Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

OLOHUONE SAI UUDEN ILMEEN

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

 seinänmaalaus_8

Ikuisuusprojektilta tuntunut projekti on vihdoin saatu päätökseen, mä nimittäin maalasin meidän olohuoneen seinän muutama viikko sitten! Käytännössä muutosta saakka oon tuota projektia pyöritellyt mielessäni, ja nyt se on vihdoin sitten tehty. Luulin sen olevan paljon isompi homma, ja siksi sen aloittaminen vain venyi ja venyi koko ajan. Lopulta, kun sen sitten vihdoin sain käyntiin ei siinä kauaa nokka tuhissutkaan. Eräs lauantai vetelin siihen pohjasävyn, annoin kuivua seuraavaan päivään, ja silloin sitten vielä tehoste päälle. Tehoste kuivui päivän verran, jonka jälkeen purkasin suojaukset pois ja laitettiin huonekalut takaisin paikalleen. Ei siis alkuunkaan iso homma. 

    seinänmaalaus_6

seinänmaalaus_7

Oman kodin laittaminen on kyllä aina niin ihanaa ja rentouttavaa. Ja vaikka itse olenkin perfektionisti, ja välillä meinaa "muutama" ärräpää päästä kun jotain ihan pientä juttua pitää hinkata miljoonaa kertaa, niin silti mä oon tosi paljon tykännyt näistä molemmista maalausprojekteista mitä mulla on ollut. Makuuhuoneen maalaus oli hieman erilainen mitä tämä, mutta ihan yhtä mukavaa sekin. Eikä nämä  projektit suinkaan tähän lopu. Kyllä näitä jo muutama uusi takaraivossa jo muhii. 

 

Vallitsevan tilanteen myötä varmasti moni muukin on aloittanut kodissaan sellaisia ikuisuus remontti- ja tuunausprojekteja joita on jo pitkään pohtinut. Mikäli ajatuksena on aloittaa jotain vähän isompaa projektia, ja tarvetta  remonttilainalle ilmenee, kannattaa kurkata Sortterin sivut. Sortter on tosiaan lainojen kilpailutus- ja vertailupalvelu. Eli he säästävät sekä sinun aikaasi, että sinun rahojasi tekemällä kilpailutuksen puolestasi. Me selvittiin maalauksessa melko pienillä kuluilla, mutta isomman remontin tekoa ei ole välttämättä pakollista odottaa siihen saakka, että tarvittava summa on kokonaan valmiiksi säästetty. 

  54f0a6a9-d30d-4db9-8bb1-a723e7d2eddb seinänmaalaus_5

Sävyn valinta oli siis koko projektin vaikein ja eniten pään vaivaa tuottanut osuus. Seinä on kuitenkin tosi iso, hieman yli 6 metriä. Ja koko oleskelutilan kattava. Halusin sävyn olevan juuri eikä melkein, ja toki myös sellainen, jota jaksaa pidempään katsella. Vaikka maalaaminen tosi kivaa onkin, en silti ehkä kuukauden välein tuohon projektiin lähtisi. Mulla tais parhaimmillaan (vai pitäisikö sanoa pahimmillaan) olla kotona 15 eri sävylappua joita pyörittelin. Tiesin alusta saakka haluavani beigen sävyn, mutta tunnetusti beigestäkin on keksitty miljoonaa eri sävyä. Kylmästä lämpimään ja tummasta vaaleaan. Ja kaikki miljoona siitä välistä. Lopulta päädyttiin sävyyn Tikkurilan Beige. Eli ei lähdetty modaamaan sitä beigeä pohjaväriä mihinkään, vaan tuo sävy oli yksinkertaisesti kaunein ja tilaan sopivin. 

 

Pohjasävyn lisäksi piti keksiä tehoste. Mietin monia eri tekniikoita ja selasin varmaan sata youtubevideotakin läpi. Lopulta törmäsin Tikkurilan Taika Helmiäislasyyreihin, ja se oli juuri sitä mitä olin etsinyt. Enää piti valita helmiäislasyyrin sävy, mutta niitä ei onneksi ollut kovin montaa vaihtoehtoa. Mietin ensiksi sävyä hopea. Mutta loppumetreillä vaihdoin sen sitten kuitenkin sävyyn Bianca. Bianca on hieman lämpöisempi ja ehkä snadisti kultaiseen menevä sävy. Kun taas hopea olisi sitten ollut tosi kylmä sävy. Ihana sekin, jos pohjaväri olisi ollut jokin vaikka jokin harmaan sävy. Mutta mun mielestä tuo Bianca helmiäislasyyri toimi parhaiten juuri tuon Tikkurilan beigen kanssa yhdessä. Ja niinhän ne kyllä toimivatkin!

 

Käytin tuon tehosteen levitykseen pientä pitkänukkaista telaa, ja tein sillä tarkoituksella melko tiukkoja käännöksiä, jotta sain pintaan vähän teräviä kolmio tyyppisiä kuvioita. Eli sen mä vetelin käytännössä ihan miten sattuu sinne, tänne ja vähän tuonne. Mutta tämän levityksessähän vain taivas on rajana, tekniikoita ja välineitä on miljoonaa eri. Toinen vaihtoehto mitä mietin olisi jonkunlainen pesusieni, mutta päädyin kuitenkin lopulta tuohon pieneen telaan. Ja sillä lopputulos oli kyllä vielä parempi, mitä olin ajatellut.

 

seinänmaalaus_9

Lopputulokseen mä olen kyllä ihan älyttömän tyytyväinen. Vaikka projektiin vähän jännittikin lähteä, koska näiden kahden sävyn komboa ei ollut esillä missään netissä, että olisi voinut valmista lopputulosta hieman katsella etukäteen. Vaan lopputulos piti visioida oman pään sisällä ja luottaa siihen, että lopputulos sitten lopulta oikeasti vastaa sitä. Ja tämä kyllä ylitti odotukset ja omat visioinnit. Erityisesti mä tykkään tässä siitä, että se näyttää upealta kaikissa eri valaistuksissa, ja vielä kun se näyttää niin erilaiselta kaikissa eri valaistuksissa. 

3 kommenttia

 1. Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis seinä! Näyttää tosiaan erilaiselta eri kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Tuo seinä on kyllä tosi kiva :) Meillä oli aikanaan myös vähän tuolla tavalla maalattu seinä, se tosin oli turkoosi.

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥