tutustua heidän ihan mielettömiin, joiden tuotteiden kohdalla jopa ihan mielenvikaisiin tarjouksiin! Heillä on alennuksessa lähes koko valikoima!
Nyt jos koskaan kannattaa päivittää siis meikkipussi, ja muukin kosmetiikka varasto ajantasalle. 

12 kommenttia

 1. Koen itsellä, että ihonhoito on isommassa osassa kuin meikkaaminen. Toisaalta työarki myös vaikuttaa enkä toimistotöihin voisi kuvitella meneväni meikittä, sillä kevyt pohjustus on osa aamurutiinia työaamuina. Mielenkiintoinen aihe, jota ei ehkä tule aina tarpeeksi mietittyä. Tuossa ajatuksiani kiteytetysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ajatusmaailmat eroavat :-) Mä taas normi toimistotyöhön en voisi kuvitella meneväni meikillä normaalissa arjessa :D

   Poista
 2. Musta tuntuu, että nykyisin on hirveästi vastakkain asettelua meikkaaminen vs meikittömyys ja usein meikkaaminen rinnastetaan turhamaisuuteen yms. Itselleni meikkaaminen (myös arkisin) on tietynlainen rentoutumiskeino. Välillä meikkaan enemmän ja välillä vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten! Oon kans monessa törmännyt tähän, että pitäis olla ihan ääripää mieltä asiasta :) Mä oon ite siihen väliinputoaja, ja muutenkin ajattelen, että jokainen saa meikata tai olla meikkaamatta, kuten haluaa :D

   Poista
 3. oot kyllä ihan superkaunis niin meikillä kuin ilmankin! <3 Ois aivan ihanaa kun olis iho yhtä hyvässä kunnossa kuin sulla, eikä mitään tummia silmänalusia niin mäkin menisin mieluusti ilman minkäänlaista pakkelikerrosta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten ihana kommentti! Kiitos Miina! ♥ Mä oon kyllä tosiaan onnekas, kun iho on näin hyvässä kunnossa :-)

   Poista
 4. Kaunis olet meikillä ja ilman. Minä olen tottunut meikkaamaan nuoresta pitäen ja aina töihin, mutta kotona vapaapäivinä olen monesti ilman meikkiä, ellen ole lähdössä erityisesti jonnekkin. Kesällä riittää ripsari ja huulikiilto.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli pidennykset melkein 7-vuotta putkeen ja nyt oon ollut pari vuotta ilman. Ripsaria tulee käytettyä, mutta muuten kanssa tykkään olla aika naturellina. Jos johonkin juhliin lähtee, niin sitten tulee meikattua enemmän, mut muuten kyllä tosi simppelisti mennään. Näytän mielestäni vahvassa meikissä vanhemmalta kuin olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo osannut kuvitellakaan elämää ilman ripsiä, ainakaan vielä :D Hei mulla on ihan toi sama fiilis, että näytän kans vanhemmalta :D

   Poista
 6. Mä itse olen enemmän ihonhoitaja tyyppiä ja harvoin jaksaisi edes meikata senkin takia ettei pohja pysy yksinkertsisesti kauniina ihon rasvoittumisen vuoksi. Lievän, parantumisvaiheessa olevan aknen vuoksi mun on _pakko_ meikata töihin, kun kosmetologi olen. Itse pitäisi näyttää hyvältä ja huollettulta koska karu totuus on se, että myyn itseäni ulkonäöllä :)

  En itsekään nykyään koe olevani sen kauniimpi meikillä - kulmat vain näyttävät kivemmiltä tummina ja on mukavampi ottaa kuvia kun kasvot eivät ole kirjavat :-D

  Henna olet upea meikillä että ilman ja postaus oli täyttä asiaa, ollaan aika samoilla linjoilla asian suhteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin tuon, että työn puolesta varmasti pakko meikata :) Ihana kuulla, että ollaan näin samoilla linjoilla tästä! Ja kaunis kiitos kehuista ♥

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥