Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

KRABI - THAIMAA

Thaimaan reissulla vietettiin tosiaan ensimmäinen viikko paratiisisaari Koh Lantalla, ja toinen viikko sitten Krabin keskustan kupeessa. Ensimmäisessä osassa kerroin enemmän ja tarkemmin tuosta paratiisisaaren osuudesta, ja nyt olisi sitten luvassa tätä Krabin osuutta. Molemmat paikat oli tosiaan hyvin erilaiset keskenään, vaikka oltiinkin samassa maassa. Mun sydän jäi ehdottomasti Koh Lantalle, sinne tulen palaamaan vielä monet kerrat. Krabista ei kuitenkaan jäänyt millään lailla huonot muistot tai fiilikset. Mutta luulen kyllä, että se paikka on kerralla nähty ja koettu. Tässä iso kuvapläjäys sekä fiiliksiä itse paikasta ja reissusta. 

krabi_42krabi_hennam

Suurin ero paikkojen välillä on varmasti se, että Krabi oli ihan selkeästi turistimesta. Käytännössä koko kaupunki elää turisteilla. Suomeakin kuuli puhuttavan joka nurkan takana. Kun taas Koh Lantalla me ei taidettu kuulla sitä kertaakaan. Toki sielläkin oli turisteja, mutta ei lainkaan samassa mittakaavassa, mitä Krabilla. Me valittiin Krabi oikeastaan sen takia, että Krabi sijaitsi tarpeeksi lähellä Koh Lantaa, joka meille oli se ensisijainen kohde. Ei kuitenkaan haluttu viettää koko kahden viikon lomaa samassa paikassa, niin valittiin helppo toinen kohde. 
Me majoituttiin Villa Cha-Cha nimisessä hotellissa noin kuutisen kilometrin päässä Krabin suosituimmasta "turistirysästä" Ao Nang Beachista. Sen verran oltiin tehty jo tutkimustyötä etukäteen, että ei haluttu hotellia ihan suoraan Ao Nangilta. Onneksi näin, oli meinaan todella hyvä valinta päästä tuolta ihmismassasta aina rauhoittumaan hotellille. Tai eihän me joka päivä Ao Nangilla käyty, mutta useampana päivänä silti. Hotelli oli nappi valinta. Kolme hyvän kokoista uima-allasta aivan meren rannassa ja muutenkin siisti ja toimiva allasalue. Palvelu pelasi erinomaisesti, ja huonekin oli todella tilava ja viihtyisä. Muutamilla extrajutuilla, kuten iso kylpyamme parvekkeella. Oikeastaan ainut miinus joka paikasta löytyi, oli aamupala. Tarjolla oli kyllä jokaista mahdollista sorttia, mutta laatu olikin sitten sellainen, ettei tarvinnut käydä kuin kerran. Lisäksi hyvänä extrana heillä oli kyyditys Ao Nangille ja takaisin monta kertaa päivässä, veloituksetta. Kokonaisuutena voin kyllä suositella tätä paikkaa, jälleen onnistunut hotelli valinta siis. 
  krabi_40krabi_7 krabi_8 Kokonaisuutena Krabilla oli tosiaan melkoinen hälinä joka paikassa. Turisteja vilisi joka puolella. Hintataso oli Koh Lantaan verrattuna paljon korkeampi. Esimerkiksi siinä missä Koh Lantalta sai taivaallisen riisikana annoksen halvimmillaan alle kahdella eurolla, Krabilla samasta sai maksaa heti vähintään neljä-viis euroa. Eikä laatu ollut samaa, vaan se oli suoraan huonompi. Krabilla myös kaikki katukojujen myyjät oli paljon härskimpiä, mitä Koh Lantalla, missä kojuja ei ollut kuin murto-osa. 
Itse Ao Nang beach oli myös rantana todella epäsiisti, eikä veteen tehnyt mieli mennä lainkaan. Oikeastaan heti sen nähtyään tuli saman tien ikävä Koh Lantan paratiisirantoja. Krabi on varmasti kiva paikka sellaiselle, joka viihtyy ihmisvilinässä, eikä kaipaa sitä paratiisia. Onhan Thaimaa aivan ihana, eikä Krabin valinta ollut meistä silti lainkaan huono. Haluttiin tietoisesti nähdä kaksi erilaista paikkaa, joista Koh Lanta nousi meidän suosikiksi. Mutta toiset tykkää toisesta ja toiset toisesta. 
  krabi_44krabi_10 krabi_11 krabi_14 krabi_12
krabi_21krabi_20 krabi_22 krabi_32 krabi_36 krabi_48

1 kommentti

  1. Ihanaa tekemistä, kuvia ja maisemia. Näitä kauko-idän matkajuttuja on kiva lukea, mutta itse en haaveile sinne menosta, mulla on lämpökammo. Että liian kostea ja kuuma ei vaan ole mun juttu :D

    VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥