Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

KIRJAHAASTE 2019 - KUINKA MUN KÄVI?

Mulla oli viime vuonna yksi aika iso tavoite. Tai ei edes aika, vaan todella iso sellainen. Tätä mun blogia pidempään seuranneet tietää varmasti, että mä en todellakaan ole mikään lukutoukka. Rakastan kirjoittaa ja tuottaa tekstiä, mutta lukeminen on aina, ihan lapsesta saakka ollut mulle pakkopullaa. Toki näin aikuisena, kun olen huomannut itselläni myös vähän keskittymishäiriön piirteitä, se selittää tätä asiaa myös todella paljon. En ole koskaan tykännyt lukea, koska mun on aina ollut todella vaikea keskittyä siihen. Ajatus lähtee saman tien lentoon ja huomaan muuttuvani levottomaksi. Tämä tapahtuu usein jo ihan heti muutaman sivun jälkeen. Halusin kuitenkin haastaa itseäni tässä, ja otin viime vuonna tavoitteeksi lukea 12 kirjaa vuoden aikana. Eli käytännössä 1 kirjan kuukaudessa. Tiesin asettavani riman korkealle, mutta samaan aikaan tiesin sen olevan täysin saavutettavissa. No, kuinka mun sitten lopulta kävi. 

DSC_1538
En päässyt asettamaani tavoitteeseen. Lopulta luettujen kirjojen lukumäärä jäi kahdeksaan. 8/12 on kuitenkin omasta mielestäni loistava tulos. Ottaen huomioon taustani. Sekä sen, mitä kirjoja lopulta päädyin lukemaan. En olisi ikimaailmassa uskonut koskaan lukevani kirjaa, jossa on yli 700 sivua. Rehellisesti, en olisi itsestäni ikinä edes sitä, että lukisin kirjaa jossa on yli 300 sivua. Joten olen todella ylittänyt itseni, sekä ylpeä saavutuksestani. Sen lisäksi, että ylitin itseni koko haasteessa, huomasin myös tästä olevan pikkuhiljaa myös apua keskittymisen kanssa. Parhaimmillaan sain putkeen rauhassa luettua jopa 30-40 sivua kerralla.

DSC_1548
Stephenie Meyer - Houkutus kirjasarja

Aloitin koko haasteen tästä neliosaisesta Houkutus sarjasta. En ollut koskaan nähnyt Twilight leffoja, mutta annoin itselleni luvan katsoa jokaisen elokuvan aina luettuani ensiksi kyseisen kirjan. Tämä oli varmasti myös osa motivaationa kirjojen lukemiseen. Näiden kirjojen ansioista mä oikeastaan olenkin erittäin tyytyväinen mun saavutukseeni. Kesäkuun alussa sain luettua viimeisen sivun neljännestä osasta. Eli käytännössä vajaassa puolessa vuodessa sain nämä päätökseen. Tuntuu hölmöltä sanoa, koska olen tosiaan elämäni aikana lukenut niin vähän kirjoja, mutta nämä ovat parhaat lukemani kirjat. Harkitsen jopa aloittavani jossain kohtaa lukemaan nämä uudelleen. Aina ennen olin ihmetellyt kommentteja, miten muka kirja voisi olla elokuvaa parempi. Näiden myötä allekirjoitan tuon saman täysin. Leffatkin olivat todella hyviä, mutta tottakai kirjaan saadaan tarinaa paljon enemmän ja eri tavalla yksityiskohtaisemmin. 
Sarjana ja juoneltaan nämä ns. Twilight -kirjat taitavat olla monelle jo niin tuttuja, ettei mun varmaan sitä tarvitse tässä enempää avata. Fantasiaa ja romantiikkaa höystettynä sopivalla määrällä jännitystä. 
  DSC_1554Harri Gustafsberg - Karhuryhmä & Rhonda Byrne - Voima

Mua on aina kiehtonut kaikki rikossarjat telkkarista, sekä ihan yleisesti kuinka meillä täällä Suomessa rikollisia kohdellaan ja kaikki aiheen ympärillä. Kun bongasin tämän Karhuryhmä kirjan netissä, tilasin sen saman tien itselleni. Tää oli tietyllä tavalla aika kovaa luettavaa, koska kirja kertoo suoraan todellisia tapahtumia ja ajatuksia. Kirja kertoo tosiaan valmiusyksikkö Karhun toimintaa suoraan entisen ryhmäläisen silmin. Erittäin mielenkiintoinen kirja. 

Voima -kirjaan mä päädyin taas positiivisuuteni kautta. Mut tuntevat ja blogia tarkemmin seuraavat tietääkin, että mä pyrin elämässä aina positiivisuuteen. Yritän aina kaikesta mahdollisesta löytää ne positiiviset puolet. Läheskään aina se ei ole helppoa, ja halusin tämän kirjan myötä saada tähän vähän uutta näkökulmaa ja ajatuksia. Kirjan kirjoittajaa kuvaillaan usein positiivisen ajattelun Guruksi, ja siksi mä innostuin tästä. Todella mielenkiintoinen lähestymistapa aiheeseen ja itsekin sain tästä paljon uusia oivalluksia. Tää on oikeastaan sellainen kirja, jota suosittelen ihan kaikkia lukemaan. 
  DSC_1549Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen - Railakas Rahakirja  
Eveliina Mulenga - Stereo Love

Sain viime vuonna Instagramissa yhteydenoton, jossa nuori kirjailijan alku Eveliina halusi postittaa mulle luettavaksi hänen esikoisteoksensa Stereo Love:n. Kirja oli ihanan kevyttä luettavaa "raskaiden" houkutus sarjan kirjojen jälkeen. Tämä kirja onkin suunnattu enemmän nuorille, mutta kyllä mä silti tästä ihan tykkäsin. Just ehkä sen takia, että kun sitä "lukukokemusta" ei mulla ole niin paljoa ennestään, niin tätä oli helppo lukea. Tän sainkin luettua ihan muutamassa illassa.

Viimeisenä mä bongasin netistä samalla kertaa Karhuryhmän kanssa tämän taloudenhallintaan liittyvän kirjan. Mua on säästäminen ja kaikki sen miljoonat koukerot alkanut kokoajan kiinnostaa enemmän ja enemmän, ja koin tämän olevan hyvä ensimmäinen kirja aiheesta. Ensimmäisten sivujen jälkeen meinasin tosin jättää kirjan kesken. Koska siinä käsiteltiin niin itsestäänselvyyksiä, mutta tottakai mulle itsestäänselviä olevat asiat ei varmasti ole niitä kaikille. Mutta kyllä mä sitten päätin jatkaa lukemista, ja pikkuhiljaa sieltä alkoi nousta varteen otettavia vinkkejä ihan omaankin käyttöön.  Jos säästäminen kiinnostaa, ja haluat saada uutta näkökulmaa rahan käyttöön, kannattaa lukaista tämä ensimmäisenä! 

9 kommenttia

 1. Tää oli kiva postaus! :) Tuo Voima kirja jäi kiinnostamaan kaikkein eniten ja voisin ehdottomasti sen itsekin jossain vaiheessa lukea! Twilightit oon lukenut monta kertaa läpi, mutta edellisestä kerrasta on jo aika kauan, joten voisin tarttua niihin taas pitkästä aikaa, koska ne on vaan yksinkertaisesti niin hyviä. Mä oon nyt viime aikoina lukenut aika paljon dekkareita ja viimeisimmän nimi oli Räsynukke, jota todellakin suosittelen! :)

  https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twilightit on kyllä hyviä! Itse meinaan katsoa ne elokuvat taas pian uudestaan :-) Vaikka eiväthän ne ole alkuunkaan sama asia, kuin kirjat! Täytyypäs tutustua tuohon Räsynukkeen!

   Poista
 2. hei vau! Minä pidän (tai pidin ennen kuin minusta tuli äiti) itseäni lukutoukkana ja mie en ole koskaan lukenut noita houkutus kirjoja :D Tällä hetkellä mulla on ennen koronaa lainattu kirja yöpöydällä, jota en ole edelleenkään saanut luettua - tai aloitettua. Mie lainaan edelleen 28 vuotiaana kirjat nuorten osastolta :D Ja nyt tämänkin kyseinen kirja taitaa olla sellaisen 300s ihan vaan, kun en usko paksumpaa pystyväni lukemaan vielä pariin vuoteen. Viimeksi luin harry potter ja kirottu lapsi kirjan ja sen sain joululahjaksi 2016. Kauhistus. :D Onneksi on myös blogeja ja lasten satuja, ettei vallan ole lukeminen unohtunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, etten ole ainut kehen iskee näin "vanhempana" nuortenkirjat! :D Harry Pottereita mä olen kans vähän miettinyt, että pitäisikö lukea. Ne leffat mä tosin olen jo nähnyt, niin niissä ei pysty tekemään samoin päin kuin Houkutuksen kanssa :)

   Poista
 3. Oma henkilökohtainen kirjahaasteeni on ollut jo pari vuotta, että saisin luettua kaikki kirjat, jotka olen aikoinaan hankkinut! Monta vuotta tapasin ostaa kirjoja, ensin ihan oikeina kirjoina, sittemmin e-kirjoina sitä mukaa kun joku tuntui kiinnostavalta, mutta sitten niitä kertyi pahimmillaan 50 lukemattoman kirjan jonoksi. No nyt jonossa on enää 5 kirjaa - ja uusiakin on tullut tässä välissä hankittua, joten tilanne on aika hyvä, mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen haaste, wau! Tilanne on kyllä mielestäni ihan super hyvä sulla! :)

   Poista
 4. Onnittelut! 8/12 on minusta hyvä saavutus jos et aiemmin ole ollut lukutoukka.
  Itse olen aina lukenut paljon. Jo lapsena lainasin kaikki lasten/nuorten kirjat kirjastoautosta.
  Kun ne oli luettu siirryin venäläisiin klassikoihin ja muistan kun kirjastoautossa minulta
  kysyttiin epäuskoisesti "ymmärrätkö, että ne ovat aikuisten kirjoja?" Ymmärsin juu ja hyviä
  olivat nekin.

  Viime vuosina en ole ehtinyt lukea enää niin paljon. Kesäisin menee paljon dekkareita - myös
  sellaisia klassikoita kuten Agatha Christie, Simonon Maigret jne. jotka olen jo joskus lukenut.
  Lukeminen on tärkeää myös kirjoittamisen kannalta ja pitäisi taas ehtiä lukemaan enemmän.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukana lukutoukasta tosiaan, ainakin ennen :D Totta, itsekin lähdin tähän haasteeseen juurikin kirjoittamisen kannalta, koska lukeminen tukee sitä :)

   Poista
 5. Hyvä haaste! Ja oon ihan samanlainen, en jotenkin vaan "osaa" lukea. Tai sitten ei oo mitään tarpeeksi kiinnostavaa tarjolla. Nuo twilightit on ihan parhaita kirjoina, mutta ne leffat on "pilanneet" koko sarjan maineen ja tehneet siitä teinisarjan. Kirjat over leffat aina ja ikuisesti! :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥