Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

Innostus!

Oon nyt viimeviikkoina innostunut yhdestä jutusta todella paljon. Tää on ollut mun mielessä aikasemminkin, mut alaikäisyyden ja uskaltamattomuuden takia sen suunnittelu ja miettimen on aina jäänyt. Nyt kuitenkin oon innostunut aidosti. Nimittän, InterRail matkaamisesta eli Reilaamisesta! 
 Jos joku ei ole kuullut mitä tää meinaa, niin eiköhän tämä sen teille selvennä:"Interrail on Euroopan rautatieliikenneyhtiöiden yhteinen lippujärjestelmä.
Mistä tahansa  järjestelmän piiriin kuuluvasta maasta voi ostaa lipun, jolla saa matkustaa
lähes kaikissa junissa kaikissa järjestelmään kuuluvissa maissa."
 
En oo koskaan päässyt käymään ns. kunnolla ulkomailla. Porukat ei oo mitään matkustaja ihmisiä ollenkaan. Kerran olen käynyt Juuson ja hänen perheensä kanssa Virossa kylpylälomalla, eikö ole saavutus?...  Kuitenkin mun sydän on aina tahtonut reissaan, näkeen maailmaa. En tiedä ollenkaan mistä tälläisen luonteenpiirteen olenkin saanut, tosiaan kun porukoissa sitä ei ole hiventäkään. Tästäkään en vielä ole sanallakaan sanonut porukoille. Mutta mitäpä se niille kuuluukaan kun itsekuitenkin maksaisin koko lystin. Eikä tämä vielä ensikesänä edessä ole, vasta 2013 kun ollaan sitten täysi-ikäisten kirjoissakin. 
Siittä tulis sellainen seikkailu. Ajattelin lipuksi tuota 15päivän lippua, jolla voisi reilata juurikin sen 15 päivää niin paljon kuin haluaa vapaasti lippuun kuuluvissa maissa. Vaihtoehtoina olisi ollut myös esim. 22päivää voimassa olevalippu, millä voisi reilata kymmenenä vapaaehtoisena päivänä. Kuitenkin tuo 15päivän reilaus voisi olla minun kohdallani parempi, ja halvempikin se on. Ellei VR keksi ensivuoteen mennesä mitään järkyttäviä muutoksia, niiden myötä menis munkin suunnitelmat uusiksi.
Mutta mitä maita mä sitten :ehdottomasti: haluan nähdä? Lippuun sisältyy Suomea lukuunottamatta 31 maata. Tietenkin käytäisiin niin monessa maassa kuin olisi mahdollista! Mutta ehdottomasti nähtävä olisi: 
 
Espanja, Kreikka, Kroatia, Luxemburg, Unkari, Saksa, Alankomaat, Iso-Britannia, Irlanti, Portugali ja Itävalta.

Lippuun kuuluu myös Italian ja Kreikan välillä seilaavat Ferries-laivat. Joten sellaisellakin tulisi sitten varmaan mentyä. 
Asiasta tietämättömät miettivät varmasti mitenkä tälläisellä matkalla yövytään. Itse voisin viettää yön junassa, ja matkustaa silloin toiseen kaupunkiin. Myös jonkin verran pitäisi varata rahaa leirintäalueille, hotelleille, ja muille majoitusmahdollisuuksille. Ja tietenkin ottaa selvää niistä etukäteen. Mikään shoppailu matka se ei olisi, ei todellakaan. Silloin nautittaisiin vaan maisemista ja nähtävyyksistä! Reissussa olisi mukana vain tilava, hyvin selkään istuva rinkka. Johon mahtuisi kaikki tarpeellinen. 
Yksinkö minä lähtisin? - Ehei. Tietenkin mukaani lähtisi joku läheinen ihminen. Sitä tosin en tiedä kuka suostuisi lähtemään, mutta uskon että yksi parhaimmista ystävistäni saattaisi innostua vähintään yhtäpaljon kuin minä :--) Tietenkin sitten vaihtoehtoina ovat myös pikkuveikka, joka tosin saattaa kaataa innostuksensa reissun "kalliiseeen" hintaan. Ja juuson mielipidettä en osaa kyllä sanoa, hän voi olla myös näin "suurta" rahan menoa vastaan. No, mutta matkaseura päätettäköön myöhemmin. Tiedä vaikka saisin isommankin porukan messiin :) ! Huisia minkälaisen "liekin" tämä on mussa saanut syttymään. Vaikka seikkailuun yli vuosi onkin, se saa mut innostuun niin paljon! Odotan tätä jopa enemmän kuin täysi-ikäisyyttä. Ensimmäisen kerran mulla on mahdollisuus nähdä maailmaa!  
Onko täällä muita, keitä kiinnostais seikkailu matkustaminen ilman erikoisempia varauksia ja suunnitelmia? :--)  
 
 
 

2 kommenttia

  1. TÄÄÄÄLTÄ LÖYTYYY 100% MUKANA OLIJA!! :D

    VastaaPoista
  2. Tollanen ois niin siistiä! Sen matkan aikana varmaa kasvais ihmisenä aika paljo :)

    Käy muuten tsekkaamassa mun kysymyspostaus : http://blognamedsweet.blogspot.com/2012/03/kysy-ask-fraga.html

    VastaaPoista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥