Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

♥ Sitruuna-jugurttipannukakut ♥

Siellä möksä reissulla mä halusin panostaa aikalailla tohon ruokapuoleen. Ja kokkailtiinkin joka päivä/ilta kaikenmoisia erikoisuuksia ja uutuuksia. Ja näin mä löysinkin yhden uuden jälkkärisuosikin. Tää on sillai aika uus juttu, kun tähän käytetään yhtä juuri markkinoille tullutta tuotetta, nimittäin sitruunavoita. Ja nyt haluankin jakaa tän teille ja suositella tätä ehdottomasti! Reseptin mä bongasin Valion sivuilta, mistä mä yleensä suurimman osan mun kokkailukokeiluista otankin.
Suurena lettujen, lättyjen, vohveleiden miksikä niitä nyt ikinä sitten kukin kutsuukaan, tän ohjeen osuessa kohdalle mä halusin ehottomasti testata. Vaikeusaste näytti helppoa, joka oli mulle aina silloin tällöin leipovana ja kokkaavana ihan jees juttu. Semmonen pieni lettupannu olis ollu näille ihan ehdoton, mutta koska möksän tavaroissa semmosta ei ollut, niin mä tein nää ihan semmosella mini paistinpannulla, kuitenkin vähän isommalla mitä sillä lettupannulla olis tullu.

Sä tarvitset seuraavia

Taikina:

3 ½ dl  vehnäjauhoja
1 ½ tl   leivinjauhetta
½ tl  suolaa 
½ dl hienoa ruokosokeria 
2 kpl kananmunia 
1 ½ dl turkkilaista jugurttia
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua (mä korvasin tän sitruuna vichyllä, antaa rapeutta!) 
50 g valion sitruunavoita  


Lisukkeeksi:

Mustikoita 
kermavaahtoa
vaahterasiirappia tai hunajaa
turkkilaista jugurttia
tai mitä nyt ikinä keksiikään!  


Valmistusohje:

 1. Ensiksi sekoitetaan kuivat aineet omassa kulhossaan keskenään. Toiseen kulhoon rikotaan molemmat kananmunat ja lisätään jugurtti, maito, sekä sitruunamehu/vichy. Sekoitetaan, ja lopulta hyvin sekoitettu seos yhdistetään kuiviin aineisiin. Lisää vielä taikinaan sulatettu sitruunavoi. 
2. Paista pannukakut lettupannulla tai pienellä paistinpannulla joko oman maun mukaan sitruunavoissa tai ihan tavallisessa voissa. Itse käytin ihan tavallista voita ja erittäin hyvin maistuivat silti sitruunalle! 
3. Tarjoa lisukkeiden kera.
 4. Nauti! 
 
DSC_0285

1 kommentti

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥