Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

PORTAIDEN UUSI ILME

Kaupallinen yhteistyö: Stepfix


Kuten pari postausta sitten mainitsinkin, ollaan tosiaan muutettu ja nyt laitetaan meidän uutta kotia melkoisella innolla meidän näköiseksi. Toki jo rakennusvaiheessa päästiin vaikuttamaan moniin eri juttuihin, mutta jotain haluttiin kuitenkin jättää myös itselle. Yksi näistä asioista oli portaiden pinnoitteet.

  

720b23ac-771c-48e0-acbb-25ca30528cfa

Rakennuttajan suunnitelmassa oli päällystää portaat huovalla, johon me molemmat totesimme tämän kuultuamme, että ei, ei todellakaan. Vaan jotain modernimpaa ratkaisua kiitos. Tästä alkoikin netin selaaminen ja eri vaihtoehtojen miettiminen. Portaat on kuitenkin valetut ja umpinaiset, eli kaikki modernit lasi yms vaihtoehdot sai jättää heti pois laskuista. Kun asunto meille lopputarkastuksen jälkeen luovutettiin, portaat olivat betonilla, ilman minkäänlaista pinnoitetta. Eli meidän vastuulle jäi pelkkä pinnoite. 


Olin kuullut Stepfixistä aikaisemminkin hyviä kokemuksia, joten päätin tutustua firman valikoimaan vielä vähän paremmin. Heidän valikoimastaan löytyi meidän ajatuksiin just eikä melkein sopiva vaihtoehto, joten päätös oli lopulta hyvin helppo. Samalla minulle aukesi loistava mahdollisuus tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Päädyimme Stepfixin valikoimasta löytyviin laadukkaisiin jalopuuaskelmiin. Meidän portaiden pinnoitteet ovat siis saarnia sävyssä lumivalkoinen. Päädyimme valkoiseen sävyyn monestakin eri syystä. Kuten kuvista näkyy, meidän portaat ovat melko ahtaat ja menevät kahden seinän välissä ilman ikkunaa. Luonnonvaloa ei siis juurikaan portaisiin pääse. Valkoisen sävyn halusimme siis tuovan tilaan valoisuutta. Toinen syy vaaleaan sävyyn oli meidän valitsema lattia, joka on hyvin vaalea ja puukuvioinen. Siihen ei olisi sopinut mikään toinen erilainen puunsävy/kuvio, vaikka se olisi myös meidän silmää yksistään miellyttänyt. Mutta koska lattia oli jo valittu ja paikoillaan, piti portaiden sävy valita siihen sopivaksi. Sävyjä heidän valikoimastaan löytyykin siis todella paljon, joista suosituimmat sävyt on lueteltu ja katsottavissa heidän sivuillaan. Sävyn saa vielä livenä valita maksuttomalla arviokäynnillä, jossa sävyjä saa katsoa tietenkin myös ihan livenä ja mallailla, mikä sopii parhaiten jokaiseen erilaiseen kotiin. Pinnoitteisiin sai myös itse valita, halusiko ne liukueste urilla vai ei. Me päädyttiin ottamaan urat näihin, ja ollaan siihenkin valintaan oltu kyllä äärimmäisen tyytyväisiä. 


DSC_7622

DSC_7649 e8945718-5aca-4a1c-af4e-27015e499a0a
Nämä portaiden pinnoitteet ovat saatavilla myös vanhojen portaiden päälle todella nopeasti, helposti ja myös edullisesti, koska vanhoja ei tarvitse purkaa pois alta. Sen mitä rakentamisesta itse tiedän ja olen oppinut, niin purkaminen on lähes poikkeuksetta kalliimpaa kuin tehdä uutta, ja niinhän se on myös tässä. Näin portaiden kunnostus onkin nykyään siis ihan älyttömän helppoa. Meillä näiden asentamiseen meni päivän verran aikaa, ja portaat olivat käytössä koko asennuksen ajan. Asentaja leikkasi portaat paikan päällä sopivan kokoisiksi, ja liimasi paikalleen. Portaiden askelmien lisäksi portaiden nousuihin laitettiin valkoiset levyt jotta ilme saatiin yhtenäiseksi ja tasaiseksi. Näiden jälkeen vielä yksi pieni lista yläkertaan portaiden reunaan paikalleen ja asentaja siivosi jälkensä ja toivotti hyvät illan jatkot. Kokemus oli siis todella positiivinen! Portaisen kunnostuksen yhteydessä Stepfixiltä on myös mahdollista tilata myös uudet portaisiin sopivat käsijohteet. Meillä ne oli laitettu jo paikalleen rakennuttajan toimesta, joten tätä palvelua me ei tarvittu. Näiden palveluiden lisäksi myös portaiden maalaus on saatavilla. Mielestäni todella hyvät lisäpalvelut kun portaiden ilmettä kerta muuttamaan lähetään, niin hyvähän se on sitten tehdä perusteellisesti kerralla. 

 

5c53dab2-64b3-423c-905f-25d38fb0b58f

DSC_7661
Mä suorastaan rakastan näitä meidän portaita! Nämä ovat niiin upeat ♥ Vaikka portaat ovatkin täysin valkoiset, puupinta luo silti ihanaa kodikkuutta ja toki se on myös lämmin jalan alla. Myös Simba tykkää näistä ihan älyttömästi. Se kuskaa usein palloja yläkertaan, työntää ne alas portaita jotta voi juosta perään hakemaan ne takaisin ylös. Aluksi hieman jännitin, että onkohan portaat liukkaat hänen tassujen alla, mutta ei suinkaan. 
Meidän kokemus Stepfixistä on siis täysin positiivinen ja olemme todella tyytyväisiä valintaamme. Mikäli portaiden kunnostus tai vaikka rakennusprojektissa uusien portaiden fixaus on ajankohtaista, kannattaa ehdottomasti kurkata heidän nettisivujaan. Sieltä löytyy kattavasti vielä lisätietoja ja myös paljon kuvia heidän tekemistään muutoksista. He myös tosiaan tekevät maksuttomia arviokäyntejä, joten kannattaa ihmeessä kutsua heidät kylään mikäli portaiden kunnostus on ajankohtaista. 

8 kommenttia

 1. Hyvin näyttävät teidän asuntoonne sopivan. Meillä on vaaleahkot puiset lankkulattiat kaikissa kerroksissa ja sen myötä myös puiset portaat, joita on vaan tuunattu sen verran, että alimmille askelmille on liimattu heijastenauhat, että mahdollisesti pimeässä niissä kuljettaessa tietää missä portaat päättyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas kätevä vinkki tuo heijastusnauha! :) Meillä on portaan kaiteessa valo, joka on usein öisin säädetty himmeälle, niin se valaisee portaita vähän ettei ole aivan säkkipimeää.

   Poista
 2. Tosi nätit portaat! Kiva kuulla toisten kokemuksia erilaisista firmoista, jos tulee vaikka itselle tarvetta jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sustakin onnistunut valinta! :) Koska me ainakin tykätään ihan sikana ♥

   Poista
 3. kodikkaan näköistä!

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla tällaista omasta kodista! :) Kiitos ♥

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥