Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

ELOKUVA & SARJA VINKKEJÄ JOULUNPYHILLE!

Joulu lähestyy, ja sen myötä myös monella alkaa useamman päivän lomat ja vapaat. Mä itse valkkaan  uusia sarjoja ja elokuvia katselulistoille yleensä ihan vain muiden suositusten perusteella. Siks mä halusinkin jakaa oman korteni kekoon, ja suositella teille vähän ruudun täytettä loppuvuodelle!

cocoCoco | Viaplay
Disney Pixarin toiseksi uusin tuotos. Mä katselin tän just muutama päivä sitten. Mulla ei ollut mitään hajua ennestään mitä tässä leffassa tulee tapahtumaan. Yleensä luen edes leffakotelon takakannen, mutta nyt jostain syystä tuli katsottua ilman mitään tietoa ennestään. Elokuva on saanut jopa kaksi Oscaria, paras animaatio ja paras laulu. Elokuvan tarina sijoittuu Meksikoon, ja tarinan päähenkilönä nähdään 12- vuotias Miguel poika. Hän unelmoi jostain, minkä koko hänen sukunsa tuntuu kieltävän. Cocossa on mun mielestä inan monimutkaisempi juoni, mitä Disneyn leffoissa yleensä. Tykkäsin tästä silti todella paljon, ja monimutkaisempi juonikin oli mun mielestä vain positiivinen asia. Se sopi tähän todella hyvin! Tää on sellainen hyvänmielen koko perheen elokuva, jonka suosittelen ehdottomasti katsomaan. 

96f2889df15fd27f1cfa36cf6981394f4b386ae5-KontioParmas_Ruutu_nostokuva
Kummeli esittää: Kontio & Parmas | Ruutu+
En oo koskaan ollut mikään erityinen Kummeli fani, mutta oon aina tykännyt näistä Kummelin näyttelijöistä. Kun kuulin, että heiltä on tullut kotimainen komediasarja, halusin ehdottomasti katsoa, mitä äijät onkaan saaneet aikaan. Tykkäsin, tykkäsin itse asiassa todella paljon! Ja nyt innolla odotankin jo kakkos kautta, joka julkaistaan ensi keväänä. Ensimmäinen jakso tosin oli koko sarjan huonoin, eli sen perusteella ei ihan kannata vielä koko sarjaa sitten tuomita. Kummeli äijien lisäksi sarjasta löytyy näyttelemästä mm. huikeaa roolia vetävä Mari Perankoski. Sarja sijoittuu mihinkäs muuallekaan, kuin Valkeakoskelle. Jossa seurataan paikallisen poliisilaitoksen elämää. Komisario Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) ja hänen uusi työparinsa Auni Parmas (Elsa Saisio) saavat hoitaakseen jos jonkinlaisia tehtäviä. Sarjan ensimmäisessä tuotantokaudessa on yhteensä 10 jaksoa, joissa jokaisessa on ikäänkuin uusi päivä ja sen mukana tulevat tehtävät ja velvollisuudet. Tää on ollut pitkästä aikaa sellainen sarja, jonka parissa on oikeasti saanut nauraa vedet silmissä! 

_131cb76a-d850-11e8-9906-75af39aa85f1
Sabrina - Pimeällä Puolella | Netflix
Toinen sarja suositus onkin sitten ihan erilainen. Yks mun lapsuuden lempisarjoja oli ehdottomasti Sabrina Teininoita, niin näyteltynä kuin piirrettynäkin versiona. Tästä johtuen olinkin aikas innoissani, kun huomasin Netflixiin tulleen päivitetyn version tuosta kyseisestä sarjasta. Mä en oo yhtään mikään kauhujuttujen ystävä, mutta tässä sarjassa kaikki kauhujutut on tehty sillai hyvällä maulla ja tavalla, että ne ei oo haitanneet asiaa yhtään. Lisäksi noituus on varmaan ainut kauhun-genre joka edes jollain lailla iskee muhun.  Sarjan päähahmo Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) on juuri täyttänyt 16- vuotta, jolloin on tullut jättää ihmiselämä taakse, ja siirtyä kokonaan noidaksi. Hän kuitenkin haluaa itse pysyä mielummin puoliksi ihmisenä ja puoliksi noitana. Ja tämä jos mikä saa Pimeyden Ruhtinaan suuttumaan. Tähänkin jäi kyllä niin koukkuun, että toinen tuotantokausi tulee varmasti myös katsottua. 

netflix-september-beauty-and-the-beast-1024x576-1503510929
Beauty and the beast - Kaunotar & Hirviö | Netflix
Disney on viime vuosina tuonut monta klassikkoelokuvistaan uudestaan näyttämöille, tosin tällä kertaa ihan näyteltyinä versioina. Yksi näistä, on Kaunotar & Hirviö. Klassikkoelokuvista tää ei ole koskaan ollut mikään mun suurin suosikki, vaikkei toki mikään inhokkikaan silti. Halusin kuitenkin ehdottomasti nähdä tämän näytellyn version, koska tämä oli vaan yksinkertaisesti saanut niin paljon kehuja joka paikassa missä tähän törmäsin. Aikaisempien tällaisten leffojen perusteella, en olisi koskaan uskonut näin sanovani, mutta tämä on mun mielestä jopa parempi, mitä itse piirretty klassikko. Tämä on aivan ihana! Juoni on tismalleen sama, mikä piirretyssäkin versiossa, joten siitä ei varmaan tarvitse erikseen mitään kertoa. Elokuvan pääosassa nähdään ihana Emma Watson, joka vetää tässä aivan mahtavan roolisuorituksen. Tää muuten löytyy myös dubattuna, eli toimii näin myös koko perheen elokuvana tosi hyvin! 

maxresdefault
Joulupukki & Noitarumpu | Netflix
Vaikken mä olekaan mikään erityinen joulu aiheisten elokuvien tai sarjojen ystävä, yksi pitää silti nostaa tällekin listalle. Joulupukki & Noitarumpu on vaan nähtävä jokainen joulu! Yleensä sen missaa telkkarista, tai sitten näkee siitä vain pätkän sielä tai täältä. Mutta nyt se onneksi löytyy Netflixistä. Tää on jo niin klassikko, joka vaan on jo lapsesta saakka kuulunut jokaiseen jouluun. 

4 kommenttia

 1. Joulupukki ja noitarumpu on niin mun vakio joulun alla, se on musta yks parhaimmista joululeffoista <3 Tuotakin voi katsoa tyyliin jouluaattona ja touhuta vaikka muuta samalla :3 Beauty and the Beast on myös ihastuttava leffa, sen oon kahtonut kerran, mutta siitäkin on aikaa ja noita Disneyn tai ihan vaan saduista tehtyjä elokuvia on kiva kahtoa useamminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukki ja noitarumpu on kyllä monella just meidän ikäisellä sellainen vakio aina jouluisin! :D Vaikka sen on nähnyt sata ja yksi kertaa, silti sitä katsoo joka kerta sillä samalla ihanalla fiiliksellä!

   Poista
 2. Joulupukki ja noitarumpu on ja pysyy ikuisena suosikkina näin joulun alla! :D Kaunottaren ja hirviön kävin katsomassa silloin teatterissa ja tykkäsin kans tosi paljon. Sabrina - pimeällä puolella mä oon lisännyt Netflixissä jo omalle listalle ja aion heti aloittaa sen katsomisen, kunhan saan pari muuta sarjaa pois alta :D Mun sisko on nähny Cocon ja suositteli sitä myös, joten se pitää varmaan tässä joululoman aikana katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, toi kaunotar & hirviö on kyllä varmaan ollu ihana nähdä leffassa! :) Hyvä, että Sabrina on jo listalla!! Se on oikeesti katsomisen arvoinen :)

   Poista

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥