Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

TALLINNA & ESTORIA

* Postaus toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estorian kanssa, ja hotellimajoitus saatu heidän kauttaan. * 
  tallinna_30tallinna_32-sideLokakuun alussa me tehtiin J:n kanssa meidän ainoa kunnon kesälomareissu. Yhteistyössä Sokos Hotelli Estorian kanssa, me päästiin viettämään viikonloppua iki-ihanaan Tallinnaan, ja heidän upeaan hotelliinsa! 
Tallinna meille molemmille oli jo jonkin verran ennestään tuttu, mutta Estoria ei. Sokos Hotellissa on kyllä tullut joskus kolme vuotta sitten oltua yötä, mutta silloin yövyimme Virun puolella. Virulla ja Estorialla on siis sama aulatila, eli samoista ovista sisään, mutta Estorian huoneet sijaitsevat omassa lisäsiivessään. Lisäksi molemmilla on omat aamupalatilat ja respat. 
Me päätettiin tehdä reissu ihan täysin ilman suunnitelmia, (okei, kyllä mä suunnittelin shoppailevani!) mutta muuten. Päätettiin sitten paikan päällä, ihan fiiliksen mukaan mitä tehdään ja missä tehdään. Sellainen mun mielestä loman kuuluukin olla. Mua ainakin ahdistaisi ajatus, että kalenteri on jo ennen lähtöä puukattu ihan täyteen jos jonkinmoista, ja sitten lomalta kotiin palatessa on vain enemmän väsynyt kuin lomalle lähtiessä.
Tallinna on lisäksi juuri paikkana sellainen, mihin tällaisen täysin kalenteri auki reissun voi tehdä. Siellä kyllä löytää paikan päällä tekemistä jos jonkinlaista, jos haluaa. Me saatiin aika kulumaan äärettömän hyvin vain kaupungilla kävellessä. Etenkin Vanhassa Tallinnassahan nähtävää on vaikka ja kuinka! Tallinna on matkakohteena muutenkin mielestäni todella hyvä, koska pikalaivat reissaavat sinne monta kertaa päivässä. Esimerkiksi meiltä täältä Tampereelta, pääsee mielestäni paljon vaivattomammin Viroon ja Tallinnaan, kuin esimerkiksi moneen kotimaan kohteeseen. Autolla tai bussilla vain huristelee satamaan, ja hyppää laivaan! 
  tallinna_25Estoria sijaitsee siis aivan kiven heiton päässä satamasta. Aina kun me on Tallinnassa reissattu, meille on ollut tärkeää myös hotellin sijainti. Siis oikeastaan todella tärkeää. Siksi me kerran ollaankin oltu siellä Virun puolella, koska sillähän sijainti on tismalleen sama. Tällaisilla rennoilla minilomilla on mun mielestä tosi kiva liikkua kävellen, koska silloin saa samalla rauhassa ihastella uusia maisemia. Estoriahan on tosiaan käytännössä kauppakeskus Virun kyljessä, ja Virun ostoskeskuksen puolelle pääsee ihan hotellin aulasta suoraan.
  tallinna_7tallinna_9 tallinna_26tallinna_4 tallinna_1tallinna_13-sideYksi juttu, mikä Tallinnassa tosiaan myös vetää puoleensa, on shoppailumahdollisuudet. Sieltä löytyy useampi sellainen liike, mitä me ei taideta koskaan tänne Suomen kamaralle saada, ikävä kyllä. Jo pelkästään niiden takia, mä voisin käydä Tallinnassa! Vaikkakin tälle meidän reissulle, ne eivät läheskään yksistään olleet syy lähteä. Vaan laatuaika yhdessä J:n kanssa ja rentoutuminen ilman aikataulua.
  tallinna_19tallinna_17tallinna_21 tallinna_23 tallinna_20tallinna_29 tallinna_27-side tallinna_3Mulle reissatessa hotellihuoneen (ja tietty hotellin ylipäätään) taso on todella tärkeä juttu. En itseasiassa edes tiedä, miksi siitä on tullut niin tärkeä juttu, kun eihän sitä lomallaan nyt juurikaan aikaa vietä siellä itse huoneessa. Silti hotellia valitessa se nousee todella isoksi kriteeriksi. Estoria on valittu viiden parhaan hotellin joukkoon Tallinnassa, eikä suotta. Hotelli oli tosi siisti, ja huoneet oli tosi upeat, ja ennenkaikkea persoonalliset. Estoriahan on siis tarinahotelli, eli jokainen huone kätkee sisäänsä yhden tarinan. Tarinat liittyvät kaikki jollain tavalla Viroon ja Viron historiaan. Tämä on jopa maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen konsepti. Yhteensä 93 huonetta, eli yhteensä 93 erilaista tarinaa. Tiesitkö sä, että Virossa pidettiin maailman ensimmäinen vedenalainen tammiturnaus? Tai, että Euroopan pisin jäätie löytyy juurikin Virosta? Tai, että sukupuuton partaalla ollut villiminkki on onnistuttu palauttamaan Hiidenmaalle, jonne on syntynyt lajin ainoa luonnonvarainen populaatio? - En minäkään, ennen reissua Tallinnaan ja Estoriaan! 

tallinna_33 tallinna_12 Reissu Tallinnaan ja yöpyminen Estoriassa olivat siis todella onnistuneita. Hotelli oli kokonaisuudessaan todella ihana, ja juuri sitä, mitä me lomalta halusimmekin. Pieni irtiotto arjesta on välillä todella tärkeää! Jos siis on ollut ajatuksena lähteä käymään Tallinnassa, me suositellaan ehdottomasti Estoriaa

10 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia! Tollanen Tallinnan miniloma ois paikallaan *_*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! ♥ Tallinna on kyllä aivan ihana! Sinne vain reissuun sitten :p

   Poista
 2. Ihania kuvia Tallinnasta! :) Ja kiva kun saitte ilmaisen majoituksen tuollaisessa kivassa hotellissa. Mulle hotellin ei tarvitse olla mikään ihmeellinen, kunhan se on siisti ja aamupala on hyvä :D Eikä ole mitenkään liian kaukana keskustasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnasta ei saa kuin ihania kuvia! :) Täällä aamupala oli aivan huikea! Ja muutenkin upea paikka :)

   Poista
 3. Ihana postaus ja kuvat! Bershka on ihan paras, pitäs vaikka koittaa huijata oma mies myös matkalle :) Ehkä ihan päiväristeily riittäisi meille.. jotenkin se että pääsee käymään hetkeksi muissa maisemissa voi tehdä kunnon terää!

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Päiväristeilyt ovat toki myös kivoja! Mutta välillä on kiva olla pidempään :-)

   Poista
 4. Kivoja kuvia! :) olis itellekin ihan kivaa päästä pitkästä aikaa Tallinaan. :)

  jabuvaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Kiitos! ♥ Sitten vain reissua varailemaan :p

   Poista
 5. Tallinna on kyllä ihana<3 Mistä muuten toi sun takki on, upea!!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna no kyllä = ♥ Takki on Onlyn, siitä tulee tarkempaa kuvaa piakkoin asukuvissa! :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥