Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Kinder-Juustokakku

Pari postausta sitten vähän lupailinkin tämän suussasulavan herkun ohjetta tänne teillekin, ja tässähän sitä nyt sitten tulee. Kyseessä on siis Kinder-Juustokakku jota tein tuossa rontti viikko sitten elämäni ensimmäistä kertaa. Ottaen huomioon että tää oli mun koko elämäni kolmas oma tekemä juustokakku. Eli ei vaikea homma ollenkaan siis toisin sanoen kun meikäläinenkin sai kakun aikaiseksi. 
Pääsiäinenhän se tosiaan taas tekee tuloaan, ja kaupat täyttyvät toinen toistaan erilaisemmista suklaamunista. Tää kakku nimestään huolimatta ei kaipaa suklaamunia tai kindereitä, paitsi koristeluun. Tähänhän periaatteessa kuuluu päälle sellainen suklaakarkkihökötys mihin voi laittaa mm. niitä kindermunia. Itse halusin pitää kakun päällisen ainakin tällä kertaa tyhjänä. Mutta koristeluhan on ihan makuasia, mistä ei voi kiistellä. Ja kyllä itse varmasti jos tämän pääsiäiskahvipöytään leipoisin päällä olisi niitä suklaamunia ainakin. 

kinder_juustokakku1 Alkuperäiset ohjeet mä löysin netistä. Mulla oli kaksi eri ohjetta joita sitten jonkin verran yhdistelin ja sovelsin. Ohjeessa käytetään 20cm irtopohjavuokaa, mutta itsellä ainakin oli 24cm vuoka, joten sekään ei ole niin justiinsa, isompaan vuokaan mä nostin keksien määrän 175g -> 200g ja lisäsin myös samassa suhteessa voita. Muuten käytin tismalleen noita määriä 24cm vuuan kanssa. Mutta se pitää todeta että pohjaan olis hyvä laittaa pikkuisen enemmän voita. Pysyis homma paremmin kasassa! 
Eli tähänhän oikeasti suositellaan jotain tummia keksejä, esim dominoita. Mutta mun mielestä oikeaan keksikakkuun vain kuuluu ne Digestive- keksit. Ja mä korvasin tosiaan ne tässäkin niillä. Mun mielestä maun mukaan, mutta mä liputan Digestivien nimeen! Jos käyttää niitä dominoita, ei voita tartte tosiaan sitten lisäillä. 

Pohja
50g voita
175g keksejä

Täyte:
3 Liivatelehteä (laita 4 jos kakulla on kiirempi saada tarjolle)
2 rkl vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2rkl Flora Vispiä
1 keltuainen
150g Valkosuklaata (itse käytin Pandan 145g levyn ja piisas!)
2  1/2 dl Flora Vispiä

Päällimmäinen kerros:
2dl erilleen otettua aikaisempaa täytettä
2rkl  Flora Vispiä
60g Tummaa tai Maitosuklaata

♥ Aloita valmistamalla pohja. Eli pingota leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle ja leikkaa ylimääräiset paperin reunat reunoilta poijes. Voitele vuuan reunat voilla, ja laita niihin myös leivinpaperia. Käyttäessäsi voita ne pysyvät huomattavasti paremmin paikoillaan. Näin saat kakulle kauniit reunat kun poistat kakkua vuuasta.
Murskaa keksit ja sulata voi niiden sekaan. Sekoita hässäkkä ja taputtele se kevyesti vuuan pohjalle. Älä kuitenkaan liian piukkaan jotta sitä on sitten helpompi leikata.

 Sitten vain täytteen kimppuun. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan täytteen teon ajaksi.
Vatkaa sokeri, tuorejuusto (mä käytin Valion maustamatonta) ja keltuainen tasaiseksi.

♥ Sulata kaikki valkosuklaa sekä 2rkl Floran Vispiä hiljalleen mikrossa. Sekoittele välillä ja säädä mikrosta tehot puolelleteholle. Kun suklaa on sulanut, sekoita seos tuorejuustoseoksen sekaan ja vatkaa tasaiseksi.

♥ Seuraavaksi vaahdota 2,5 dl Flora Vispiä ja kääntele/nostele tästä noin puolet täytteen sekaan. Mä menin ihan silmämääräisesti ja hyvin kävi.

♥ Sitten kuumennetaan 2 rkl vettä mikrossa, ja tähän sekoitetaan kuivaksi puristetut liivatelehdet. Vesi kannattaa sulattaa sellaisessa astiassa josta on myös helppo kaataa seos tasaisena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Sen jälkeen kääntele loput vaahdosta täytteen sekaan.

Ota täytteestä noin 2dl erilleen ja kaada loput täytteestä keksipohjan päälle. Laita kylmää jähmettymään. Suosittelen pakastinta niin ei kestä niin kauaa. Jääkapissa aikaa menee lähemmäs puoli tuntia.

♥ Sulata päällisen suklaa sekä Flora Vispi (2 rkl). Itse käytin tosiaan maitosuklaata mutta myös tumma sopii. Sekoita suklaaseos jäljelle jääneeseen 2dl täytteeseen ja kaada seos hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2h, tai suosiolla seuraavaan päivään. Itse hätäisenä herkkusuuna annoin olla sen 2,5h kun irrotin vuuan ja käsiin leviäminen oli hyvin lähellä. Joten suosiolla vaan tarpeeksi aikaa tähän.

kinder_juustokakku2 kinder_juustokakku4

Nauti! 

8 kommenttia

  1. Nami! Kinderpiirakasta kuullut, mutta juustokakun ja sen sekoitus kyllä tuntematon. Ainakin testaukseen menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Parempi kuin kinderpiirakka! :)

      Poista
  2. Tämä menee ehdottomasti jossain vaiheessa kokeiluun! Näyttää ja kuulostaa niin herkulta ♥

    VastaaPoista
  3. Apua miten hyvältä tää näyttää ja etenkin kuulostaa! Pakko laittaa testiin jossain vaiheessa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täydet pisteet kyllä tälle ja ehdottomasti testiin! :)

      Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥