Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

PENNUN KANSSA OPETELLEMASSA UUTTA - KOIRAKOUTSI

 Kaupallinen yhteistyö: Koirakoutsi.fi


Simban pian koittavan 9kk synttäreiden kunniaksi ajattelin jakaa teille vähän meidän kuulumisia, sekä kertoa miten meillä meni muutamalla kurssilla jotka Koirakoutsilla kesällä kävimme. Yhteistyössä Koirakoutsin kanssa saatiin Simban kanssa osallistua heidän pentueskariinsa. Tämän jälkeen vielä ostin itse ihan varsinaisen pentukurssin, ja nyt olisi tosiaan tarkoitus kirjoittaa meidän kokemuksia näistä, ja samalla vähän ylipäätään fiiliksiä miten arki koiran kanssa on sujunut. 


Koirakoutsin halli sijaitsee Ylöjärvellä, aivan 3-tien läheisyydessä. Paikalle on siis tosi helppo saapua käytännössä melkein mistä tahansa Pirkanmaalta. Mulla tosi moni kaveri ja tuttu on koiransa kanssa käyneet juuri Koirakoutsin kursseilla, ja palaute ja kokemukset mitä mulle oltiin kerrottu olis lähestulkoon täysin positiivisia. Olikin siis ilo päästä heidän kanssaan yhteistyöhön.

     koirakoutsi_1


 PENTUESKARI 


Mun ja Simban ihka ensimmäinen yhteinen koirakoulutus oli pentueskari. Tai oikeastaan myös mulle ihan ensimmäinen mihin olen koskaan itse osallistunut. Mulla ei siis myöskään ollut sen takia kovinkaan suuria ennakkoluuloja tai ajatuksia, koska tosiaan kokemusta mistään muusta kurssista ei ennestään ollut. Tästä syystä odotinkin kurssia innolla. Kurssiin kuului 5 käyntiä, aina yksi viikossa ja kurssille otetaan mukaan maksimissaan 6 pentua. Kouluttajat pyrkivät saamaan kurssille saman kokoisia pentuja, mutta tietenkään tätä ei voida taata. Meillä kävi siinä mielessä vähän kökkö tuuri, että Simba oli reippaasti pienin koko porukasta. Ja näin ollen lopun leikkihetket menivät häneltä varsinkin ensimmäisillä kerroilla lähes kokonaan ohi. Loppua kohden kurssilla olleen bostoninterrierin pennun kanssa rupesi löytymään vähän yhteistä säveltä, ja Simbakin pääsi osallistumaan leikkiin jonkun verran. Isompien pentujen omistavat taas pelkäsivät vahvasti Simban menevän leikeissä rikki, ja näin eivät antaneet omien pentujensa leikkiä Simban kanssa varsinkaan aluksi lainkaan. 


Pentueskarin idea on tosiaan antaa koiralle turvallisia kohtaamisia toisten yhtä nuorten pentujen kanssa, kun rokotukset eivät vielä ole voimassa. Samalla harjoitellen helppoja käytännön harjoituksia, mihin niin pienellä pennulla vielä riittää keskittymiskykyä. 


Me haluttiin osallistua pentueskariin juurikin sen takia, koska meillä ei ollut lähipiirissä samaan aikaan yhtäkään Simban ikäistä pentua, kenen kanssa Simban olisi ollut turvallista leikkiä. Haluttiin antaa hänelle kohtaamisia toisten pentujen ja koirien kanssa jo hyvin pienestä. Tiedän nimittäin monia tapauksia, kun koira on saanut kasvaa aikuisuuteen saakka ilman kontaktia muihin koiriin, ja näin hänestä on sitten kasvanut jollain tasolla vihainen/varautunut muita koiria kohtaan. 


Vaikka pentueskarissa kaikki ei mennyt ihan niin kuin olin ajatellut, niin kyllä mä silti olin tyytyväinen siihen että käytiin se. Simba sai kuitenkin nähdä muita koiria, ja loppua kohden myös vähän pääsi leikkimään heidän kanssaan. Simba myös selkeästi tykkäsi käydä siellä. Hän innostui aina kun päästiin Koirakoutsin hallin pihaan autolla ja hän tunnisti missä ollaan.

 koirakoutsi_3


 PENTUKURSSI 


Pentukurssin aloitimme sitten hyvin pian pentueskarin jälkeen. Olisiko ollut 2-3 viikkoa vain välissä taukoa. Pentukurssista minulle oltiin paljon puhuttu etukäteen. "Sitten kun sinulla on joskus koira niin käy sitten hänen kanssaan ainakin pentukurssi" oli kuultu useasti. Tästä kurssista olikin siis myös lähipiirissä paljon kokemusta, enkä nyt ainakaan äkkiseltään muista, että joku ei olisi kokenut tätä hyödylliseksi käydä pennun kanssa. 


Pentueskarin ja pentukurssin suurin ero taitaa olla siinä, että eskarissa koirat saavat ottaa kontaktia toisiinsa ja päivän lopussa on aina yhteinen leikkihetki. Kun taas pentukurssilla sellaista ei ole, vaan fokus on täysin keskittyä koiran ja ihmisen välisen suhteen luomiseen. Pentukurssilta sai siis paljon hyviä käytännön vinkkejä, ja eri harjoitukset joita joka kerta harjoiteltiin oli käytännöllisiä ja niitä oli helppo harjoitella myös kotona. Samoin kuin pentueskari, myös pentukurssi sisältää 5 harjoituskertaa sekä nettiluennon ennen kurssin alkua. 


Meillä Simban kanssa suurin haaste on ehdottomasti ollut juurikin kunnon kontaktin saaminen. Simba osaa paljon temppuja ja käskyjä, mutta aika-ajoin kontakti meinaa unohtua kokonaan. Tähän mä eniten lähdinkin hakemaan apua ja vinkkejä tältä pentukurssilta. Pentukurssilla ohjaajan kanssa sai myös paljon jutella juuri meidän koirasta, sen rodulle tyypillisistä asioista yms, joten kynnys kysyä vinkkejä oli myös tosi matala. 


koirakoutsi_2

Koska Simba on meidän ensimmäinen oma koira, koen, että oli ihan hyödyllistä kuitenkin kokonaisuutena käydä molemmat kurssit. Vaikkakin niissä tuli paljon samoja juttuja. Kun Simba jossain kohtaa saa kaverin, en usko että hänen kanssaan enää käydään molempia, vaan siinä kohtaa riittää pelkkä pentukurssi. Koska kotona on kuitenkin koko ajan leikkikaveri. 
Kokonaisuutena voin ehdottomasti suositella Koirakoutsin kursseja. Simbankin kanssa on tarkoitus keväällä jatkaa harjoittelua ihan uuden kurssin merkeissä, ja kyllä mä vahvasti uskon että Koirakoutsille me taas päädytään hyvin sujuneiden aikaisempien kurssien ansioista. 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥